Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Jao kako ste svi Majke Tereze odjednom. Nije nikog imenovala, ok.

A ona ovamo čita i lajkuje hejt komentare njenih fanica.

Mogla je sve uz par dostojanstvenih komentara - ok krivo mi je, naravno, život ide dalje, hvala svima koji ste bili uz mene, a ne kučkasti helou tu su druge zemlje (gde ćeš bolje od ovoga - u prevodu - vama nikad ništa neće biti dovoljno dobro od mene, ja sam žrtvetina života), posticanje hejt komentara njenih fanova, E OVAKO JE TO TREBALO DA IZGLEDA, neprijatno sam iznenadnjena malim brojem glasova bla bla bla, svaki dan posle PZE-a pec nei komentar.

Pritom Lavina je odjednom ušla na treće mesto trendinga, i svi smo se iščuđavali gde je bila dan i po. Ja ne vidim da ih iko hejta na komentarima kolko Zejninih fanova. Tkd ta provera, i odsustvo trendinga itekako nije bilo random, i najverovatnije da je video bio prijavljivan da ne bi ušao u isti.

Složio bih se sa jednim, a to je da ne zaslužuje dalje komentarisanje. To, da.

(Što se tiče Eegora on se bavi nečim drugim, i nije uz sve to vređao fanove nego RTS, i jeste delulu, jer njegov "neuspeh" je samo posledica random glasanja, jer u polufinalima je glasao mali broj fanova, ljudi štede za finale ipak 1200 dindži je nekome mnogo, pa su tu jedina organizovana glasanja - family and friends uz po nekog fana, pa ko ima više. I ko je imao najveću podršku porodice i prijatelja najviše je i skupio (Kosmos 6orica, dva grada...) I to mu se treba objasniti. Da smo očekivali svi da će dobiti 0 od žirija, pa jesmo. Jebiga. Da li je zaslužio i da li žiri glasa sterilno - ističe balade, vokaliste... To diskutujemo i mi na svim temama. Delulu se i on postavio ali ne u toj meri da podstiče da hejt komentare za momke, fanove, krivi režiju i sl. Samo voting sistem i RTS :D )

Kakve to veze ima što predaje u školi. Njegova šminka nije ništa neobično, nije on trandža ili nešto u tom smislu, mi koji ga ne poznajemo ne bismo ni primetili a deci bi sigurno bilo kul pogotovo posle pobede na PZE. Valjda smo uznapredovali iz srednjeg veka da i muškarci koriste šminku i kozmetičke preparate. Ako ne sledeće godine onda da zovemo Zmaja od Šipova da ide kao prava balkanska muškarčina.

Pride nisam mislio da je našminkan 24/7 nego na svim javnim pojavljivanjima.

Što se tiče Zejne meni se čini da ovde na forumu ima ljudi koji mrze Zejnu ali to umotavaju u kao neku "konstruktivnu kritiku". Uopšte mi nije jasno zašto se forum bavi dominantno njom kada dominiraju fanovi Lavine na istom. To mi ukazuje da su tu mnogo dublji odnosi nego što je "ne valja nastup". Ovoliko se nije ni Princ pljuvao sa za klasom gorom pesmom i nastupom.

Ljudi, da li vi čitate stvarno komentare jedni drugih?
Kako ne vidite da 4 strane vrtite istu priču. OK, shvatili smo vaše poentu. Next 🙏

Ne, ovde smo jer nemamo stavove, tek da napišemo kratak komentar kako bismo provocirali.

i
Oslo Norway Europe GIF

Sad treba da popujemo jedni drugima ko će šta da piše. Presmešno. Zato forum i postoji, da bi se komentarisalo. Za sve koji ne znaju, ovako i oštrije se pisalo i o Breskvici godine kada je učestvovala. Ne vidim problem? Jedino ne podržavam vređanje i međusobno prozivanje forumaša, ali šta mi sad tačno radimo novo što već nismo godinama?

Svako može da kaže šta mu se ne dopada koliko mu se i dopada, samo treba znati to upakovati u celofan. Treba malo umetnosti izražavanja, mnogima to fali.

Stvarno ne mogu ovih što uzimaju svaku riječ za ozbiljno, žena se našalila na konto "Evrovizija i dalje traje, ima i drugih zemalja" i odmah ide neka pljuvačina. Touch some grass. 🙏🏻 A uostalom, nije kao da vjerovatno i fanovi Lavine u maju neće kriviti isti taj RTS ako izostane rezultat u slučaju da nastup bude lošiji nego na PZE-u.
Pa pljuvacina zato sto misle da je PZE neko takmicenje svetskih razmera a ne jedno od najgorih NF u evropi koje se snima u stenari RTSa i gde je 80% pesama zastarelo ili nema potencijal za ESC. Do juce su pljuvali festival kako ne valja i kako sve treba da se menja sad je med i mleko jer je njihov favorit izabran a delegacija nista nije menjala ove godine. Ni Zejna ni mnogo poznatiji se verovatno nece prijavljivati jer je odnos ulozenog i onog sto dobijes negativan. Ulozis velike pare, nemas tehnicke mogucnosti za normalan nastup, ako si favorit pre takmicenja gleda ti se dlaka u jajetu, dobijes hejt. ESC fandom isto igra ogromnu ulogu kad ga pridobijes lakse pridobijes i kezualce, ziri se bira strategijski a i oni imaju na umu favorite publike. Kalkulise se, to je i estrada komentarisala. Ista situacija svake godine. Prosto lakse je da ide za makedoniju ili bosnu kad se vrate. A i za CG je manje cimanje. Na kraju krajeva ako si ozbiljna zvezda i imas ceste nastupe moras da ih se odreknes nekoliko nedelja tokom pripreme i takmicenja, a sta dobijes? Mislim da je ovde jedino Ivana Krunic profitirala.

Ima i ljudi koji bi došli u ovu zajednicu ali ih odbija ovakva priča.
Polazim od sebe, par god sam vas čitala i nije mi padalo na pamet da se registrujem.

Može da se ostane i na nekih 50? aktivnih članova ali trebalo bi bar da vlada ljudskost i pre svega, raznolikost. Salut!

Ima i ljudi koji bi ostali u ovoj zajednici, pa odu zato sto im odredjena (rotaciona) grupa konstantno sugerise sta smeju a sta ne da napisu.

Nije ljudskost uvijena u oblandu. Arrivederci!

Chocolate Poop GIF by The Great Pottery Throw Down

Ne znam koja je poenta prozivanja takmičara nakon PZE, prošlo je, imamo pobednika i to je to. Jedino što sad treba da dobiju su konstruktivne kritike za sledeći put kada se budu prijavljivali, pogotovu oni koji iskazuju takvu ambiciju (pre svega Zejna, Zona i Pelin). I ja sam malo bio u fazonu prozivki što se izvinjavam, ali je više bilo u žaru takmičenja :LOL:

Ima i ljudi koji bi ostali u ovoj zajednici, pa odu zato sto im odredjena (rotaciona) grupa konstantno sugerise sta smeju a sta ne da napisu.

Nije ljudskost uvijena u oblandu. Arrivederci!
Chill out, man 😊
Ljudskost znači između ostalog i takt a ne uvijanje.
Sve je ok, idemo dalje....

Verujem da svi mi volimo Zejnu, a forumsko glasanje je pokazalo da nam je Jugoslavija inicijalno bila prvi izbor. Nastup, nažalost, nije poboljšao utisak pesme, naprotiv. A to što je jedno zamišljeno a RTS nije mogao da realizuje mi iskreno ne pije vodu. Kad se četvrti put takmičiš na tom RTS onda valjda naučiš koliko su ograničeni i planiraš nastup u skladu sa tim, ili se ne prijaviš. To je kao da ja kažem da hoću da uteram kamion u studio 8 jer sam tako zamislio nastup, kad ono ne može.

Meni sam taj nastup i kadriranje ne smetaju toliko koliko odsustvo emocije u nastupu, kontakta očima sa kamerom kao i defakto ne tako dobro pevanje (što i može da se razume, uzimajući sve u obzir).

Razumem i bes i ogorčenost sa njene strane jer realno ko ne bi bio? Meni prvom nije svejedno kad nešto ne uspem iz prve, a kamoli iz četvrtog puta! Očigledno joj znači, i daje sve na to, i vreme i novac ali ne ide. Moguće da je i taj pritisak slama, jer da je zvučala bolje i bila samouverena na sceni, nikoga ne bi toliko bilo briga za kadrove, jer su svima loši, nekome manje, neko me više. Nije nas (bar ne mene) kupila izvedbom.

Pa pljuvacina zato sto misle da je PZE neko takmicenje svetskih razmera a ne jedno od najgorih NF u evropi koje se snima u stenari RTSa i gde je 80% pesama zastarelo ili nema potencijal za ESC. Do juce su pljuvali festival kako ne valja i kako sve treba da se menja sad je med i mleko jer je njihov favorit izabran a delegacija nista nije menjala ove godine. Ni Zejna ni mnogo poznatiji se verovatno nece prijavljivati jer je odnos ulozenog i onog sto dobijes negativan. Ulozis velike pare, nemas tehnicke mogucnosti za normalan nastup, ako si favorit pre takmicenja gleda ti se dlaka u jajetu, dobijes hejt. ESC fandom isto igra ogromnu ulogu kad ga pridobijes lakse pridobijes i kezualce, ziri se bira strategijski a i oni imaju na umu favorite publike. Kalkulise se, to je i estrada komentarisala. Ista situacija svake godine. Prosto lakse je da ide za makedoniju ili bosnu kad se vrate. A i za CG je manje cimanje. Na kraju krajeva ako si ozbiljna zvezda i imas ceste nastupe moras da ih se odreknes nekoliko nedelja tokom pripreme i takmicenja, a sta dobijes? Mislim da je ovde jedino Ivana Krunic profitirala.

Ma meni se samo čini da je na PZE-u dominantija alt muzika i bojim se da sve to dugoročno gledano može samo obeshrabiti nekog popularnog da se prijavi ili da eventualno podstakne nekakvu vrstu žicanja i organizovanog glasanja. Ne mogu baš reći da je do sada bio neko sa naročito kompetitivnijim paketom fazon za TOP 10 osim Sare Jo koja je opet slabija bila opcija nego Konstrakta, ali mislim da bi trebalo biti nekog balansa, ili barem da postoji više prilika van PZE-a, jer na kraju uvijek ode alternativniji zvuk, što ne mora značiti nužno dobru stvar.

Ulozis velike pare, nemas tehnicke mogucnosti za normalan nastup, ako si favorit pre takmicenja gleda ti se dlaka u jajetu, dobijes hejt.
Uz svo razumevanje ovoga kao velikog izazova za izvodjace, daj mi jedan nastup sem Zejninog koji bi bio drasticno bolji da su bili bolji tehnicki uslovi bili bolji?
Razumem da su uslovi bili limitirajuci i da bi neki nastupi izgledali jos bolje, ali dosta nastupa je stvarno bilo dosadno i nespretno, pa mi je tesko da zamislim da bi nas bogznakako ocarali da je RTS imao veci budzet.

Takodje, svake godine je isti studio i ista produkcija, dakle nema nekih iznenadjenja za pripremu. I takodje, vecina takmicara nema nikakvog iskustva sa scenom, sto isto treba uzeti u obzir.

Bas zato sto je vecina nastupa bila obicna i dosadna nisu ni mogli puno da ostete druge takmicare, sem naravno groznog kadriranja. Jer ako ne dovedes svog rezisera tek si onda pukao jer se oslanjas na strucnjaka kojem je najveci zadatak ranije bio da rezira Sarenicu.

Ista produkcijska kuca radi show, da, i isti je studio ali dizajn scene je potpuno drugaciji, svetla, LED ekrani, raspored kamera, ceo setup. Ne mozes da znas kakve ce mogucnosti biti toliko unapred da planiras. Evo ove godine je podni ekran bio bolji delimicno u odnosu na neke ranije godine npr 22/23, ali je back wall mnogo manji. Dobijes skicu scene par nedelja pred live show i snalazi se sa Cuepilotom. Dodjes na probe i iznenade te njihov izbor kadrova koji nisu kako si sklopio, a ako zelis neku kameru iz perspektive koju si ti zamislio to ne moze jer nemaju uslove. Mozda zelis svetla koja su standard sada u svetu? Nemamo to. Evo imamo kineske lasere ako takmicari nece pusticemo ih da rade u revijalnom delu cak i tokom balada… jer to naravno ima smisla. Zatim, kad se ide na ESC iskadriran nastup nema smisla da se primeni na pravu scenu jer je inicijalno napravljen za malu kutiju zvanu PZE sa tehnikom iz prve decenije 21. veka. E onda nastupaju RTS strucnjaci koji ne mogu da ga prilagode velikoj sceni iako su mogucnosti na evroviziji visestruko vece. Na kraju ispadnu krivi reziseri ESCa kad se fanovi zale jer ‘nisu slusali uputstva RTSa’ iako u medjuvremenu RTS ekipa kaze da su potpuno zadovoljni i da su ispunili njihove zelje.

Back