Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Ovako se podnosi gubita. Više je nego jasno da je dečko razočaran i opet je ispao car.

Šteta što se neće vraćati, ali i razumem, teško bi bilo nadmašiti onakav nastup. 🥲
Bas prijatan intervju, super je

Zao mi je sto cujem ovo da se kao izvodjac vrv nece vracati na PZE, voleo bih da ga vidim opet

Mada mislim da bi ova prica da nekom drugom radi pesmu mogla biti kul, on kao ESC fan bi to sigurno mogao kvalitetno da odradi

Za postojanje OGAE organizacije saznala sam u emisiji Aleksandra Filipovića 2007.godine. Mislim da je u emisiji ugostio Nenada Pribaka.
19 godina kasnije, Aleksandar Filipović, veliki fan Evrovizije, ocenjuje PZE 26 i ne krije da zastupa stavove fanova srednjih godina.
Čovek smatra da u revijalnom delu, uvek isti pevači, da nije bilo šlagera i da je trebalo pozvati Ekstra Nenu i Bebi Dol, a da su u žiriju trebale da sede maja Nikolić i Aleksandra Prijović jer je dobra za šou.
Drugi gost, takodje Aleksandar bio je zvanično akreditovani novinar na PZE, pa ga je podsetio da je bilo starih evrovizijskih pesama sve tri večeri, da je bilo i novih lica i da je raznovrsnost jedan od najvećih kvaliteta PZE.
Intzeresantno je i Aleksandar Mladenović su prokomentarisao pojavljivanje Princa u Košutnjaku, pa kaže da je se odmah osetila njegova harizma, a ovde se mnogi pitali da li je uopšte bio da dodeli trofej.
Koga ne mrzi, neka pogleda. Meni najinteresantniji komentar PZE jer najbolje objašnjava stavove većinsko TV auditorijuma.

Aleksandar Filipović pod hitno treba da nadogradi program sopstvenog evrovizijskog fanovanja, jer se ovakvim nastupima blamira. Prvo poredi PzE sa Sanremom, naglašavajući kako poštuje tradiciju. To je ok, samo dva festivala nisu uporediva. Jedan je stariji i u očima Italijana veći od Evrovizije, dok je naš namenski pravljen za odabir pesme. A ni po jednoj drugoj osnovi poređenje ne stoji.

Ne razumem ni zamerku da treba da šaljemo nešto ''što narod traži, a ne da šaljemo elitizam''. Biramo od onoga što nam selekcija ponudi, a to šta pristiže na konkurs i kako se odlučuje ko ide dalje je drugo pitanje i jeste relevantno. ''Narod'' je ove godine bio jasan i glasan, a tebi ako smeta uzmi telefon i glasaj, možda ti se posreći. Nemamo demoskopski žiri ili bilo kakve zatvorene grupe koje odlučuju, osim redovnog žirija RTS-a, pa mi takva zamerka o uskom krugu ljudi koji odlučuje i forsira ''elitizam'' nema smisla. Posebno ove godine kada je Lavina ošurila tvt uz 12 od žirija. Kaži lepo ne sviđa ti se pesma, nije tvoj stil i sl. i tu se zaustavi. Sve naše drugačije pesme koje smo od 2022. pa nadalje slali su imale visoku/max podršku i žirija i publike.

Neki fanovi zaista treba da prihvate činjenicu da se takmičenje menja, kao i dominantan zvuk i činjenica da se sada vrednuje kompletan paket i spektakl, a ne samo vokal+kompozicija. Sasvim je ok da se neko više ne pronalazi u ESC priči, ali to ujedno ne znači da je sve sada loše i nekvaliteno.

Ova zena je carica, uradila deep search o Lavini, odgledala i polufinale i finale, pa uradila reakciju. Ekstaticna! Ovo mi je najbolja reakcija do sada

Odlican klip. Malo mi oci izvadila sa editom ali prastam!

Ako nemate šta da radite, odgledajte sve, ako ste u žurbi onda od 2:43:05, odgledajte šta o PZE kaže gost Njuz potkasta, legenda radia, bivši voditelj Beosonga, 2013, čovek koji unazad 20 godina u svojim emisijama na svoj duhovit način analizira pesme za Evroviziju i redovno glasa. Inače Dragan ilić je tek koji mesec mladji od spominjanog fana Evrovizije Aleksandra Filipovića. Obojica se slažu da na PZE nešto treba menjati, ali dok Filipović smatra da treba pozvati Ekstra Nenu i Bebi Doli u revijalnom delu, Dragan Ilić održa predavanje o drag nastupima i smatra da bi naša @Lefkada Tsunami mogla da otpočne solo karijeru. I svašta je još pričao, malo se šalio, ali pokazao da je istinski fan Evrovizije koji ide u korak sa promenama koje donosinovo vreme i nove generaije. Otkrio da je poslao jedan glas za Eagora, a pošto se emisija snimala dan pre finala nismo saznali za koga se glasalou finalu.

Ne mogu da se vraćam, ali ruka se polazila onom ko je prvi napisao da Lefkada bude voditelj u green roomu. Za početak, kad joj je drago, može i sa Stefanom. Mislim da bi bio urnebes sa njih dvoje. Brat Pelin može na glavnu binu sa Kristinom, a Dragana neka se bavi proširenjem porodice u Portugalu.

Posle toga, ako je neka TV pametna može i Lefkada šou.

Aleksandar Filipović pod hitno treba da nadogradi program sopstvenog evrovizijskog fanovanja, jer se ovakvim nastupima blamira. Prvo poredi PzE sa Sanremom, naglašavajući kako poštuje tradiciju. To je ok, samo dva festivala nisu uporediva. Jedan je stariji i u očima Italijana veći od Evrovizije, dok je naš namenski pravljen za odabir pesme. A ni po jednoj drugoj osnovi poređenje ne stoji.

Ne razumem ni zamerku da treba da šaljemo nešto ''što narod traži, a ne da šaljemo elitizam''. Biramo od onoga što nam selekcija ponudi, a to šta pristiže na konkurs i kako se odlučuje ko ide dalje je drugo pitanje i jeste relevantno. ''Narod'' je ove godine bio jasan i glasan, a tebi ako smeta uzmi telefon i glasaj, možda ti se posreći. Nemamo demoskopski žiri ili bilo kakve zatvorene grupe koje odlučuju, osim redovnog žirija RTS-a, pa mi takva zamerka o uskom krugu ljudi koji odlučuje i forsira ''elitizam'' nema smisla. Posebno ove godine kada je Lavina ošurila tvt uz 12 od žirija. Kaži lepo ne sviđa ti se pesma, nije tvoj stil i sl. i tu se zaustavi. Sve naše drugačije pesme koje smo od 2022. pa nadalje slali su imale visoku/max podršku i žirija i publike.

Neki fanovi zaista treba da prihvate činjenicu da se takmičenje menja, kao i dominantan zvuk i činjenica da se sada vrednuje kompletan paket i spektakl, a ne samo vokal+kompozicija. Sasvim je ok da se neko više ne pronalazi u ESC priči, ali to ujedno ne znači da je sve sada loše i nekvaliteno.
Odlican post, slazem se u rec. Ali elitizam 😂 uglavnom je to skrivena fraza za daj Karleusu i slicno. Visok delulu nivo kad neko izjavi da ce nesto proci dobro na ESC jer se to slusa u njihovoj maticnoj zemlji 😂

+1 za Lefkadu, zena je prebistra (+harizma) tako da bi to mogao biti pun pogodak
NALJUTICETE MASTERMAJNDA, IONAKO VAS JE OPLEO ZBOG MENE, SAD STVARNO ZBOG VAS DA MU RASTURITE GRUPU, LEGLO JEDNO! PU!

Naomi Campbell Hair Flip GIF

S obzirom da je prošlo 5 PZEova došlo mi da napravim top 5 listu na osnovu banera pesama:

5. PZE 25
Svaki baner svoju priču vodi, ne postoji nikakav identitet festivala i vidi se da je sve sklepano. Da ne pričamo u AI umetnosti u pozadini svakog izvođača napravljena na Bing AI. Loše.

4. PZE 22
Ovde nemam šta reći, u suštini su svi baneri isti. Plavi dizajn, naziv izvođača, naziv pesme, nema nešto da se sad uhvatiš. Podrška što su nazivi pesama bili na ћирилици.

3. PZE 24
Opet još jedan AI slop, s tim što mi nije bilo toliko loše što je u fazonu visualizera i one lava lampe sa grafikama u pozadini. Slike izvođača su bile odlične.

2. PZE 26
Prva dva mesta se itekako ističu, ali ipak sam se odlučio da ovogodišnji budu br. 2. Super je analogna grafika covera na striming platformama, a takođe podrška što smo imali visualizere pošto ostavljaju mnogo jači utisak o izvođačima, koje treba da upoznamo pre nastupa i kakvu energiju će nam dati.

1. PZE 23
Neko bi možda rekao da si prejednostavni, lenji itd, ali meni su ove pastelne boje i naziv izvođača u malom polju sa strane vrhčina. Još uvek se nekad vraćam na random pesme samo da bih pogledao kako je to izgledalo vizuelno. Jednostavno i lepo.

Last edited:
NALJUTICETE MASTERMAJNDA, IONAKO VAS JE OPLEO ZBOG MENE, SAD STVARNO ZBOG VAS DA MU RASTURITE GRUPU, LEGLO JEDNO! PU!
Molim? Ova g-dja potvrdjuje da se sve može dobrom organizacijom. Ako ona može da ima i svoj šou i peva u Tap 011, može i Lefkada.
-ESbyM.gif

Evo braća Jonas daju podršku. Sva trojica i solo karijere i grupa. Plus Nik ima oženio bivšu mis sveta
0dbb9596b00581f751386f34aa13ae99.gif

Molim? Ova g-dja potvrdjuje da se sve može dobrom organizacijom. Ako ona može da ima i svoj šou i peva u Tap 011, može i Lefkada.

Evo braća Jonas daju podršku. Sva trojica i solo karijere i grupa. Plus Nik ima oženio bivšu mis sveta
Ma Lefky je meni od prosle sezone tu najharizmaticnija i najtalentovanija. A najfinija deluje ona najtisa, najkrupnija sto je imala plavo sa plavim periku.
Ali ne bih se slozio. Samo je Nick popularan, ostali. Pa imaju karijere. Voleo bih da vidim 5 uspesnih karijera razlicitih drag kraljica u Srbiji. Kad su mogle Hurricane po raspadu, mogu... Oh wait...
Canadian Lol GIF

Back