• Zbog održavanja foruma, pristup neće biti moguć večeras od 21h do završetka radova (nekoliko sati).

rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Da iako obozavam i Portugal i Portugalce,i postujem njihova autenticna (cesto i dosadnjikava )pojavljivanja na ESC,MNOGO me smara sto oni imaju isto neku vrstu protekcije pa moraju da se uguraju makar preko zirija iako niko nece od publike glasati tj.slabo ce glasati.Ta diskrepanca izmedju Zirija i publike mora da se prevazilazi.Ako je nesto prekvalitetno,publika ce nagraditi,sa druge strane ako je nesto Joke act ali sa dobrim stejdzingom i to ziri mora nagraditi(ili nesto poput nase pesme).Ne moze kriterijum Za ziri da bude glas i baladetine.
Evo pošto se nisam oglašavao do sada, želim da kažem da su momci razvalili i da će ovo verovatno biti naš najbolji nastup na ESC (što možda i nije preterano teško budući da nam je RTS emiter). Šta god bude posle, verujem da smo svi ponosni na njih. 👏

Što se tiče neke moje prognoze plasmana, finale je sigurno a tamo može da bude bukvalno svašta. Moj lični osećaj je negde od 9. do 15. mesta, što bi bilo baš lepo. Mislim da više od 9. mesta nećemo (ali čuda su moguća), a nažalost me ne bi ni iznenadilo (jer je ESC takvo takmičenje) da završimo izvan top 15 (što bi po meni bio neuspeh jer je ovako slaba konkurencija). Verujem da će publika više da ceni našu pesmu i tu je moguće 100+ poena (a možda čak i 150+), od žirija nažalost ne očekujem više od 30 poena. Što se tiče polufinala top 5 publike je vrlo verovatan, a kod žirija rub neki od 9. do 11. mesta (jer će potencijalno da guraju Estoniju, Belgiju i Portugal koji su potencijalni NQ).

Videćemo šta će biti, sve je moguće. A pored nastupa, treba uzeti u obzir i kompoziciju i njenu originalnost, na prvom mestu, zatim vokal i opšti utisak, i još kada se na to doda da reputacija zemlje igra određenu ulogu, i da Izrael i Ukrajina (verovatno, a ako ne, biće blizu) upadaju u top 10, onda se treba izboriti za preostalih 8 pozicija.​

Bez uvrede ali ne bih uporedjivala Uraganke i Lavinu 😂 Najvise zbog zanra realno.

A sto se tice Izraela, njega racunam u top 10 nazalost, ali bice borbe izmedju Ukrajine, Svedske, nas pa cak i Moldavije…

Ja stvarno ne znam kojom logikom mi ne zavrsavamo u top 10 jer ne mogu ni da nabrojim 10 nastupa koji zasluzuju da budu u prvih 10.
Pa prvo imas 3 zemlje koje su automstski top 3 sta god posalju 🇺🇦🇮🇱🇮🇹
Zatim favorite 🇫🇮🇩🇰🇬🇷
Pesme koje ce ziri da ugura u top 10 🇨🇵🇦🇺
Znaci ostaju 2 mesta u top 10 oko kojih ce se boriti svi ostali u finalu, a ziri em ignorise Srbiju, em ne voli ovaj zanr i mene plasi da zato nece biti dovoljno cak i ako budemo u top 10 kod publike
Svakako se nadam da mozemo bas mi i recimo rumunija da budemo ti koji ce ugrabiti ta poslednja 2 mesta, ali videcemo, tek trebaju da se pogledaju nastupi i da vidimo kakav ce momentum biti kod svih finalista

Žiri nas uopšte ne bi trebao da ignoriše ako budu ocenjivali ono što se traži od njih. Stage presence, originalnost kompozicije, vokalna izvedba.....a sve to imamo po malo. E sada to sto oni glasaju po svom ličnom ukusu to je drugo. Mene niko ne može da ubedi da Australija koja ce završiti u top 3 kod žirija ima originalnost konpozicije sa pesmom od pre 10 godina! Vokalno joj skidam kapu. Iskreno, meni bi draže bilo da momci pokidaju kod publike što će značiti da ih je Evropa lepo prihvatila i da se mogu nadati lepoj muzičkoj karijeri. A za "stručni" žiri mi se j**e!

Imamo, ali imaju i neki drugi. Neki su vokalno jači, iako je i kod nas to pristojno. Ne može se posmatrati izolovano, već u odnosu na konkurenciju. Žiri rangira pesme, a ne boduje ih individualno (a da to radi, za nas bi ove godine verovatno bilo više desetki i kečeva, nego onih osrednjih ocena).

Izuzetno je teško prognozirati bilo šta kod žirija, prvenstveno jer tamo ne sede isti ljudi svake godine. Ja isto generalno nemam mnogo poverenja u njih i sumnjam da ćemo se tamo proslaviti, ali opet bi trebalo da prođemo bolje od nekog našeg proseka do sada, jer se jednostavno po svemu ističemo. Konstrakta je kod žirija bila tek 11, što je za naš neki standard kod njih još i dobro, ali opet govori u prilog činjenici da originalnost nije baš nagrađena. Tako da, otvoreno je sve, mislim da šanse za top 10 iliti LU, itekako postoje. :LOL:

Ne sećam se kad je žiri favorizovao originalne pesme, uglavnom su to bile pesme koje su sadržale potecijal za komercijalni uspeh.

Svakako nema jasnih pravila, pa otuda svake godine i poneko iznenađenje kod žirija, koje na kraju svega, možemo nečim da opravdamo, iako nam na prvu izgleda čudno. Konstrakti su možda te poene upravo i dali na originalnost, a zamerili joj vokal, koji je za tu pesmu taman, ali pevački gledano, ima zahtevnijih kompozicija. Sa druge strane, sećate se koliko su fanovi likovali kada je Sanja 2016. izvukla visok ton, pa i 2021. i ne znam ko sve nije super otpevao, a to se gotovo uopšte nije odrazilo na poene. Čak i da jeste, to je bilo ono, ajde neću staviti Srbiju na 20. mesto nego na 16...

Bez uvrede ali ne bih uporedjivala Uraganke i Lavinu 😂 Najvise zbog zanra realno.

A sto se tice Izraela, njega racunam u top 10 nazalost, ali bice borbe izmedju Ukrajine, Svedske, nas pa cak i Moldavije…
Lavina je toliko podigla lestvicu budućim srpskim predstavnicima, da to nije realno. Pre neki dan sam ogledala Loco Loco i smešne su mi postale. One jeftine prskalice, od svega samo je njihova energija valjala i Sanjin vokal.

Velika sramota će biti ako se naredne godine opet bude plasirala sirotinja posle onoga što imamo ove.

Lavina je toliko podigla lestvicu budućim srpskim predstavnicima, da to nije realno. Pre neki dan sam ogledala Loco Loco i smešne su mi postale. One jeftine prskalice, od svega samo je njihova energija valjala i Sanjin vokal.

Velika sramota će biti ako se naredne godine opet bude plasirala sirotinja posle onoga što imamo ove.
Sve se slažem, ali Uraganke su uradile nešto mnogo veće te godine - konačno su vratile Evroviziju iz mrtvih u srpskoj javnosti i na tome sam im beskrajno zahvalan

Mislim da postoji određeni fan bubble kada je u pitanju ovogodišnja srpska pjesma, ljudi koji ono misle da je ovo nešto najbolje što je Srbija ikad slala i kako eto teško da išta više bude tako dobro, zanemarujući kako ostali ljudi doživljavaju pjesmu. Meni lično je ova pjesma otprilike u rangu sa Luke Black-om, nešto malo bolja.

rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene
Back