rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Kod mene je to opustenije, samo sam hteo da obrazlozim da mi je ovo pesma, izvodjenje i nastup vise nudi materijala za ziri, nego za publiku.
Slažem se sa tobom, ali mislim da je svima nama najveći problem i zašto smo najviše skeptični za žiri u stvari growl u pesmi. Da je pesma sa čistim vokalom uz ovakvu izvedbu kakvu momci imaju, mislim da niko ne bi toliko skeptičan bio za žiri jer se za ovo moraju dodeliti neki poeni. Ali kada imaš scream i growl u pesmi, jednostavno moraš biti skeptik po pitanju žirija

Slažem se sa tobom, ali mislim da je svima nama najveći problem i zašto smo najviše skeptični za žiri u stvari growl u pesmi. Da je pesma sa čistim vokalom uz ovakvu izvedbu kakvu momci imaju, mislim da niko ne bi toliko skeptičan bio za žiri jer se za ovo moraju dodeliti neki poeni. Ali kada imaš scream i growl u pesmi, jednostavno moraš biti skeptik po pitanju žirija
Ne slažem se, to baš izdvaja pesmu. Barem po reakcijama ljudi, onima što nisu toliki fanovi dosadan je prvi deo iako je estetičan. Svi na growl zinu. Pa i ona Djurdjina kako je neko od vas rekao, nije imala problem sa growlom nego sa prvim delom.

Takodje se ne slazem, mislim da je growl bas added value za ziri jer je toliko zahtevan.

Mnogo me nervirate sa tim teorijama “ziri ne voli ovo, ziri ne voli ono”

Alooo vec sam vam ponovila, Bambie Thug je imala 142 poena od zirija, znate li da je to vise nego od publike???

Idite probajte da igrate moravac uz Jalla, bas pase, da o’ladite malo glave do subote

Takodje se ne slazem, mislim da je growl bas added value za ziri jer je toliko zahtevan.
I Lord of the Lost su imali growl u svojoj pesmi pa su prošli kao bosi po trnju. 3 boda su dobili od žirija u finalu! Zato sam skeptičan

I Lord of the Lost su imali growl u svojoj pesmi pa su prošli kao bosi po trnju. 3 boda su dobili od žirija u finalu! Zato sam skeptičan
OK je da si ti skeptican, samo ne govori da smo svi 😅

Ne znam jeste li skontali iz današnjeg intervjua, da su dobili pitanje da li su razmišljali o nekoj saradnji sa Rumunkom, i oni su rekli da sačekamo 7 dana pa će imati neku objavu. Tj vrv duet u najavi.

Upali u Top 50 na Spotifaju u Litvaniji, u Letoniji na Dizeru #6
Ih, pa svake godine od Konstrakte na ovamo po tim muzičkim platformama srpska evrovizijska pjesma bude slušana na Baltiku ali televoting poena od njih nigdje lol. 😌

Ja nisam toliki optimista kao neki, od žirija očekujem klasičan Srbija rezultat, dakle između 20 i 30 poena maksimalno. Od publike očekujem negde između 70 i 120 poena, što se nadam iskreno, jeste dovoljno za makar top 15. Ako je Teya Dora bila 17. meni bi jako krivo bilo da ova pesmetina ne bude bar za nekoliko pozicija iznad nje.
Pa čemu onda dalje učestvovanje ako će nas žiri nastaviti masakrirati šta god da pošaljemo iz godine u godinu i spuštati na dno samo zato jer je Srbija u pitanju?
Ukoliko ovakvo audio-vizuelno savršenstvo smjeste u društvo Austrijanca, Britanca ili još gore - Antigoni bude imala više poena koja nije ubola dva tona ili moldavska sprdnjica onda mi nemamo više šta tražiti na ovom takmičenju.

Evo ko je sve nastupao po brojem 9. u finalu u zadnjih 10 godina.

2025 Austria JJ -"Wasted Love" 436 poena (1. mesto)

2024 Estonia 5miinust and Puuluup -
"(Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi" 37 poena (20. mesto)
* Napomena ovde: Pošto je Holandija diskvalifikovana, teoretski je 9. po redu nastupila Bambie (6. mesto).

2023 Sweden Loreen -"Tattoo" 583 poena
(1. mesto)

2022 Italy Mahmood and Blanco -"Brividi"
268 poena (6. Mesto)

2021 United Kingdom James Newman -"Embers" 0 poena (26. mesto)

2019 Sweden John Lundvik- "Too Late for Love" 334 poena (5. Mesto)

2018 United Kingdom SuRie- "Storm" 48 poena (24. mesto)

2017 Italy Francesco Gabbani -"Occidentali's Karma" 334 poena (6. mesto)

2016 Sweden Frans - "If I Were Sorry" 261 poen (5. mesto)

2015 Norway Mørland and Debrah Scarlett"-
A Monster Like Me" 102 poena (8. mesto)

Dakle ukratko...
2x pobede (Švedska i Austrija)
2x 5. mesto (oba Švedska)
2x 6. mesto (oba Italija)
*ako računate Bambi onda je 3x.
1x 8. mesto (Norveška)
1x 20. mesto (Estonija)
1x 24. mesto (UK)
1x 26. mesto (zadnji i ponovo UK)

Zaključak: Većinom su zemlje dobro prolazile pod ovim brojem, tako da vadi jedan top 10 za našu gospodu.

Dobar žreb za naše momke

Kako god da prođu, ja sam ponosan na njih. Ni jedan od naših predstavnika se nije borio ovoliko da izguraju ono što žele i toliko se oseti sav trud koji su uneli u ovo. Apsolutno moji omiljeni naši predstavnici do sad.

I ja potpuno miran čekam subotu. Voleo bih da se više dopadnemo publici, a za žiri me nešto nije ni briga.

Meni je i dalje najveći utisak naš nastup, kako je sve smisleno i nalickano, a posebno kraj koji je toliko intenzivan i vatren i sjajno snimljen. Svaka im čast na idejama i istrajnosti da isteraju ono što su zamislili, postavili su visoke standarde svim budućim predstavnicima (i RTS-u) u svakom mogućem smislu.

Ne znam jeste li skontali iz današnjeg intervjua, da su dobili pitanje da li su razmišljali o nekoj saradnji sa Rumunkom, i oni su rekli da sačekamo 7 dana pa će imati neku objavu. Tj vrv duet u najavi.
Kamo srece da se i ostvari.

Мене ништа не може изненадити, то хоћу да кажем, мени је ово све за топ 10 и сматрам да би било праведно да буде тај резултат, али знајући како гласају и публика и жири, свашта може бити

rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene
Back