ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

zizela-srbija.gif

Dno.

Pa super ako se vrate jednog dana, ali dok ih nema, žele ih nadomjestit s drugim državama, ove godine s Rumunjskom i Bugarskom, slijedeće godine eto s Kanadom, možda Makedonijom itd, ne mogu si baš dozvolit da se države povlače, a da oni nikoga ne dovuku umjesto njih
Rumuniji i Bugarskoj je odavno mesto tu, pa ne treba na njihovo učešće gledati kao na neko dovlačenje ko zna koga. Na kraju, Bugarska je pri povratku donela Evroviziji i najbolji paket pa ne treba žaliti.

Meni se ne dopadaju novi kriterijumi za članstvo, ali za razliku od nekih fanova, drugačije gledam na okolnosti. Mnogi nekako odvajaju EBU i Evroviziju, a jedno bez drugog ne ide. Upravo te članice EBU-a prihvataju da se stvari tako odvijaju i one u dobroj meri kroje takmičenje. Kako neki pišu, neko bi pomislio da je EBU neki vrhovni poglavar koji sa svojim većem odlučuje kako hoće.

Rumuniji i Bugarskoj je odavno mesto tu, pa ne treba na njihovo učešće gledati kao na neko dovlačenje ko zna koga

Zašto se onda prošle godine nisu vratili?

Kako baš uvijek bude zanimljiv tajming xD

I ne kažem da su oni tko zna ko, nego da je zanimljiv tajming njihovog povratka, kao i ovo sad s Kanadom

Zašto se onda prošle godine nisu vratili?

Kako baš uvijek bude zanimljiv tajming xD

I ne kažem da su oni tko zna ko, nego da je zanimljiv tajming njihovog povratka, kao i ovo sad s Kanadom

Pa to je pitanje za njih. Da li nisu imali novca, nisu želeli šta god. Na kraju, ne mogu da razumem da gledate takmičenje a potajno priželjkujete propast istog. Kakve se to "struje" u mozgu prepliću...

Inače, kanadski CBC je u EBU-u od 1950. godine i ne ide baš da se poistovećuje sa Mongolijom koja ni nije član.

Poenta od starta jesu njihovi dvostruki aršini. Da je Izrael šutnut kao što je trebalo još pre 3 godine, ništa od ovoga se danas ne bi dešavalo. I upravo od tada se lagano priprema ta propast o kojoj se priča i koja se ni u kom slučaju ne može pripisivati fanovima, već rukovodiocima EBU-a. Mi kažemo u afektu ovo ili ono, ali činjenica je da smo baš zbog toga što smo okoreli fanovi mnogo više ogorčeni i kritični prema svim svinjarijama u proteklim godinama nego neko ko random pogleda ESC povremeno i koga zabole patka ko i zbog čega učestvuje.

Ne znam sto se cudite dvostrukim arsinima, to je temelj svetske politike vekovima unazad. Evrovizija je pre svega takmicenje zemalja, pa tek onda pesama, i nikakve bajke koje prodaje EBU mi ne mogu promeniti to misljenje.

Ako kojim slučajem pobijedi Kanada, naredno izdanje će se održati tamo. Kao da već nije dovoljno skupo učestvovati kad se u Evropi održava... 😄

@Choda misliš, "takmičenje javnih servisa" što rekoše ovi iz EBU.. 😅

Gdje si u bilo kojem mom postu pročitao da želim propast takmičenja? Želim upravo suprotno, da se Izrael diskvalificira i da se prestane sa cirkusom koji rade
Ne u tvom eksplicitno, već sam se nadovezao na želju mnogih, i ta tema se provlači mesecima. Ko ne želi loše Evroviziji, bukvalno neće želeti da se bilo ko povuče, a bilo je likovanja među fanovima, uključujući i neke sa foruma.

Odavno je valjalo onemogućiti i Izraelu i Ukrajini da koriste ESC platformu za sopstvene interese mimo muzike, ali time se mora posvetiti zajednica emitera. Ili sa druge strane vratiti Rusiju i Belorusiju, ako uopšte i žele u ovom trenutku, što je teško, i naći nove mehanizme za smanjenje uticaja politike na glasanje, što je ogroman izazov.

Sve je u životu izazov, a na kraju krajeva, valjda im je posao da se suočavaju sa izazovima. A oni naprotiv godinama guraju probleme pod tepih i selektivno pristupaju svim tim izazovima, i kada se na kraju suoče sa i više nego opravdanim kritikama, onda? Zato im i jeste tako, a biće samo gore.

ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena
Back