ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Ovo je ono što sam tražio. Ali opet može biti kalkulacija jer sam na primer juče video jedan komentar lika koji bi ove godine glasao tako za Izrael, Nemačku i Veliku Britaniju (zadnje dve su dobile 0 i nisu bili pretnja nikakva).

Naravno, i zbog toga je besmisleno forsiranje da se glasa za određeni broj zemalja ako se ne oseća ta potreba. Ne kalkulišu baš svi.

Može da se zloupotrebi u stilu našeg žirija tako što nekog favorita tutneš na 15. mesto, odnosno u ovom slučaju ne staviš ga u 3. Na primer ove godine glasaš za Bugarsku, Litvaniju i Austriju i automatski tvoj bod za Bugarsku vredi više od nekog ko je recimo realno glasao za Moldaviju, Rumuniju i Izrael jer si svakom od favorita kod publike dao isto.

No obzirom da je ovo nemoguće dogovoriti na nivou publike koje glasa ja bih ipak rekao da je ovo pravedniji način od sadašnjeg. No tu ostaje problem kako će se kreirati nalozi za glasanje na internetu. Ako države stoje iza organizovanog glasanja jako teško će moći njih da spreče da i tu varaju. No mogli bi da spreče obične ljude koji kupe više kartica pa zaobiđu pravila.

Ma ne vjerujem da bi milioni ljudi namjerno glasali za 2 loše pjesme da sabotiraju rezultate, pravednije mi je opet da se glasa za 3 nego da dijaspora svih 10 pošalje za svoju matičnu zemlju

Pa ja mislim da je danas sigurno bar pola od ukupnog broja glasaca botovski, politcki ili fanatici koji ce rado iskoristili priliku da hakuju sistem. Ne znam kako planiraju da implementiraju to online glasanje, ali ako bude samo prepis sa decije evrovizije mislim da rezultati veze nece imati sa kvalitetom pesama i nastupa.

Ma bolje da je za Jermeniju išao, Jermeni treba se iscimaju i nagovore ga da ih predstavlja

Pa on je baš poznato ime, daleko od toga da je iskopan iz naftalina.
Zanimljivo skroz, ali čak mi je malo nefer ako će da kampanjiše ovako i lagano poklopi neke sigurne leve podrumare u selekciji 😅

A ne zna se još da li će Kanada da pravi interni izbor ili javno NF?

Nisam iskreno znao za njega dok ga nisu počeli spominjati u kontekstu Eurosonga i predstavljanja Armenije, i gle čuda tek se ljudi sjetili da ima potencijal za Eurosong nakon Kaarije i Joost Kleina. Rekli su da će biti nacionalni izbor, barem onaj njihov premmijer.

Ni najmanje nisam impresioniran još jednim potencijalnim joke entrijem u najavi, ali dobro. Biće ih, a ovaj makar ne deluje kao potpuni krš, ako ništa drugo.

Pa vidjelo se još na primjeru Akylasa da su ljudi ohladili od tih poštapalica. Meni je bilo drago kada sam saznao da Kanada učestvuje jer sam smatrao da mogu poslati nešto dobro s obzirom na njihovu muzičku scenu, baš bi mi bezveze bilo da on ode.

ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena
Back