Offtopic

Pandemija ce se zavrsiti u jednom trenutku.........ali ce virus nazalost ostati trajno.
 
Moglo je da bude drugacije........mogli smo i da nikada nemamo pandemiju (ovu konkretno) ali upozorenja pojedinih naucnika nisu shvatana ozbiljno. Bilo je naucnih radova koji su upozoravali na mogucu pandemiju i upravo su upozoravali na slepe miseve kao rezervoare. I sad dok ovo pisem, mogu samo da dodam da ima jos potencijalnih koronavirusa koji mogu sa slepog misa da predju na coveka poput SARS CoV2.

Medjutim, vecinu generalno nije bila briga i mislili smo da smo nedodirljivi. A zapravo zoonoze nista novo nisu i ovo sto se desilo na pijaci u Vuhanu je deja vu. Malo je falilo da se isto ovo desi i sa SARS-om 1, srecom nije..........ali sada smo sami sebi iskopali raku, sto bi se reklo.

Nije najveci problem smrtnost vec upravo cinjenica da je virus ekstremno zarazan (nije bilo ovako sa prvim sojem ali sada je virus ravno 10 puta zarazniji) i da malo po malo razara organizam svaki put kad se zarazimo. I to nevezano za to koliko ko lose prodje. I asimptomatski slucajevi ima mikroostecenja na srcu, bubrezima, mozgu........

Da virus ima smrtnost poput Ebole recimo, ne bi imali pandemiju. Ali bioloski cilj virusa nije da ubije domacina jer onda sam sebi puca u nogu. Osnovni cilj mu je da opstane i razmnozava se a to ovom virusu odlicno uspeva obzirom da hara bez prestanka jos od kraja 2019.

Mi sad imamo ogroman broj ljudi koji vuku posledice infekcije, neki imaju long COVID vec 2 godine i njihov zivotni vek je vec sada znatno skracen. Ja licno imam poznanike koji su postali kardiovaskularni bolesnici u svojim 30-im godinama a sve kao posledicu COVID-a. Infekcija takodje moze da doprinese i razvoju autoimunih bolesti poput dijabetesa, moze da pogorsa prognozu za onkoloske pacijente a cak postoji rizik da, na duze staze, povecava i rizik od dobijanja svih vrsta kancera. I to tako sto "gusi" ekspresiju p53 gena, koji je inace gen za supresiju tumora. To je mehanizam. Ovo nije potvrdjeno, potrebne su dugorocne studije ali je hipoteza koja za sad ne moze da se odbaci i ispituje se.

Zato je potpuno suludo savetovati ljude da se slobodno zarazavaju, itd...........naravno da se mora ziveti i raditi ali se i prihvati opasnost takva kakva jeste. Prehlade i grip ne mogu u isti kos sa SARS-Cov2 ni po cemu. U nauci nema misljenja i lepih zelja, moraju se prezentovati cinjenice ma kako lepe ili ruzne bile.
 
Evo ekskluzive........by Informer. Spisak je spreman 🤓

307728006_6035532539793193_1853457432191890214_n.jpg
 
Ja sam iskreno mislila da je fejk (ili se barem nadala), mada ne znam zašto me čudi to što nije kada znam da ima dosta njih koji podržavaju Ruse do nivoa bolesti. Evo sad će imati priliku i da se dokažu u praksi. :D

A da, što se tiče kladionice, dobre su šanse da bi bankrotirala. Mada, ko zna možda bi nas dotični i iznenadio. :ROFLMAO:
 
Турбо се бори на страни Москве, а Мрм је кијевски плаћеник. Ето доказа да смо ми као форум отворени за све опције
 
Forum je idealan balans desnicarskog patriotskog bloga i drugosrbijanske elite 🥰
(Sala naravno)
 
U večerašnjem izdanju "Naslovne strane" na tv Happy, bila i pitanja o ESC izvođačima. Nisu znali da odgovore za Šanel :p

95zXnAJ.jpg


6dJ0cci.jpg


7mMg8DG.jpg
 
Počeo je popis stanovništva, a ovo su pitanja koja nas očekuju.

POPIS STANOVNIŠTVA

QgusbjD.jpg


vwLswiV.jpg


2px3c3a.jpg


A5kXK2G.jpg


POPIS DOMAĆINSTAVA I STANOVA

m0FyKay.jpg


KYP42Xz.jpg


dvAu9zS.jpg
 
Možda je tebi najbitnije, nekom drugom nije. Svako neka odgovori kako želi. O veroispovesti ne mora da se izjasni.
 
Je l' se najave bar malo unapred da se obučem ljudski, ili su iz fazona odma bum tras na vrata?
 
Ne. Bum tras i gotovo.

Ovo traje do 31. oktobra i budi svaki dan doteran, pa kad dodju.
 
Da se doteran izjasni da li ima nužnik sa ispiranjem ili bez :)
 
Back
Top