312.FSC - The Traitors 🗡

⚔️ Prvo polufinale ⚔️

1. Nanul - Au
2. iliona - Si tu m'aimes demain
3. Snežana Savić - Tri poljupca

4. Almost monday - Better late than never
5. Frances - Don't worry about me
6. Kasabian - Nothing better than this
7. Bonaparte -
Melody X
8. Jungle - Keep moving
9. Relja - Supernova
10. Dami Im - Proud of me
11. Rat City - Rather be
12. Alexia - Una caldă, una rece

13. Stefania - Bliksem
14. Orthodox Celts - Star of the county down
15. Zalia –
Tylko kochaj mnie
16. CRO - Einmal um die welt
17. Ashe - Stop the wedding!

18. Ambre - J'laisse parler
19. Olivia Dean - Man I need

20. Father of peace - The chaos

⚔️ Drugo polufinale ⚔️

1. Lavina - Fall apart
2. Natacha Atlas - Gafsa
3. Papa Roach - Even if it kills me
4. London Grammar - Hell to the liars
5. Filter - Hey man, nice shot

6. Chandler Leighton - Pretty girl I’ll make you famous
7. Decessus - Dark flames
8. Mirabelle Rose - Siren
9. Fontaines D.C. - Marianne
10. Lisa - SaWaDiKa
11. Unroyal - Don't play nice

12. Tinashe - Melatonin
13. Ren - Violet's tale
14. Solence -
Monsters in my head
15. Ruelle - War of hearts
16. Angèle - Dis-le

17. Serena x Giulie - Blestem
18. Miia - I can tell a lie
19. Lunikk - Miniskirt

20. Alexandra Căpitănescu & Majii - Tare​

Mnogo utisaka: o Traitorsima u FSC, o Traitorsima na Prvoj, utisci o utiscima, a treba pisati scenarij za novu igru.

Da objedinim prva 3. reality programi su nastali kao varijacija na socijalne eksperimente u kojima se ispitivalo šta utiče na ljudsko ponašanje. Interesantno je da su Big Brother i The Traitors iz iste kuhinje-holandske. Traitorsi imaju elemente Standforskog zatvorskog eksperimenta koji ispituje uticaj društvene uloge i grupe na ponašanje https://sr.wikipedia.org/wiki/Станфордски_затворски_експеримент
po kome je snimnjen i ovaj film

Ipak, u osnovi The Traitorsa je Ašov eksperiment koji govori o uticaju grupe na donošenje odluka i konformizam.
https://sr.wikipedia.org/wiki/Ашов_експеримент

Kako god izgledala samo opšta inteligencija i iskustvo nisu dovoljni za pobedu, ako takmičar nema socijalnu i emocionalnu inteligenciju, a pri tom ima nedovoljnu emocionalnu zrelost. Pri tom producenti biraju takmičare koji bi privukli pažnju gledalaca, a rejtinzi kažu da više privlače drame. Ko pravi dramu, pa u osnovi emocionalno nestabilni. Da bi izgledalo etički ispravno izaberu i neke bez patoloških crta, ali ih stave u uslove za koji eksperimenti dokazuju da puca 75% ispitanika. Tako, da što šou traje kraće šansa za uspešno prognoziranje pobednika su veće.
U našoj igri niti je bilo izolacije, niti grupnog glasanja . U igru sam ušla sa odgledanom polovinom 2. i 3.epizode. Dakle, iskustvo nikakvo,
Meni, kao profesionalcu nijemnogo pomoglo znanje o donošenju odluka jer nisam mogla da vidim facijalnu ekspesiju, da li neko cupka nogama, uzdahne.
Napisala sam u jednom odgovoru, da nisam načisto da li Ro taktizira ili jednostavno nema vremena. Na svu sreću ja sam samo jednom birala.Ako još dodam i potrebu da unesem malo zabave, onda mi je ostalo da pratim znakove pored puta i povezujem činjenice tipa uspešnost na igrama i lajkovi i na osnovu lajkova sam zaključila da su Poki i Gavran odani. Od početka igre sam za Destrija znala da je odan jer što bi organizator jedne manje više slične igre dobio manje više glavnu ulogu zaverenika. malo mi providno i nije mi nikako ličilo da bi mu Dežurni dao takvu odluku. Znači, jedini koji mi nije bio sumnjiv je bio Destri. U tom jednom glasanju Krič sam izabrala jer nije stavila semafore. Da je bila u crvenom, stavila bi Ro koji mi je od početka sumnjiv jer ako je dobro pročitao mene, čita i druge. za Detektivku do kraja igre nisam znala šta je.
Eto, sad nema mesta za scenarij za igru. Dobar je i ne zahteva taktiku nego analitiku i slušanje.

tw9JboZ.png

Nanul
iliona
Snežana Savić
Almost Monday

Frances
Kasabian
Bonaparte
Jungle

Relja
Dami Im
Rat City

Alexia
Stefania

Orthodox Celts
Zalia
CRO

Ashe
Ambre
Olivia Dean
Father of Peace

* * * * *

Lavina
Natacha Atlas
Papa Roach
London Grammar
Filter

Chandler Leighton
Decessus
Mirabelle Rose
Fontaines D.C.
Lisa
Unroyal
Tinashe
Ren
Solence
Ruelle
Angèle
Serena x Giulie
Miia
Lunikk

Alexandra Căpitănescu & Majii

Konacno sam se ubedio da pogledam prve 3 epizode, nisam imao vremena za cetvrtu pa cu sutra i u nedostatku druge teme, prokomentarisacu ovde.

Iznenadilo me je u prvoj epizodi koliko je vise edit bio nastrojen odanima, inace se bas dosta cuje od zaverenika u premijeri, a ja sam do vise od pola epizode jedva skontao ko su zaverenici od muskaraca.
Drago mi je da ima par ljudi koji su gledali show pre nego sto su dosli tu i da su svi ozbiljno shvatili da strateski igraju. Nedostatka toga je inace ono sto me odbija da inace gledam ove domace verzije rijalitija.
Na izbacivanje ove trece epizode mi se uopste nije svidelo ponasanje Stefana, odrasli 35-godisnji covek se ponasa kao malo dete jer ljudi igraju igru. Lako je reci da su glupi ali nije da bi i on glasao za zaverenike.
Jelena mi je odlicna kao voditelj, bolja nego sto sam milsio da ce biti.
Od zaverenika najvise navijam za Aleksu, a i pomalo za Sanju. Svidja mi se kad je neko optuzen i da ih vidim da se izvuku (ako uspe da se izvuce na bar par epizoda).
Od odanih ne navijam bas nesto za njih ali ajde recimo da su Vlada i Biljana najbolji, dok su neki previse dosadni u toj nekoj ideji da su casni ljudi, to me bas nervira i u stranih verzija kad "dobri" ljudi preozbiljno shvate to da su "dobri".

Konacno sam se ubedio da pogledam prve 3 epizode, nisam imao vremena za cetvrtu pa cu sutra i u nedostatku druge teme, prokomentarisacu ovde.

Iznenadilo me je u prvoj epizodi koliko je vise edit bio nastrojen odanima, inace se bas dosta cuje od zaverenika u premijeri, a ja sam do vise od pola epizode jedva skontao ko su zaverenici od muskaraca.
Drago mi je da ima par ljudi koji su gledali show pre nego sto su dosli tu i da su svi ozbiljno shvatili da strateski igraju. Nedostatka toga je inace ono sto me odbija da inace gledam ove domace verzije rijalitija.
Na izbacivanje ove trece epizode mi se uopste nije svidelo ponasanje Stefana, odrasli 35-godisnji covek se ponasa kao malo dete jer ljudi igraju igru. Lako je reci da su glupi ali nije da bi i on glasao za zaverenike.
Jelena mi je odlicna kao voditelj, bolja nego sto sam milsio da ce biti.
Od zaverenika najvise navijam za Aleksu, a i pomalo za Sanju. Svidja mi se kad je neko optuzen i da ih vidim da se izvuku (ako uspe da se izvuce na bar par epizoda).
Od odanih ne navijam bas nesto za njih ali ajde recimo da su Vlada i Biljana najbolji, dok su neki previse dosadni u toj nekoj ideji da su casni ljudi, to me bas nervira i u stranih verzija kad "dobri" ljudi preozbiljno shvate to da su "dobri".
Potpisujem sve što si rekao. Ovako i ja razmišljam. Neki ljudi preozbiljno shvate svoju ulogu pa misle da to što su odani odjednom ih čini da su iznad zaverenika po nekim moralnim vrednostima a to nikakve veze s vezom nema. Mislim da je produkcija manje više dobro odredila ko bi mogao biti zaverenik jer ovi ostali na primer Ena i Nenad bi se pogubili da su dobili tu ulogu i mislim da im ne bi ležala uopšte. A Mitar mislim da umire u sebi i želeo bi više da je zaverenik nego odan, isto i Vlada :D. Samo što Vlada ne ide okolo i ne govori ostalima - ako si zaverenik ovo je dobro za tebe, ako si zaverenik molim te zakuni se da bi me zaveo/la :D

Ok su pjesme, meni lično previše radiofonične al ok. Reakcije na moju pjesmu su više blage, očekivao sam malo bolje ocjene, ali vidjećemo.

Dobro došli na predstavljanje rezultata polufinala 312.FSC-a The Traitors! ⚔️ 🥳

Naizmenično ćemo nasumičnim redosledom prozivati po jednog finalistu iz 1.polufinala a zatim jednog iz drugog. Finalisti iz 1.polufinala će biti upisivani na levoj strani tabele a finalisti iz 2.polufinala na desnoj strani tabele!

Pratite, delite utiske i navijajte! 🍀

Srećno svima! ⚔️ 🎶

312.FSC - The Traitors 🗡
Back