Mnogo utisaka: o Traitorsima u FSC, o Traitorsima na Prvoj, utisci o utiscima, a treba pisati scenarij za novu igru.
Da objedinim prva 3. reality programi su nastali kao varijacija na socijalne eksperimente u kojima se ispitivalo šta utiče na ljudsko ponašanje. Interesantno je da su Big Brother i The Traitors iz iste kuhinje-holandske. Traitorsi imaju elemente Standforskog zatvorskog eksperimenta koji ispituje uticaj društvene uloge i grupe na ponašanje
https://sr.wikipedia.org/wiki/Станфордски_затворски_експеримент
po kome je snimnjen i ovaj film
Ipak, u osnovi The Traitorsa je Ašov eksperiment koji govori o uticaju grupe na donošenje odluka i konformizam.
https://sr.wikipedia.org/wiki/Ашов_експеримент
Kako god izgledala samo opšta inteligencija i iskustvo nisu dovoljni za pobedu, ako takmičar nema socijalnu i emocionalnu inteligenciju, a pri tom ima nedovoljnu emocionalnu zrelost. Pri tom producenti biraju takmičare koji bi privukli pažnju gledalaca, a rejtinzi kažu da više privlače drame. Ko pravi dramu, pa u osnovi emocionalno nestabilni. Da bi izgledalo etički ispravno izaberu i neke bez patoloških crta, ali ih stave u uslove za koji eksperimenti dokazuju da puca 75% ispitanika. Tako, da što šou traje kraće šansa za uspešno prognoziranje pobednika su veće.
U našoj igri niti je bilo izolacije, niti grupnog glasanja . U igru sam ušla sa odgledanom polovinom 2. i 3.epizode. Dakle, iskustvo nikakvo,
Meni, kao profesionalcu nijemnogo pomoglo znanje o donošenju odluka jer nisam mogla da vidim facijalnu ekspesiju, da li neko cupka nogama, uzdahne.
Napisala sam u jednom odgovoru, da nisam načisto da li Ro taktizira ili jednostavno nema vremena. Na svu sreću ja sam samo jednom birala.Ako još dodam i potrebu da unesem malo zabave, onda mi je ostalo da pratim znakove pored puta i povezujem činjenice tipa uspešnost na igrama i lajkovi i na osnovu lajkova sam zaključila da su Poki i Gavran odani. Od početka igre sam za Destrija znala da je odan jer što bi organizator jedne manje više slične igre dobio manje više glavnu ulogu zaverenika. malo mi providno i nije mi nikako ličilo da bi mu Dežurni dao takvu odluku. Znači, jedini koji mi nije bio sumnjiv je bio Destri. U tom jednom glasanju Krič sam izabrala jer nije stavila semafore. Da je bila u crvenom, stavila bi Ro koji mi je od početka sumnjiv jer ako je dobro pročitao mene, čita i druge. za Detektivku do kraja igre nisam znala šta je.
Eto, sad nema mesta za scenarij za igru. Dobar je i ne zahteva taktiku nego analitiku i slušanje.