Fudbal

Ja nakon današnje popodnevne nule, večeras upravo dobih ovde 2 x 3 poena (oba rezultata pogođena)! 😀

Mada bih više voleo da nisam u meču sa Argentinom i da je Poljska (kao što nije) tu zablistala i eliminisala ih. Ovako Meksiko posle toliko decenija ostaje bez prolaska grupne faze. :(

Žalosno za Meksiko ali nekako sam mislio i pre početka grupne faze da oni neće proći samo nisam mogao zamisliti ovakav scenario.

I meni je žao za Meksiko. Oni i Brazil su imali najduži niz prolazaka grupnih faza, i evo sad idu kući. Šteta. Radije bih da je Argentina odlepršala

Eh malo je falilo da osvojim svih 6 bodova.
Poljska prvi put nakon SP 1986 prolazi grupu, dok Meksiko prvi put nakon SP 1978 ne prolazi grupu.

Za sutra:

Hrvatska - Belgija 1:1
Kanada - Maroko 1:1
Japan - Španija 0:2
Kostarika - Njemačka 0:3

meni fakat nije jasno širenje svjetskog na 48 država kada i na ovom od 32 ima nekoliko nezasluženih... dakle ova poljska ide u drugi krug s totalno prelošom igrom.. jad i čemer.

Navijao sam iz sveg srca za Meksiko, ali ajde.. Bitno je da je Argentina ostala u igri i ima objektivno lakog protivnika u 1/8

Hrvatska - Belgija 1-0
Kanada - Maroko 1-3
Japan - Španjolska 0-2
Kostarika - Njemačka 0-1

Eto šanse za Iran i Tunis da konačno prođu grupu na idućem SP, ako ih zapadnu u grupi npr Honduras i Jamajka.

Profit im je ipak bitniji, boli ih uvo za sve ostalo. Navodno se sprema i nova promena pravila za sledeće prvenstvo, razmatraju uvođenje penala posle nerešenog rezultata i u grupnoj fazi kao da bi se sprečilo dogovaranje.

Biće ovako po kontinentima:

Evropa 16
Afrika 9
Azija 8
Sjeverna Amerika 6
Južna Amerika 6
Okeanija 1
Interkontinentalni baraž 2

I meni je žao za Meksiko. Oni i Brazil su imali najduži niz prolazaka grupnih faza, i evo sad idu kući. Šteta. Radije bih da je Argentina odlepršala

Brazil je zadnji put ispao iz grupe 1966e godine. Mislim da su ispali samo 2 puta iz grupe. 1930e godine i 1966e. 1930e godine ih je izbacila Jugoslavija. A 1966e je zadnji put Engleska osvojila svetsko. Nadam se da je to i poslednji put.

Takođe jedan fun fact je da Brazil ima pauze od osvajanja svetskog ali nakon neke duže pauze se uvek desi da uzmu svetsko. Jednom je trajalo od 1970e do 1994e godine a sad pauza traje od 2002e godine i po nekom šablonu bi trebali da osvoje naredno svetsko a ne ovo 🤣

Dobro, ovog iz Okeanije verujem da već unapred znamo. Nije da pratim, ali ne znam ko od ostalih može da ugrozi Novi Zeland.

Dobro, ovog iz Okeanije verujem da već unapred znamo. Nije da pratim, ali ne znam ko od ostalih može da ugrozi Novi Zeland.

Ako Novi Zeland ne prođe kvalifikacije ovog puta ja stvarno ne znam!

sprdnja. južna i sjeverna amerika se trebaju ujediniti u jednu federaciju. pa pola federacije južne amerike ide na SP. ista stvar s azijom i oceanijom.. ona oceanija je potpuna sprdačina..

Pa to kažem, mislim svaka čast ostalima, ali teško da će neko da ih ugrozi. :D

sprdnja. južna i sjeverna amerika se trebaju ujediniti u jednu federaciju. pa pola federacije južne amerike ide na SP. ista stvar s azijom i oceanijom.. ona oceanija je potpuna sprdačina..

A za Evropu to neće mnogo značiti. Možda par mesta više ćemo imati.

E svasta znaci... Levantiktokski se izvukao ovaj put...

Aj da vidimo za sutra:
Hrvatska 0:0 Belgija
Kanada 1:0 Maroko
Japan 0:3 Spanija
Kostarika 0:1 Nemacka

Back