Pesma Evrovizije 2023 - SRBIJA: Konkurs

Status
Not open for further replies.
@Petar

Za Cascadu je čudno malo da nije bolje prošla za Nemačku 2013. godine..

U svakom slučaju bi bilo lepo da spisak bude atraktivniji zbog samog festivala, posebno ako bude neko na koga se loze klinci, da se i njima festival još više približi. Ako neka zemlja ima mogućnost da učesnici budu poznati ili bar prepoznatljivi ima Srbija gde je svaka peta osoba pevač 😃
Pa šta misliš zašto Olja dovlači kebe, nede, dženane...

Blamirali su se poznati i na samom ESC-u, pobeđivali su anonimusi, zaista lekcija iz Evrovizije 101.
Naravno, mislim pitanje je i šta je blam na ESC-u, meni recimo nije blam ako neka zvezda ne prođe u finale ili zauzme 24. mesto u finalu, blam mi je ako samo izvođenje i ceo paket budu onako traljavi i underwhelming da se čovek zapita šta je taj izvođač radio celu karijeru i poslednjih par meseci priprema.
Svakako sve rekoh u kontekstu Srbije i naših nac. izbora i učešća na ESC-u, nama se koliko pamtim nije desilo ni da nam potpuni anonimus pobedi ili uđe u top 3, niti da nas mega zvezdetina izblamira učešćem.

Naravno, mislim pitanje je i šta je blam na ESC-u, meni recimo nije blam ako neka zvezda ne prođe u finale ili zauzme 24. mesto u finalu, blam mi je ako samo izvođenje i ceo paket budu onako traljavi i underwhelming da se čovek zapita šta je taj izvođač radio celu karijeru i poslednjih par meseci priprema.
Svakako sve rekoh u kontekstu Srbije i naših nac. izbora i učešća na ESC-u, nama se koliko pamtim nije desilo ni da nam potpuni anonimus pobedi ili uđe u top 3, niti da nas mega zvezdetina izblamira učešćem.
Pa dobro. 🤣

Videh na tviteru da se i ovaj prijavio. Nije mi interesantan, bolje da je Dzordzi

Iskustvo može da pomogne svakako, ali na samoj Evroviziji uopšte nije bitno koliko si poznat kod kuće. Uopšte.
Da se ne lazemo, najbolje pesme kada pricamo o kvalitetu i produkcijski dolaze od velikih profesionalaca i velikih zvezda koji mogu da plate dobru pesmu, koji su popularni…retko se desi da neka anonimna osoba na pocetku karijere moze da napravi neku hitcinu…nama ne treba sezam produkcija,zelim osobu koja vec ima dobru karijeru iza sebe, koja je pokazala da je kvalitetna sa svojim hitovima. Takva osoba uliva nadu da ce poslati dobru pesmu, da nece sa svakim otpadom da se prijavi.

Sve je to ok, iza anonimusa uglavnom i stoje neke velike produkcije kad se domognu ESC-a, ali to ništa nema veze s tim da je na Evroviziji nebitno da li je neko anoniman ili zvezda.

@Mrm
Pa po meni i nije. Mislim da je za taj slabiji plasman kriv sam žanr i fazon pesme koja je pristojna ali je i tada već bila prežvakani kliše, pa može neko i sto puta da bude ime ako mu je muzički fazon malo izvetreo u datom momentu. Izvođenje mi je bilo na super nivou (možda je moglo pevanje stabilnije da bude ponegde ali daleko od toga da nije bilo dobro).
Možda može da se da kaže da je "zaslužila" viši plasman (na kontu izvedbe i energije, a pesme i ne baš), ali nije mi tu ništa bilo blamirajuće. Sam slabiji plasman možda može da bude razočaranje, ali ne mogu svi ni da uđu u top 5/10/15, i zilion pristojnih pesama i odličnih izvođenja je ako tako gledamo podbacilo. Nije to sramota ako se video pristojan koncept, talenat, trud i ako nije bilo većih zamerki, bar za mene tu onda nema blama.

• Like
Reactions: Mrm
Sve je to ok, iza anonimusa uglavnom i stoje neke velike produkcije kad se domognu ESC-a, ali to ništa nema veze s tim da je na Evroviziji nebitno da li je neko anoniman ili zvezda.
Da, ali ako ne stoje na PZE onda dobijamo gomilu amaterskih pesama.

Naravno da bi bilo lepo da imamo jak izbor, ali mnogo je bitnije da izaberemo dobru pesmu makar to bila jedina jaka pesma. Opet spominjem Filipa Baloša, dečko je realno anonimus za većinu ljudi iako možda nije kompletno nepoznat. Iza njega stoji jaka produkcija, jak tim i stvarno učestvuje sa ciljem da ode na evroviziju. U svakom slučaju verujem da ćemo izabrati nešto dobro. Od 2018. svake godine smo slali realno najbolji izbor i verujem da neće biti drugačije ni ove godine. I stvarno na evroviziji nije bitno da li je izvođač anonimus ili poznat jer je njima u svakom slučaju nepoznat, a ako je pesma dovoljno dobra ne moramo da se uzdamo samo u dijasporu. Imamo izvođače koji su manje poznati i popularni iz razloga što ne pevaju tip muzike koji ovde može dobro da prođe, a na evroviziji i te kako može. Takođe što se Filipa Baloša tiče, čuo sam neke delove pesme osim onoga što je on sam postavio i stvarno ima jaku i konkurentnu pesmu.

Naravno da bi bilo lepo da imamo jak izbor, ali mnogo je bitnije da izaberemo dobru pesmu makar to bila jedina jaka pesma. Opet spominjem Filipa Baloša, dečko je realno anonimus za većinu ljudi iako možda nije kompletno nepoznat. Iza njega stoji jaka produkcija, jak tim i stvarno učestvuje sa ciljem da ode na evroviziju. U svakom slučaju verujem da ćemo izabrati nešto dobro. Od 2018. svake godine smo slali realno najbolji izbor i verujem da neće biti drugačije ni ove godine.
Dobro, mani se više tog Filipa, počinješ da mu praviš negativan PR

Dobro, mani se više tog Filipa, počinješ da mu praviš negativan PR
🤣🤣 On mi je najbolji primer anonimusa sa potencijalom, a čak ni ne slušam njegove druge pesme. A za negativan PR na Ogae Srbija forumu se baš nešto ne brinem.

Svi znamo da za Evroviziju nije bitna popularnost…ali bas zbog te pesme koja je najbitnija, normalno je da ce pre zvezda da napravi odlicnu pesmu, nego neki anonimus. A i pogledajte rezultate, kada samo slali Zeljka, Jelenu i Mariju, i kada smo slali Tijanu Bogicevic.

• Like
Reactions: FFM
Tijana Bogićević sama po sebi nije ESC potencijal i dobila je pesmu koja ne odgovara niti njoj niti njenom glasu i sve to upakovano sa dosadnim nastupom, pratećim vokalima koji se ne uklapaju u pesmu je dovelo do debakla. Da je neka druga država u to vreme dobila ITD sa drugim izvođačem bolje bi prošlo, ali RTS tad je malte ne sam kriv za debakl jer su pronašli solidnu pesmu, a sve ostalo uprskali.

Svi znamo da za Evroviziju nije bitna popularnost…ali bas zbog te pesme koja je najbitnija, normalno je da ce pre zvezda da napravi odlicnu pesmu, nego neki anonimus. A i pogledajte rezultate, kada samo slali Zeljka, Jelenu i Mariju, i kada smo slali Tijanu Bogicevic.
Zeljko, Jelena i Marija su birali pesmu sa kojom ce se takmičiti a Tijani je pesma izabrana da ne kažem nametnuta. RTS je vec naredne godine ispravio svoju gresku povratkom Beovizije a Tijana, možda se i ona vrati jednog dana i to mnogo bolja i jača.

Ne može se ni tako upoređivati. Tijana je samo dobila gotovu pesmu da je otpeva, ostali ipak nisu...
Ali nikad zaboraviti kako nam je Borislav Milanov pored drugih fenomenalnih pesama, kompozicija i u produkcijskom smislu uvalio onu bland pesmu. Stvarno nam ga je uvalio tad….

Status
Not open for further replies.
Back