Moram da kažem da sam zadovoljan učesnicima i da mislim da ćemo konačno imati takmičenje savremene muzike bez previše etno zavijanja i ubijanja u pojam muzikom iz prošlog veka. Naravno, biće toga i dalje, ali ove godine dominira neki alternativni pop što mi je mnogo drago, Konstrakta je ipak imala neki uticaj i uspela je da inspiriše one dobre podrumare koji su stvarno ESC potencijal i smatram da će izbor biti bolji nego prošle godine, bez jasnog favorita, ali više dobrih pesama, a kad kažem dobrih mislim dobrih za ESC.
Ja bih izdvojio (U nekom random redosledu)
Filip Baloš - Dečko je stvarno mega potencijal i pesma će da kida, imam dojavu da već uveliko sprema nastup. Ali stvarno, mili, imaš potencijal.
Hurricane - Morao sam da ih izdvojim iako mi je ime pesme preglupo i imam očekivanja da će to biti dobra pesma, makar za naše tržište, ali se plašim da će to uništiti uživo nastupom, ali dobro, voleo bih da me iznenade.
Angellina - Mnogooo mi je drago što se vratila i nadam se da se vratila sa nečim što njoj više leži, poput npr "Čekam Te Ja", to je njen stil i to joj dobro stoji. Opasan kandidad za predstavnika.
Filarri - Ja stvarno ne znam puno o ovom dečku, ali ova poslednja pesma mi se sviđa, Teya Dora je radila i tu pesmu i ovu za PZE i očekujem da će ta biti bolja.
Luke Black - On mi je skroz kul i drago mi je da se prijavio, apsolutno sam siguran da će ponuditi nešto drugačije i kvalitetno pa ćemo videti.
Boris Subotić - Bilo mi je mnogo žao prošle godine kad je ispao, verujem da će opet biti na visini zadatka.
Džipsi - Nešto nisam ljubitelj njegove muzike, ali da verujem da može nešto dobro da napravi, verujem. Svakako, potencijal.
Stefan Zdravković - Izdvojiću i ovog smarača jer mi se sviđaju njegovi coveri iz The Voice, mada su mu pesme flopčine.
Honorable mentions: Tijana Dapčević, Ivona, Zejna