Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Džipsi i Luka Blek... ne znam, baš su im stilovi potpuno različiti. Neuporedivo.
Forum se dobro umuslio ...pa bilo je dosta promašaja, naročito kada se navijalo za neke pulene.
Sad se opet vade neki za koje nismo relano sigurni ni da će u finale a kamoli da pobede.
Prvo da čujemo mi pesme.

nemojte se ponašati kao veće staraca, poenta zanimljivog nacionalnog izbora je da imamo dosta favorita, pa se onda kao "svađamo" i na kraju podržimo tog jednog... to što smo mi neki izabrali favorita na osnovu spiska nije povod da doživljavate potres. možda se to sve promeni kad izađu pesme, ali ja govorim na osnovu nekog svog iskustva sa ESC, našim izborom, ali i RTS-om kako mi sada to izgleda.

Mislim da Olivera inače i ne sluša domaću muziku previše i jedva je dočekala ovako nešto da bude kod nas, tako da Luke Black, Džipsi, Baloš koji radi sa Zemljom Gruva definitvno spadaju u red RTS favorita na osnovu našeg dosadašnjeg iskustva sa njima. a ko će pobediti videćemo. zavisi i od medija i od hajpa na društvenim mrežama, na kraju se to oseti bar pred finale.

Ne bih da se priključujem nijednom taboru dok ne čujem pesme... Neću da favorizujem Dzipseta jer je gej Rom, a otpisujem Mattia Zanatta jer je strejt Italijan

To da ima neku pricu, da ima kvalitet, da ima glas, da ima dobre pesme u karijeri, niko ne bi imao nista protiv njegove seksualne orjentacije. Moze i majmune da jebe, mene bas briga. Ali meni je muka da odredjeni ljudi svoj pederizam izbacuju u svoj prvi plan, i navode to kao glavni adut na ESCu i misle da ce im to doneti glasove. Kroz svoj pederizam iskazuju svoju neku umetnost, neku inovativnost, neku modernost…sto blage veze nema…e decko obuo stikle i to je sad neki vrhunac umetnosti…Generalno muka mi je da stalno ESC povezuju sa homosekualnim ljudima, ne zelim to da stalno vidjam na ESCu to.

ono što je meni zanimljivo sad je da vidimo da li je PZE postao dovoljno jak brend da ove neke izvođače koje ne bi ni u ludilu imali milionske preglede na YT gurne u trending pre festivala.

Pa uvek nam je zanimljivo nešto novo, drugačije . A Anđa je imala taj manji peh prošle godine sa tremom i neusklađenim nastupom i to je to.
Ove godine može da bude jača od sudbine :)
Kod mene nije potrošila kredit. Al ako omane, ove godine će ga izgubiti.
Imena me više ne zanimaju. Hoću pesmu koja šokira i briše sve pred sobom u najboljem smislu.

To da ima neku pricu, da ima kvalitet, da ima glas, da ima dobre pesme u karijeri, niko ne bi imao nista protiv njegove seksualne orjentacije. Moze i majmune da jebe, mene bas briga. Ali meni je muka da odredjeni ljudi svoj pederizam izbacuju u svoj prvi plan, i navode to kao glavni adut na ESCu i misle da ce im to doneti glasove. Kroz svoj pederizam iskazuju svoju neku umetnost, neku inovativnost, neku modernost…sto blage veze nema…e decko obuo stikle i to je sad neki vrhunac umetnosti…Generalno muka mi je da stalno ESC povezuju sa homosekualnim ljudima, ne zelim to da stalno vidjam na ESCu to.

Niko ne prodaje za umetnost ili inovativnost (svaki performer sebe smatra umetnikom, a pederi su postali sazvakana tema, pogotovo na ESC). Svako ponudi paketic, i onda ljudi glasaju za njega, ili ne. Nema potrebe da se uzrujavas. Uvek je vise strejt ljudi na ESC, samo sto su gejevi upadljiviji jer su uglavnom teatralni.

Moram da kažem da sam zadovoljan učesnicima i da mislim da ćemo konačno imati takmičenje savremene muzike bez previše etno zavijanja i ubijanja u pojam muzikom iz prošlog veka. Naravno, biće toga i dalje, ali ove godine dominira neki alternativni pop što mi je mnogo drago, Konstrakta je ipak imala neki uticaj i uspela je da inspiriše one dobre podrumare koji su stvarno ESC potencijal i smatram da će izbor biti bolji nego prošle godine, bez jasnog favorita, ali više dobrih pesama, a kad kažem dobrih mislim dobrih za ESC.

Ja bih izdvojio (U nekom random redosledu)

Filip Baloš - Dečko je stvarno mega potencijal i pesma će da kida, imam dojavu da već uveliko sprema nastup. Ali stvarno, mili, imaš potencijal.

Hurricane - Morao sam da ih izdvojim iako mi je ime pesme preglupo i imam očekivanja da će to biti dobra pesma, makar za naše tržište, ali se plašim da će to uništiti uživo nastupom, ali dobro, voleo bih da me iznenade.

Angellina - Mnogooo mi je drago što se vratila i nadam se da se vratila sa nečim što njoj više leži, poput npr "Čekam Te Ja", to je njen stil i to joj dobro stoji. Opasan kandidad za predstavnika.

Filarri - Ja stvarno ne znam puno o ovom dečku, ali ova poslednja pesma mi se sviđa, Teya Dora je radila i tu pesmu i ovu za PZE i očekujem da će ta biti bolja.

Luke Black - On mi je skroz kul i drago mi je da se prijavio, apsolutno sam siguran da će ponuditi nešto drugačije i kvalitetno pa ćemo videti.

Boris Subotić - Bilo mi je mnogo žao prošle godine kad je ispao, verujem da će opet biti na visini zadatka.

Džipsi - Nešto nisam ljubitelj njegove muzike, ali da verujem da može nešto dobro da napravi, verujem. Svakako, potencijal.

Stefan Zdravković - Izdvojiću i ovog smarača jer mi se sviđaju njegovi coveri iz The Voice, mada su mu pesme flopčine.

Honorable mentions: Tijana Dapčević, Ivona, Zejna

Plasim se samo da ce se rasplinuti glasovi za svih tih sest momaka koje pominjete jer imace dobre pesme sigurno a slicnu publiku imaju.

I takođe, mnogo mi je drago što RTS počinje da shvata da PZE ne treba da bude cirkus i da se određeni ljudi ne trebaju primati samo zato što su popularni. Gocy L već krenula da šeruje storije Saše Krma Mirkovića.

Sto je problem da peder pedera nazove pederom?
Zato što je reč pejorativ i ne postoji kontekst u kojem je ova nema negativno i pogrdno značenje. Ružna je, uvredljiva, vulgarna i vuče sa sobom čitavu jednu istoriju verbalnog i psihičkog nasilja kojom su homofobi ugnjetavali i izopštavali homoseksualce. Pored toga, mnogim homoseksualcima je neprijatno kada čuju tu reč zbog trauma koje takve reči vuku iz detinjstva.

Po čemu je Šeldon karikatura? Imao je standardnu evrovizijsku baladu i ponašanje mu je bilo sasvim kulturno.
A šta ti misliš zašto je doživeo takav fijasko od publike (šamarčina neviđena koju nije doživeo ni jedan predstavnik Australije) a na tako dobru pesmu i kako ti kažeš kulturno ponašanje.
Šta je krenulo po zlu ? Da li si ti pokušao da dođeš do te spoznaje ?
Pošto si vidim omašio odgvor . Tu se uopšte nije radilo o pesmi.
Izgledao je očajno. Njegova pojava je bila neprijatna i skaradna. I ljudi to osete i ne vole. Pesma je bila odlična.
Posle uspeha Končite je došlo do sloma tog koncepta. Odnosno njegovog slobodnog pada. Evropa je videla , doživela i više puta nagradila to a sad ta ista Evropa traži nešto sasvim drugo. Lik je onako mogao i na maskembal da krene. Jbg nije sve art.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back