Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Kažu da nije estetski i higijenski :) i da je reč prikldnija da opišpe nečiji pokvareni karakter. A zašto se baš ta reč uzima za ekvivalent pokvarenog treba da se zapitamo svi , posebno neki koji ne vole tu reč.
A šta ti misliš zašto je doživeo takav fijasko od publike (šamarčina neviđena koju nije doživeo ni jedan predstavnik Australije) a na tako dobru pesmu i kako ti kažeš kulturno ponašanje.
Šta je krenulo po zlu ? Da li si ti pokušao da dođeš do te spoznaje ?
Pošto si vidim omašio odgvor . Tu se uopšte nije radilo o pesmi.
1. Ideja da reč peder nije homofobična kada se navodno odnosi na nečiji karakter a ne seksualnu orijentaciju je apsolutno homofobična jer prihvata logiku homofoba i koristi reč koja se odnosi na homoseksualnu mušku osobu da opiše nekakvu negativnu karakteristiku. Slično kao kada u engleskom edžlordovi u osnovnim školama kažu za nešto što se smatra jadnim, glupim ili nedovoljno kul That’s so gay. To bi bilo kao kada bi neko za neku državu Azije ili Afrike koja je počinila genocid nad nekim narodom rekli Kakvi su Srbi.

2. Što se tiče Šeldona, bila je velika konkurencija u finalu i balade generalno prolaze slabije kod publike. Ponavljam, po čemu je karikatura? Šta je to iskarikirano u njegovoj pesmi i nastupu što ti je zasmetalo?

1. Ideja da reč peder nije homofobična kada se navodno odnosi na nečiji karakter a ne seksualnu orijentaciju je apsolutno homofobična jer prihvata logiku homofoba i koristi reč koja se odnosi na homoseksualnu mušku osobu da opiše nekakvu negativnu karakteristiku. Slično kao kada u engleskom edžlordovi u osnovnim školama kažu za nešto što se smatra jadnim, glupim ili nedovoljno kul That’s so gay. To bi bilo kao kada bi neko za neku državu Azije ili Afrike koja je počinila genocid nad nekim narodom rekli Kakvi su Srbi.

2. Što se tiče Šeldona, bila je velika konkurencija u finalu i balade generalno prolaze slabije kod publike. Ponavljam, po čemu je karikatura? Šta je to iskarikirano u njegovoj pesmi i nastupu što ti je zasmetalo?

Izvinjavam se ovo prvo nije tema za ovde , odgovr ti je na offtopic temi .

Što se tiče Australca objasnio sam ti u prethdnom postu. Narod ti ne možeš da zavaraš. Čak i ako se tebi nešto dopada, moraš biti svestan reakcije da većini to neće biti baš tako prihvatljivo. Obući se krajnje bizarno i očekivati hvalospev, nekako ne ide. Da je izašao na scenu koliko toliko " normalnije" ubeđen sam da ne bi bio bojkotovan. Šteta, inače dobra pesma i vrhunska interpretacija.

Turby moj omiljeni primer "Things that are gay and homophobic at the same time" 😍

Ne može se drugačije u majci Rusiji izgleda 😟

Dzipsiijeve pesme su bas u fazonu The Weeknd, a i peva slicno. On ne samo da je interesantan nego je i muzicki kredibilan

Pa spisak kao spisak je klasika za rts, nista ne mogu da kazem dok ne cujem pesme.
Ko zna, mozda anonimusi naprave top muziku....
Sto se tice manjka poznatih pevaca to me vise ne iznenadjuje, odavno sam ja odustao od toga da ce neke velike zvezde da se prijavljuju....
Ovako na slepo bih izdvojio Dzipsija jer njega pratom vec neko vreme i decko je srvarno super. Pored njega zlim da vidim sta su spremili Filip Balos, Luke Black i Angelina... o ostalim takmicarima bas nemam neko misljenje

"Samarcina nevidjena koju nije doziveo nijedan predstavnik Australije"
Umm, Isaiah, Jesika Mauboy i Montaigne postoje.
Niko od Australaca ko je napravio kakav takav uspeh i dogurao u finale nije dobio SAMO DVA jeb_na boda i to od publike. Ako to nije bio šamar ne znam šta je.
Ništa ne umanjuje njegov fijasko kod publike pa ni to što neki nisu ušli u finale. On je tema i njegov lični promašaj za koji je bio samouveren da će napraviti revoluciju na esc sceni. Ali ON - Diva je doživeo je kontra udar. Bolno je bilo za čuti: 2 poena.
Poenta je da je on to doživeo zbog toga kako se obukao. Toliko je to bilo većini ogavno (čak među samim fanovima) da pesmu nisu ni čuli jer zu zurili i lika kao da su videli duha ili onog sektaša koji kadi u filmu" širom zatvorenih očiju" za vreme crne mise. Vrlo vrlo nprijatno za videti sa jasnom asocijacijom. Evo ima ta scena i u Marijinoom spotu, pošto je to izabrala za temu u pozadini tj spot. Ništa slučajno. Ali se odlično uklopilo u poruku njene pesme. Pravo u metu.

Last edited:
Ona je. Snima i za Tik Tok
Au bokte, ja tek sad shvatio da se žena bavi muzikom, znam je sa TT-a, baš simpatična. A i interesantne su joj ove dve pesme što su na YT.

Nego šta ćemo sa Turbom ako pobedi Dzipsi? Hajde prošle godine je nekako prešao preko one "kvazi-umetnice" i kako je već sve nije nazivao, ali ove godine će mu biti još teže.

Da bi neko pobedio na PZE, mora da se stvori nekakav viralni efekat na lokalnom nivou u samoj Srbiji.
Pretpostavljam da ga je lakše stvoriti među mlađom populacijom koja više glasa, ali u principu nije nužno...

Ako neko od gej izvođača uspe da stvori takav viralni momenat i pobedi na PZE,
samo nekoliko meseci nakon što je Parada ponosa morala da bude skraćena na 300m da slučajno ne bi ubili nekog učesnika,
to će (hteli mi to ili ne) biti i politički događaj koji će puniti naslovne strane informativnih glasila.

U tom slučaju kvalitet pesme i nastupa bi morao biti dovoljno dobar da izdrži sva pljuvanja "patriota", koji su hteli da biju učesnike Parade ponosa.

Kakav bi to šamar bio "patriotama" :love:

Malo mi je teško i da maštam da pobeda Džipsija ili Luke Bleka može da se desi u zemlji Srbiji...
Svejedno, nadam se.
Nadam se da je mlađa generacija dovoljno neopterećena, i da će biti dobre pesme i dobri nastupi...

Džipsi mi je baš zanimljiv, a nadam se i da Luka Blek ima godinama u svojoj glavi ideju nekog nastupa, i da se konačno prijavio jer sada RTS može kvalitetom zvuka i vizuelnih efekata da realizuje njegove ideje...

Ne bih otpisivala ni Grandovu menažeriju, i nadam se nekoj dobroj kombinaciji Il Volo i balkanske balade, u izvođenju malih talentovanih Roma...

Nadam se mirnijoj i sigurnoj Angellini, u dobroj produkciji, koja vadi kestene iz prošlogodišnje vatre...

Jedva čekam pesme.
Predstava može da počne :love:

Niko od Australaca ko je napravio kakav takav uspeh i dogurao u finale nije dobio SAMO DVA jeb_na boda i to od publike. Ako to nije bio šamar ne znam šta je.
Ništa ne umanjuje njegov fijasko kod publike pa ni to što neki nisu ušli u finale. On je tema i njegov lični promašaj za koji je bio samouveren da će napraviti revoluciju na esc sceni. Ali ON - Diva je doživeo je kontra udar. Bolno je bilo za čuti: 2 poena.
Poenta je da je on to doživeo zbog toga kako se obukao. Toliko je to bilo većini ogavno (čak među samim fanovima) da pesmu nisu ni čuli jer zu zurili i lika kao da su videli duha ili onog sektaša koji kadi u filmu" širom zatvorenih očiju" za vreme crne mise. Vrlo vrlo nprijatno za videti sa jasnom asocijacijom. Evo ima ta scena i u Marijinoom spotu, pošto je to izabrala za temu u pozadini tj spot. Ništa slučajno. Ali se odlično uklopilo u poruku njene pesme. Pravo u metu.
Evo kod mene na zurci je Australijanac pobedio u nasem "glasanju" (ne bi trebalo da je nuzno napomenuti, ali ipak cu to uraditi, od 15ak osoba je jedna osoba bila queer, sve ostalo tipicni strejteri).

Ako je tvoja teorija tacna, kako objasniti njegova 74 poena u polufinalu?

Bice ipak da je do toga da je Sheldon je bio na jako nesrecnom mestu izmedju Hold me Closer i Space, Man - dve jake (ili jako hype-ovane, stagod) pesme koje su imale jako veliku fan bazu, a pri tom je bio nedugo nakon Moldavije koja je pokupila simpatije publike. Finale je takodje bilo prepuno balada i glasovi su se razlili - narocito jer Australija nema glasove dijaspore za razliku od npr Poljske.

Da li je njegov scenski nastup odbio neke ljude? Najverovatnije, ali nemojmo se zavaravati da bi prosao mnogo bolje da je imao potpuno obican stajling i nastup bez drame u tom finalu i na tom mestu u RO.

Da ne bude da sam napravila profil samo da branim Sheldona (fun fact - ja sam bila jedna od dve osobe kod mene na zurci koja nije dala poene Sheldonu (i ne, nije bilo zbog outfita jer ja zivim za camp na Evroviziji, prosto mi pesma nije legla) - vec dugo citam forum, ova diskusija me je samo podstakla da se konacno pridruzim.

Meni je ovaj spisak ucesnik skroz okej, jeste, nema velikih imena ali kao da je to bitno na samoj Evrovizijskoj sceni. Sjajno je sto ima razlicitih pravaca i mislim da ce polufinala biti zanimljivija za gledanje od prosle godine. Takodje je super sto su smanjili broj ucesnika (cini mi se), 18 po polufinalu je stvarno bilo previse.

Jedva cekam objavljivanje pesama - zanima me sta je Kristina Kovac osmislila, nadam se da nije previse tuznjikava pesma (mada mi po naslovu deluje tako), kao i Dzipsii. Nisam cula za njega do danas (u vremenskoj zoni sam u kojoj je -9 u odnosu na Srbiju, pa je kod mene jos uvek dan objave) ali sam odslusala neke pesme i njegove intervjue i top mi je. Meni se cini kao da decko ne gura u prvi plan svoj etnicitet i seksualnost vec da to cine mediji u intervjuima, i nadam se da nece biti preterivanja u tome. Ima nekako autentican stav i razmisljanje i bas se nadam da ce dobro proci.

Da se oglasim i ja konačno od objave liste. Nije mi se dalo juče za vreme slave.
Što se tiče učesnika na prvi pogled mi je bilo razočarenje, a i na drugi. Ni kompozitori mi nisu nešto. Favorita na slepo nemam jer za ogroman broj ljudi nemam ideju ko su, a i ne da mi se da pretražujem. Nisu toliko bitni.
Nadam se da Zejna ima nešto dobro, rekao bih da je ove godine brža pesma.
Čekam pesme i verujem da na kraju neće biti loše izdanje PZE. Ima tu sigurno po koja pesma vredna učešća na ESC.

Meni se uzasno i strasno gade te "patriJote" i ti previse homofobicni ljudi. Da ne pominjem da je na jugu Srbije svaka osoba homofobicna do zla Boga. Za svakog ko je homo, oni mora da uperu prstom u njega kao babe tracare i da ga nazivaju pederom. Nazalost, ja sam kroz to prosao u osnovnoj od 5. do 8. razreda a i sam sam kriv sto nisam znao kako da se ponasam tad i zbog toga se sramim tog perioda.

Nazalost, imam osecaj da ce ovaj izbor ostaviti dosta toksicnih i homofobicnih komentara. Toliko do te mere da ce preci sve granice.

Status
Not open for further replies.
Back