Tako su ih mogli primiti i pre 15 godina, a ne da čekaju članstvo u Savetu Evrope ili gde god drugde. Ali ipak nisu. Malo je bez veze svesti diskusiju na to da se svuda baš sve može, i diploma bez studiranja, i da izrasteš 3m iako si rođen kao patuljak, i da se mapa nacrta kako bilo ko skroji, jer sve to samo produbljuje besmisao života i odnosa u svetu.Ma nista nije potrebno. Svasta nesto treba i za UEFA i za Savet Evrope pa ne mora.
Ljudima koji žive tamo je najgore. Rade im svašta i beogradska i prištinska vlast. Lako je nama da mudrujemo u toplim domovima stotinama kilometara daleko od Kosova.Ja sam sa Kosova inače (rođen tamo), i mogu da kažem da je situacija za nas načisto beznadežna. Muka mi je od toga da se oni ljudi dole koriste kao živi štit, umesto da im ova država omogući uslove (ukoliko to žele) da ko god želi dođe u Srbiju i živi jedan normalan život. Dvojica koji su upucani na Badnji dan sigurno ne mogu da izađu na piće, odu na faks, prošetaju i rade ostale aktivnosti koje svi mi ovde možemo.
A pride, lešinari kojih ima žive kao bubreg u loju (mislim i na srpske lešinare, naročito na severu) se samo bogate na račun ove situacije.
Nije prosla vlast ukinula institucije Srbije na Kosovu i pustila ih u MOK, UEFA, FIFA itdKakve to ima veze? Tad je čak bilo i lakše da ih odjednom prime u sve organizacije, jer tadašnja vlast tek nije marila za to i olako je pristajala na stvari koje je sad skoro nemoguće promeniti.
A jos gore je ono pujdanje OSTANITE BRACO DOLE, NE DAMO VASMa kao prvo nema šta o pomirenju sa Albancima da pričaju Srblji koji Albanca u životu nisu videli. Mnogo me nervira to. A i nisu svi Srbi ni zavađeni sa Albancima. Stvarno se sve svodi na floskule.![]()
Nisam ni rekao to, već da nisu ništa preduzeli kada je bilo ključno za kasniji razvoj situacije. Bilo je loših poteza i kod ovih i onih, ali trebalo je oštrije reagovati i 2004. i 2008. Ako mi kao država pokažemo da nam nije nimalo stalo da sačuvamo što više možemo, još manje će zanimati to nekog sa strane.Nije prosla vlast ukinula institucije Srbije na Kosovu i pustila ih u MOK, UEFA, FIFA itd