Pesma za Evroviziju 22: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
A mene zanima, zar nije na onom snimku/storiju sa Sarinih proba, pored muškarčina bila i jedna devojka (koja nije Sara) koja je s njima uvežbavala pokrete?
Pa oni su u Sloveniji, tamo vezbaju, ta devojka je verovatno bila na Sarinoj poziciji kako bi osmislili sve pre dolaska ovde

Pa da, ima i svoje mane i prednosti. Najveći problem je to pravilo sa max 6 ljudi sa sceni/iza nje, kad bi taj broj povećali mogli bi i prateći i plesači i bilo bi mnogo bolje

Pa da, ima i svoje mane i prednosti. Najveći problem je to pravilo sa max 6 ljudi sa sceni/iza nje, kad bi taj broj povećali mogli bi i prateći i plesači i bilo bi mnogo bolje

Jasno, al mislim da je dobro da postoji neko ograničenje, i zbog broja ljudi u timu koji nastupa pa puta 40+ zemalja, a i da ne bi sad neko došao da se širi s 15 igrača (ili komplet horom) na sceni i istripovao Madonu na turneji ili Dua Lipa VMA nastup dok se neko krpi sa dva (jer nije mogao ili nije hteo da ima više, nebitno).
A ti prateći iza scene mislim da sad polako gube poentu jer što bi gnjavili ljude ako može to da ide s matrice a da se iskoriste ljudi u vidu plesača za sceni ako treba.
Ok nekad su zgodni lajv bekovi da ta vokalna pratnja zvuči malo prirodnije ako treba, ali kao generalno govorim.

Ja bih voleo da su odavno doneli pravilo da se broj ljudi može povećati sa 6 na 8.
to bi bilo mnogo korisno za sve izvođače i njhove koreografije a opet ne bi drastično poremetilo bilo šta drugo.
esc pratim od 1986 :)

Meni lično je za sad 6 i dalje ok i magična cifra još uvek, a ono ako nastavi da evoluira sve, onda bih kasnije povećavao

• Like
Reactions: Mrm
Da, prateće će sigurno da ima one s matrice, možda ih eventualno malo još preurede ili pojačaju ako je dozvoljeno.

A mene zanima, zar nije na onom snimku/storiju sa Sarinih proba, pored muškarčina bila i jedna devojka (koja nije Sara) koja je s njima uvežbavala pokrete?
Mislim da je ta djevojka samo 'bila' Sara zbog probe, mada ko zna, spominjala je neku vradžbinu, možda budu dve Sare 😄

Pa ne brinite neće nikad plejbek biti dozvoljen.... prvom prilikom ukinuće i ove nasnimljene vokale.

A ako i ne, eto nemam ništa protiv da tako i ostane, sve je to pesma. I svima će to nekad poslužiti.
I uživo slabog pevača nadopunjuju bolji vokali. Iskreno ne smeta mi što su isti sada nasnimljeni.
A čim neko zine ipak se vidi jel vredi nečemu ili ne.
S druge strane, znamo svi da na escu odavno ne igra presudnu ulogu da li imaš vrhunskih vokalnih sposobnosti ili ne.
To je ispalo skoro sporedna stvar.

Ne slažem se...
pa znaš kako to je realnost.... svidelo se to nekom ili ne...
pogledaj samo ko je sve pobeđivao i ko je sve bio u top 10 ..... i kakvi su to vokali bili... šareno društvo.... od vrhunskih do neopavano loših vokalnih interpretatora.
esc je postao iznad svega show... pradaje se tri minuta magije.

pa znaš kako to je realnost.... svidelo se to nekom ili ne...
pogledaj samo ko je sve pobeđivao i ko je sve bio u top 10 ..... i kakvi su to vokali bili... šareno društvo.... od vrhunskih do neopavano loših vokalnih interpretatora.
esc je postao iznad svega show... pradaje se tri minuta magije.
Ne slažem se, 90% pobednika je bilo izvrsno vokalno, a većina i sa prekrasnim uživo back vokalima, na primer The Mamas.. Ma i od publike pobednici Netta Barzilai, Maneskin, su na primer takođe odlični uživo u svojim žanrovima.. Ma gotovo svi.. :) Čak i Keiino koji ne podnosim, je odličan uživo vokalno, a čemu bi služio na primer taj Keiino na playback u Areni, čist nonsens..
Damiano David je brutalan vokalno.. :)

Status
Not open for further replies.
Back