Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Malo pre gledam objave na zvaničnom instagram eurovisionserbia kanalu i stižem do Eegorove objave, ulazim da pročitam komentare i razmišljam: ,,Prošle godine smo imali Evroviziju u Italiji i mnogima je Sara bila favorit No. 1 (inače rođena u Italiji), koja završava kao 2. na PZE a pobeđuje nešto nesvakidašnje što niko nikad nije razmišljao da bi moglo da pobedi i predstavlja Srbiju na Evroviziji- Konstrakta..., ove godine imamo Evroviziju u UK, glavni favorit je Luka (Luke Black) koji igrom slučaja živi u Londonu i ako bi se ponovila ta nesvakidašnja x faktor situacija sa Konstraktom, ja tu vidim samo jednu pesmu (sa tom mogućnošću) upravo zbog toga kad čovek razmisli o čemu pesma govori... A ta pesma je (ako se sve prenese na pojavu i nastup) upravo Starac dana !

Ja sam malo poslušao i pogledao sa strane Eegorove druge pesme i mislim da on sam po sebi (u kontekstu te naše kao nove scene i celog trap gasa kojoj nekako pripada a čija je podrumara) uopšte nije muzički nezanimljiv, ali bolje mu je da je došao na PZE s nekom pitkijom trap-pop i hyperpop varijantom (jer videh da malo naginje ka tome), da bude onako polupanije, veselije i pitkije.

Ova Starac dana stvarno ima super audio produkciju, ja to itekako pozdravljam, ali postoji nešto haotično na naporan način u samoj pesmi, te je hteo da ispadne treper, te da servira neke rnb vokale, te da ukači tu neku mističnu srpsku tematiku u tekstu (što mu uopšte nije neki fazon u drugim pesmama pa mi deluje pozerski, kao sad čim se kaže da on peva o toj freski sad Srbija treba da padne u nacionalno-verski zanos lol). Ja volim papazjanija koncepte ali ovde mi nešto ne štima suštinski.

Verujem da će biti vizuelno dovoljno zanimljiv, okej je ako ga strefi finale.

Last edited:
Nema me par dana u temi i prođe sto i nešto stranica. Jel može neko sumiranje bitnih tački ili samo baljezgate ko inače? :ROFLMAO:

U emisiji "Uhvati dan" Radio Beograda, Milan Bujaković je objasnio da je demo otpevao solo, ali su inicijalno u igri bili i Zoran Todorović i Sanja Anastasija, koji su čuli pesmu kod njenog autora Dragiše Baše, oduševili se i pitali da li postoji šansa da se i oni priključe, ali zbog tehničkih problema sa svojim koncertima i nastupima, njih dvoje na kraju nisu mogli da snime svoje deonice te je Milan ostao sam, i nastupiće sa bek vokalima. Na refrenu je najviše radio Miro Buljan. Ne isključuje mogućnost da ponovo sarađuje sa Egretom, jer je saradnja na "Nitima" bila dobra.

Empathy Soul Project čine frontmen Nenad Radaković, basista Rade Radojčić i bubnjar Igor Veličković, koji im je novi član. Imali su više pesama koje su planirali da pošalju na konkurs, ali je "Indigo" isplivala sama, ima energiju koja im je strahovito prijala, brza je i nosi dobru poruku. U njoj ima i rocka i fanka. Inače, njihov pravac nije žanrovski određen, pa snimaku i rock, grandž, fank, metal, pop numere.​

fun fact: Zejna ima cerku koja se zove Kjara, inace ja volim to ime :love:

Lepše je ime Koraljka.
Šta samo to od fun fact-ova?

Status
Not open for further replies.
Back