Offtopic

Nakon Drugog svetskog rata Amerikanci su "uzeli" pola Evrope a druga polovina Sovjeti/Rusi.

Nakon pada Berlinskog zida Amerikanci uzeli gotovo čitavu istocnu Evropu.

Sada nakon Ukrajinskog rata zacepice ove rupe koje imaju na Balkanu, Finska i Svedska u NATO i uzeti bar 80% Ukrajine uz kineski zid prema Rusima.

Sa svakom promenom poretka američka imperija se siri u Evropi. Sad je dosao red i nas da proguta i to je to.

PAMETNOM DOSTA.

Mi smo bukvalno minijaturni i koja god sila da vlada svetom samo treba da joj se prepustimo. Na moju sreću, još nije došlo vreme Ru*a i Kine*a.

Ma kakav rat. Ovim sporazumom se otvara put Kosovu u NATO. Mislim NATO je vec na Kosovu a ako oni tamo i formalno udju bilo kakav sukob sa njima je kao sukob sa NATO.

Na kraju ce i Srbija uci u NATO i tako ce se ta prica i zavrsiti.
Srbija u Nato posle 1999?

Pa to bi tek onda bilo mislim "budi Bog s nama"...

Ma tutnuce Vucicu neke pare kao napredak, mir izgradnja.

Kao danas za ovu zeleznicu.

Narod ce da kaze je*o Kosovo daj bolji zivot i kraj price.

Par ovih ce da litija i kaže stici ce vas kletva cara lazara i posle kucama i laku noc.

Amerikanci svakako Evropom i vladaju, ima jos par ovih rupica da popune a nece dati ni Aziju Kinezima jer ih tamo pola drzava prezire. Indija i Japan od bitnijih svakako.

Meni je tužno što je EU/Nemačka američka kučkica umesto treći veliki igrač na svetskoj sceni.
Kompleks grize savesti. Trebace im jos par decenija da ih pusti i prodje dok se dozovu sebi.

Ma Rusija je kurac od ovce ona ne moze da vlada svetom svakako.

Kina bi mogla ali nema meku moc. Ljudi ih se vecinom plase. Njih i tog modela totalitarnog. U sustini niko ne zeli da zivi u takvom sistemu.

Američka imperija ce da traje jos dugo dugo.

Američka će trajati dok sami sebe ne unište, a onda smo najebali svi. Živećemo u plemenima.

AAAAAMERICAN LIFE (AMERICAN LIFE)
I LIVE THE AMERICAN DREEEEEEEEAM
YOU ARE, THE BEST THING I'VE SEEN
YOU ARE NOT JUST A DREAM
AMERICAN LIFE

Ozbiljno sad, ova priča sa Kosovom može itekako otvoriti pandorinu kutiju separatističkih pokreta širom Evrope.

Ne moze, zbog toga i traze da Srbija pristane na ovo jer onda nije krsenje medjunarodnog prava i svi mozemo da se pretvaramo da je NATO intervenisao da spreci genocidase da naprave jos jedan genocid, mit o moralnoj superiornosti i izabranosti Zapada u punoj snazi. Onda mozemo da guramo i narativ o Rusima divljacima, jer mi samo stitimo dobro od zla.

Njihova greska je bila sto nisu uradili Srbiji sto je uradjeno Madjarskoj Trijanonom, kad su vec izvrsili agresiju, a verujem da bi da su imali dozvolu UN da napadnu.

Postoje neka resenja koja bi mogla biti ok polazna osnova za resavanje ove situacije kad bi Srbija ozbiljno planirala dugorocno a ne samo dnevnopoliticki, ali ona takav plan nikad nije imala niti ga ima. Prica se da je i Z4 odbijen jer je Milosevic hteo da kolonizuje Kosovo ljudima iz HR, a oni zbog rodbinskih veza ostali u Vojvodini (posto im je bilo zabranjeno da pridju Beogradu).

Na kraju, bice kako veliki odluce. Rusija je daleko (i ovim ratom pokazala koliko je slabija od kolektivnog Zapada) i koliko god se Srbadija busala u grudi inatom, samo smo istorijski dobijali po glavi. Svaka nasa pobeda kostala nas je velikog procenta stanovnistva, a gubitak nas je samo dublje gurao u mulj. Poslednja velika greska je bila izbor Milosevica umesto Stambolica, i da se to nije desilo vrv bismo kao neka labava konfederacija vec 30ak godina bili u EU i NATO.

Nema nacina za nas da iz ovog izadjemo a da ne budemo ponizeni, jednostavno previse je pogresnih izbora napravljeno u 20. veku. Sve nas je manje, svaki sledeci pogresan korak znacice kraj kroz pola veka. Previse lako se asimilujemo u druge nacije.

Back