Pesma za Evroviziju 2023: Polufinale i finale

Ne znam da li je ovo promaklo, ali i tokom PzE se vredno radilo u cirkusu "Klanšček & co."

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...ti-o-smeni-bujosevica-vec-o-pesmi-evrovizije/

Dakle prvo su najavili da će u četvrtak da ruše Bujketa, onda su se predomislili pa su diskutovali o PzE i premašivanju budžeta. E sad, znate da je, kad su isplivali oni dokumenti iz UO RTS, između ostalog u javnost dospeo i troškovnik za PzE kojim je bilo predviđeno 140.000 evra za festival.

E pa, ispostavilo se da je Olja htela samo jedno veče festivala, pa se u januaru predomislila i ostala na standarne 3 večeri, što je izašlo oko 200k evra, u rangu prethodnih izbora. Drugim rečima, zla fema je ponovo uhvaćena u laži.

Umesto da se izvini i prizna da je pogrešio, gos'n preCednik je, valjda ozlojeđen što njegovo visokokvalitetno štivo "Kao grom iz vedra neba" nije prošlo u finale, čitavo veče preksinoć proveo lakujući tvitove koji su napadali RTS i organizaciju PzE.

I za kraj, o PzE su se oglasile i neke političke strukture. Evo recimo Jeremićeva Narodna Stranka je festival nazvala "sramotom".

Pa prosto je hajp bio ni blizu prošle godine. Masa ljudi nije znala ni da se održava, a kamoli ko su učesnici

Pa svake godine sve više treba uzimati u obzir i strimovanja na YT, televizija ne postoji za veći deo mlađe populacije.

Gledanost na TV-u jača možda ako dođe par baš jako popularnih imena (pobednik ili visokoplasirani nekog talent šoua pa i Zvezdi Granda mislim da nema toliko smisla sada jer iako je to gledano, nije više muzički relevantno kao što je nekad bilo).

Ali neka, bolje mi da imamo i izaberemo dobar paket pa makar gledanost bila duplo manja, nego da nam neki superstar dobije publiku na ime.
Nacija će realno biti ponosnija na što viši plasman na ESC, nego što će biti i na najgledaniji nacionalni izbor.

Pa dobar je ovaj rezultat s obzirom da u finalu zaista sem Hurricane i nije bilo nekog zvučnog imena (jer Anđa i Savo nisu prošli). Dobro je prošlo na kraju.

Ljudi, 'ajde da se ne lažemo, deseto mesto na nedeljnoj listi gledanosti uglavnom pripada Verskom kalendaru. 💀 Ovo je slaba gledanost. Žali bože bilborda...

Pa gledanost nije mala uopste, ali to sto to sad nije centralni događaj u nedelji pa jbg.

Sve iznad 4% rejtinga je dobro.

Ima mnogo vise televizija nego pre 10 godina plus se televizija i manje gleda naročito medju mlađima.

Svakako ne treba porediti sa 2013, ali ne znam ni što bismo proglasili projekat ne znam kakvim uspehom kad je samo okej.

Ljudi, 'ajde da se ne lažemo, deseto mesto na nedeljnoj listi gledanosti uglavnom pripada Verskom kalendaru. 💀 Ovo je slaba gledanost. Žali bože bilborda...
Prošle godine je PzE, uz sav hajp koji je usout generisan, bio 7. na RTS-ovoj listi.

Ovaj rezultat je čist produkt samog imena festivala, tako da je dobro da PzE na ime može da se probije u top10 za nedelju.

Pa jeste samo okej.

Ali prosto postiji neki nivo gledanosti našeg nf koji se kreće od 6 do 9% i to je to.

Ser ide na oko 20%

Ma bukvalno gledanost među sporednijim parametrima za kvalitet i uspešnost festivala ove svrhe.
Treba nam promocija manje viđenih muzičara koji imaju nešto da ponude a ljudi ih možda nikad ne bi čuli i videli negde drugde, a ne nužno generator muzičkih hitova (lepo je ako bude ali ne mora). I ultimativno nam treba da pobedi nešto sa najviše potencijala za ESC a ne za glavnu temu meseca u Srbiji.
Cena za veću gledanost su jača ili trenutno hajpovana imena, a ona potencijalno jako ugrožavaju ovo gore rečeno.

Meni je to ok, lozimo se na ESC taman da bude bitna tema ali ne previse da ne bude blam kao vidi ove jadnike zive za ESC lol

Umereno. Haha

Pa Beosong je bio tako gledan jer su ove 3 tek izasle iz onog takmicenja pa su se klinci nalozili. Ako je to cena velike gledanosti neka hvala.

Back