me Crna Gora 2026: Tamara Živković - Nova zora

Ali zaista ljudi moraju da shvate da se ocjenjuje 10 pjesama i to od 1-8, 10 i 12, druga bi priča bila da se svakoj pjesmi daje od 1 do 10 pa da daš Krstinji 4 jer je realno bolje od toga, ali u ovom slučaju te stavila na 7. mjesto od 15, šta se žališ

Ispravljam se zbog nekih netacnih podataka oko redosljeda glasova od sinoc. Na brzinu sam racunao pred spavanje 😁
Oko Lane i Djordja sam npr nesto netacno napisao. Elem:
Evo sa sajta rtcg glasovi publike:

0-02-05-0baee62b137f660fd8d20c7b61990370cf872fe73fafa7bd91dc26459be065a5_4ae5f244b5f7db6f_506...webp

Ala lupaš Aleksa za sve pare
Jel vi stvarno ne primetite da sam ja bio ironičan, pa sinoć sam prozivao Graju što joj je dao 12 poena i sahranio Laru nulom. Krstinja nema pravo da se buni. 😭

ps. Mala Lana predivna osoba, bilo mi je jasno dok sam gledao ono druženje. Toliko je lepo pričala o svima, zahvaljivala se i grlila sve redom. ❤️

Haremke su sinoć zajedno gledale i definitivno nam je Tamara najviše zaslužila pobedu. Lara je bila super, mlada je i ima vremena...Mene je Temperatura....razočarala.. baš šteta...ali svakako mi je na prvu NZ već bila pesma za Esc. Definitivno imaju šansu za finale!

Aleksa i EvilSmile uživaju, prizivali dramu, dobili dramu

Bed Smile GIF

Meni se ovo sa brojevima (I, II i III) posebno sviđa pa imamo kao...
Deo I
Noć. Mrak. Tama. Ništavilo. Ali naglasak da svetlost uskoro dolazi i da će početi borba. Postoji nada.
Deo II
Praskozorje. I dalje je mračno, ali se javljaju prvi znaci svetlosti. Počinje borba između svetla i tame i borba za bolje sutra. Nada polako postaje sve veća i veća.
Deo III
Svetlost je pobedila. Rađa se novi dan i nova zora. Sloboda se udiše.

Scenografija, svetla i LED ekrani bi se i na ESC- u mogli prilagoditi svemu ovome (samo naravno na veći nivo da se podigne).

Čestitke Tamari na zasluženoj pobedi, bila je najbolja juče. Srećno u Beču ✨

Utisak je da su pesme ove godine bile jače ove godine, ali da su režija, osvetljenje i nastupi delovali kao audicije u Moldaviji. I otkaz za osobu koja je osmislila jezive AI razglednice koje traju čitavu večnost.

Što se pobedničke pesme tiče, meni je lično osrednja i trenutno mi je teško da vidim jasnu ciljnu grupu na Evroviziji, iako je još rano za takvu procenu. Strofe su solidne i jače od refrena, a mešanje jezika, koje mi inače smeta, ovde zvuči prirodno i smisleno uklopljeno. Tamara odlično peva i uz bolji nastup, ovde ima sa čim da se radi. Nije baš potpuno beznadežno.

Problem mi je instrumental u refrenu tokom plesnog dela, koji mi kvari utisak i pojeftinjuje pesmu. Zvuči kao generic EDM iz 2011. i ne stvarno vidim zašto je baš takav element ubačen u ovu kompoziciju, ali dobro. Takođe, možda sam ja prosto glup, ali uopšte ne razumem o čemu je pesma 😬 Ni tekst ni nastup nemaju storytelling, priču ili jasan koncept. Ovo nije baš dobar znak, jer ako pesmu ne razume neko ko je izvorni govornik jezika, kako će onda razumeti stranci? Tamara mi je u nastupu delovala stegnuto i namršteno, kao pod velikim pritiskom. Malo više osmeha i samopouzdanja bi ovde popravilo utisak. To su neke od stvari na kojima bi se do maja moglo poraditi. Nadam se da neće završiti kao žrtveno jagnje javnog servisa, poput Nine prošle godine, kojoj su uvalili jorgan i bacili je pod kamion.

Za kraj, najveći luzer ovog izdanja je bez konkurencije Lara, koja je još jedan poražavajući primer koliko je korupcija normalizovana na Balkanu. Onako prositi za glasove publike i nuditi nagrade je jadno, odvratno i jezivo 🤮🤮🤮 Sam ishod da je jedna od najgorih pesama u NF osvojila televote je skandal. Njoj i sličnima bi trebalo trajno zabraniti učešće na ovakvim takmičenjima.

Last edited:
Meni zao sto se zavrsilo. Definitivno najbolji nac.izbor do sada i rtcg koji se zaista potrudio koliko je mogao.

Krstinja ocito nikad nije cula za onu 'ne treba dupetom zatvarati vrata'

Ako ikad pozeli da se vrati na nac izbor nek joj je sa srecom da uspe da se izvadi i opere za ovakve izjave

Fanovi to generalno ne zaboravljaju, naravno ona toga vrv nije ni svesna jer Evroviziju ocito niti prati niti voli, vidi se i po ovome sto izjavjuje da deo nekog potpuno drugog sveta (podseca na izjave Ace Lukasa iz 2022)

Samim tim mi je ovde jos draze sto Tamara ide

Back