Iskreno, ne znam Å”ta da mislim ko osvaja veÄeras ali pretpostavljam da Äe u konaÄnom zbiru pobjednik biti Finska... Jedino mi njihova stvar ima kakav-takav winner vibe i odudara od ostalih tako da biÄe u samom vrhu i po glasovima žirija i po televotingu, Äeh je isto odliÄan i malo mi baca na HolanÄanina Dankana ali mu pjesma nije toliko pamtljiva kao ''Arcade'' tako da ga oÄekujem u top 5 kod žirija sigurno ali po publici dosta manje, Danac takoÄe fenomenalan ali niÅ”ta od pobjede, Australijanka kod žirija top a kod publike bottom.
KonaÄno je doÅ”la i ta godina da se o potencijalnoj pobjedi Izraela skoro uopÅ”te i ne polemiÅ”e pa da malo odahnemo ali naravno top 10 je za njihovog predstavnika kao i za Ukrajinku i Italijana veÄ rezervisan uveliko i ne moraju se brinuti, Francuska kao i skoro uvijek precijenjena (daj Bože da ubodu i lijevu stranu tabele), Å vedska skoro pa totalno nebitna ove godine - nije iskljuÄen flop u smislu nekog rezultata van 10 najboljih.
Od ovih ostalih koji se dovode u kontekst pobjede - Grk Äe fakat oÅ”uriti na teleglasanju ali ja ga ne vidim da se kod žirija neÅ”to proslavi pa da može konkurisati za pobjedu (u najboljem sluÄaju neÅ”to poput Tomice KeÅ”anoviÄa od lani), Bugarka koja ne zna da li je doÅ”la sa bopom ili joke-om precijenjena do zla Boga - žiri Äe je nezasluženo natovariti bodovima ali publika baÅ” i ne vjerujem, Rumunka ima spreman paket za top 10 po kriterijumima i jednih i drugih tako da Äe biti u istom biti gužva neviÄena.
PredosjeÄam da Äe od ovih Å”to ih nisam spomenuo kod žirija jako dobro proÄi Albanija i Hrvatska (Belgija, Litvanija, Malta i Poljska takoÄe) a po publici Kipar, Moldavija i Srbija (mi od žirija fazon 40 poena i od televotinga nekih 100 pa da potpiÅ”emo neko izmeÄu 10. i 12. mjesta), pretpostavljam da Äe najgori biti Austrijanac kao i Britanac i Norvežanin a jedino mi je NjemaÄka i dalje enigma.
Svi Skandinavci u finalu a sa Kavkaza van, hajde neka nam je sa sreÄom!