ESC 2026: Polufinale i finale

Imam neki osećaj da lako može Australija da uzme ovo lagano šŸ˜€

Top 5 vidim:

Australija / Finska
Izrael
Rumunija
Italija / Danska

Iskreno, ne znam Å”ta da mislim ko osvaja večeras ali pretpostavljam da će u konačnom zbiru pobjednik biti Finska... Jedino mi njihova stvar ima kakav-takav winner vibe i odudara od ostalih tako da biće u samom vrhu i po glasovima žirija i po televotingu, Čeh je isto odličan i malo mi baca na Holanđanina Dankana ali mu pjesma nije toliko pamtljiva kao ''Arcade'' tako da ga očekujem u top 5 kod žirija sigurno ali po publici dosta manje, Danac takođe fenomenalan ali niÅ”ta od pobjede, Australijanka kod žirija top a kod publike bottom.

Konačno je doÅ”la i ta godina da se o potencijalnoj pobjedi Izraela skoro uopÅ”te i ne polemiÅ”e pa da malo odahnemo ali naravno top 10 je za njihovog predstavnika kao i za Ukrajinku i Italijana već rezervisan uveliko i ne moraju se brinuti, Francuska kao i skoro uvijek precijenjena (daj Bože da ubodu i lijevu stranu tabele), Å vedska skoro pa totalno nebitna ove godine - nije isključen flop u smislu nekog rezultata van 10 najboljih.

Od ovih ostalih koji se dovode u kontekst pobjede - Grk će fakat oÅ”uriti na teleglasanju ali ja ga ne vidim da se kod žirija neÅ”to proslavi pa da može konkurisati za pobjedu (u najboljem slučaju neÅ”to poput Tomice KeÅ”anovića od lani), Bugarka koja ne zna da li je doÅ”la sa bopom ili joke-om precijenjena do zla Boga - žiri će je nezasluženo natovariti bodovima ali publika baÅ” i ne vjerujem, Rumunka ima spreman paket za top 10 po kriterijumima i jednih i drugih tako da će biti u istom biti gužva neviđena.

Predosjećam da će od ovih Å”to ih nisam spomenuo kod žirija jako dobro proći Albanija i Hrvatska (Belgija, Litvanija, Malta i Poljska takođe) a po publici Kipar, Moldavija i Srbija (mi od žirija fazon 40 poena i od televotinga nekih 100 pa da potpiÅ”emo neko između 10. i 12. mjesta), pretpostavljam da će najgori biti Austrijanac kao i Britanac i Norvežanin a jedino mi je Njemačka i dalje enigma.

Svi Skandinavci u finalu a sa Kavkaza van, hajde neka nam je sa srećom! ;)

Da, napisah na 133. strani.

Od ovih ostalih koji se dovode u kontekst pobjede - Grk će fakat oÅ”uriti na teleglasanju ali ja ga ne vidim da se kod žirija neÅ”to proslavi pa da može konkurisati za pobjedu (u najboljem slučaju neÅ”to poput Tomice KeÅ”anovića od lani), Bugarka koja ne zna da li je doÅ”la sa bopom ili joke-om precijenjena do zla Boga - žiri će je nezasluženo natovariti bodovima ali publika baÅ” i ne vjerujem, Rumunka ima spreman paket za top 10 po kriterijumima i jednih i drugih tako da će biti u istom biti gužva neviđena.
EkŔli, meni je ona odlična i harizmatična ali je pesma je loŔa. Haotična pesma, bez glave i repa.

Meni je čudno da se NorveŔka ne kotira bolje, ok pesma i super nastup.

Isto, iako bih voleo da greŔim.

Mislim da su prva 4 Finska, Grčka, Australija i Rumunija, s tim Ŕto bih voleo da bude obrnut redosled. Možda i Izrael tu negde zbog tvt.

Ja večeras planiram da glasam:

5x Rumunija
1x Australija, Bugarska, ČeÅ”ka, Italija i Grčka/Kipar

Bice interesantno vidjeti kome idu ovi najvisi poeni od publike u Srbiji. Nije mi niko zicer u odnosu na ostale, iako potencijalno ipak mislim da ce Hrvatska dobiti 12.
Ocekujem tu u vrhu Bugarsku, Moldaviju, Kipar, Grcku, Rumuniju.

Italija isto mislim da će dosta bodova od Srbije.

Crna Gora će dati 12 Srbiji, 10 Albaniji, 8 Hrvatskoj vjerovatno. Hrvatska 12 Srbiji.

Mislim da će Dara večeras proći odlično, čak bolje od Čokare. Takođe mislim da ćemo mi i Hrvatska proći malo slabije nego Å”to očekujemo iako smo bili među najboljima u prvom polufinalu. Nas vidim oko 15. pozicije. Sve iznad ću smatrati velikim uspjehom, Hrvatska možda malo viÅ”e, između 11. i 14. Ne želim da Izrael, Ukrajina, Italija i Å vedska zavrÅ”e u top 10, a vjerovatno hoće (možda jedino Å vedska neće), jer su ove godine ispodprosječni. Želio bih samo fer i poÅ”ten plasman za sve.

Jao sad sam skontala,pa Kris Radenkovic cita glasove jer ce biti 12 points go to AUuuuuuustralia🤣🤩🤣
Sve dogovorio njen kolega iz green room, reporter sa lica mesta, australijski državljanin Stefan Popović. :ROFLMAO:

Back