cz Češka Republika 2023: Vesna - My Sister's Crown

Češka Republika
Verovatno će i odabrati njih, ali morali bi skroz da promene nastup u odnosu na ovaj sa češkog izbora koji je očajan i u audio i vizuelnom smislu.
Zašto? To je baš u njihovom (češkom) stilu. #avenromale

Zato što loše izgleda i zvuči.

Vesna jako zanimljiv nastup i nekako me je zaintrigirala na čudan način. Nije nešto što bih inače slušao ali mi se dopalo sve. Ostale pesme su mi meh ,tako da neka šalju njih.

Ne dopada mi se pesma, samo mi je delovala primamljivo na prvu. Sad sam potpuno indiferentan. Iskreno, sumnjam u finale.

Ne odskaču puno od Mojih 3 vizuelno. valjda neće na Evroviziji biti Mojih 5 :p

wlFJBE7.png

Taman posla.. Svakako da će to biti potpuno drugojačije, ne očekujem ovu estetiku 80-ih u odevanju, na Evroviziji.. Naprosto se ne uklapa...

Odlična pesma, lagano mi izbila kao br 1, ali refren na ruskom u ovom trenutku. Da li je pametan izbor???

Glasao sam za njih, ali što reče @Miloš moraće na izvedbi pesme da se dosta proradi.

Meni se ne dopada pesma i baš mi je hot mess.

Tekst na četiri različita jezika, mešavina žanrova popa, repa, elektronike i etna. Previše svega. Osim toga, veoma mi je odbojna tematski i prezasićena očiglednim političkim konotacijama. Prilično mi je čudno da jedna država pošalje pesmu u kojoj peva o drugoj državi.

Verujem da će ostvariti dobar plasman i da će potencijalno biti jedan od kandidata za pobedu. Ono što ne ide u prilog ovoj pesmi je što nije tip pesme na koji žiri obično dobro reaguje (mada nije bila ni Stefania, tako da verujem da će zbog poruke biti manje strogi), kao i činjenica da Češka nema neku veliku podršku ni od jedne države u Evropi kada je Evrovizija u pitanju.

^^^ Ali ideja panslovenstva postoji kroz istoriju i postojaće...

Back