Alo izuzmemo trenutnu političku situaciju, ovo je u osnovi feministička pesma - 3 quirky žene u artsy stajlinzima pevaju o toj nekoj ženskoj solidarnosti i obraćaju se lepoj hrabroj sestri, ceo tekst je u tom fazonu.
Jedini stih koji jasno aludira na ratnu situaciju je kad kažu "no one wants more boys dead". Taj stih + upotreba 3 slovenska jezika (s akcentom na ukrajinski) + trenutni ratni kontekst, čine ovu pesmu političkom i takvom da je to kao Češka koja se obraća slovenskoj sestri Ukrajini, pa onda to sestrinstvo više nije (samo) feminističko iz liriksa, nego kulturološko i političko.
Da su otpevale pesmu skroz na engleskom i bez tog jednog stiha, niko ni pomislio ne bi na Ukrajinu.
Međutim, kako "ništa nije samo po sebi i sve je u kontekstu", svakako da imamo jasnu politiku u priči.
Meni lično se sviđa pesma i vajb, i mislim da bi zaslužila neki top 10. Ali ovo će da rasturi na tvt verovatno (dovoljno da Ukrajinci iz svih zemalja sad glasaju, a eto je i Bugarska, i verovatno mnoge zapadne kada ukopčaju poruku), a žiri stvarno može kao što neko reče da je zbog poruke digne više, i sa nekim masovnim glasovima publike, ne bi me čudilo da bude u samom vrhu.