cz Češka Republika 2023: Vesna - My Sister's Crown

Češka Republika
Ukrajinci se istrigerovali što je jedna članica grupe ruskinja, iako je pesma bukvalno anti ruska, čak ima i scena u spotu u kom je ruska članica i simbolizira obmanjivanje ljudi u Rusiji putem različitih vidova propagande.

U principu mislim da su ovaj haos započeli hardkor proukrajinski eurofanovi. Bilo bi vrlo zabrinjavajuće da se ovi njihovi "zahtevi" razmatraju zapravo, da se neko izbaci iz grupe zbog svoje nacionalnosti (pa sve i da se nije javno ogradila od Putina i zvanične državne politike)

Navodno Ukrajinci su obavestili EBU da je jedna clanica grupe Ruskinja i da je njen muz trenutno deo ruske vojske dok traje rat.
Ne čudi, sećamo se kako je Kaluš pravio dramu oko Sea Dance Festivala pošto je Nina Kravitz bila tu, a ona je ruskinja.

Xenophobia at its finest.
Ukrajinci su baš veliki ksenofobi, i prema poljacima i belorusima.

Jedino se sad toleriše pošto je rat.

Očekivana pobjeda Vesne, ja ovime nisam ni najmanje oduševljen, ali finale, i u najmanju ruku solidan plasman, mislim da uopće nisu upitni.

Može što se mene tiče, zabole me za pesmu ali bilo bi mi takmičenje preblizu 😍

Ova drama sa Vesnom me bukvalno tera da,(ako im ipak dozvole da učestvuju), navijam da Ceska pobedi i da onda kao domaćin, zabrane Ukrajini da učestvuje sledeće godine , cisto da vide kakav je osećaj.

O tome ko će učestvovati, ne odlučuje domaćin već EBU.

Interesantna opaska: ako je žiri prošle godine davao poene kombinaciji etna i repa, morao bi i ove godine zarad objektivnosti.

Nisam baš sigurna da to tako funkcioniše, svake godine mogu da budu skroz novi članovi u svakom žiriju, i čini mi se da je vrlo moguće da je prošla godina bila izuzetak što se tiče poena žirija numeri sa rap deonicom...

Interesantna opaska: ako je žiri prošle godine davao poene kombinaciji etna i repa, morao bi i ove godine zarad objektivnosti.

Nisam baš sigurna da to tako funkcioniše, svake godine mogu da budu skroz novi članovi u svakom žiriju, i čini mi se da je vrlo moguće da je prošla godina bila izuzetak što se tiče poena žirija numeri sa rap deonicom...
To me podseća na naš žiri.
2016. nakon završetka evrovizije u intervjuu zašto je srpski žiri dao Rusiji 1 poen a Ukrajini 12 (u smislu kao Rusi braća, a Ukrajina je imala političku antirusku pesmu), predsednik našeg žirija rekao je da je ruska pesma toliko radijska, toliko već puta pevana, slušana, toliko postoje iste pesme na tu istu foru, a da je ukrajinska bila umetnost. (Možda je čak i rekao da se samo on pita da Rusiji ne bi ništa ni dao)
2018- srpski žiri daje 12 poena Švedskoj, najplastičnijoj/radiofrendli pesmi ikada🤣

Drame nema, ali vasa psiha koja bi da latentno huska sve zivo i nezivo protiv Ukrajine stvara i potpiruje dramu u vasim glavama.

Drame nema, ali vasa psiha koja bi da latentno huska sve zivo i nezivo protiv Ukrajine stvara i potpiruje dramu u vasim glavama.
Pa ne bih bas rekao da je nema, neki fanovi su masovno slali mejlove sa "dokazima" samo da bi se oni izbacili...

Ukrajinski konzul u Italiji je ozbiljno tražio i da Skala skine Borisa Godinova s programa:

https://www.ansa.it/sito/notizie/cu...rte_799d4480-8b04-43d8-8d03-26d31664e9e2.html

Mada je to možda i logičan sledeći korak izbacivanja s muzičkih i sportskih takmičenja.
Bilo bi lepo, da kao tokom Olimpijade u antičkoj Grčkoj, sada tokom Olimpijada i Evrovizije stane rat i da mogu svi da učestvuju...
Istina je da su stari Grci bili civilizovaniji od nas danas...

Back