Aj svakog pojedinačno:
Alfred Garcia - pesma mi se više sviđa nego ona 2018., a pri dnu BF/a mi je, što dovoljno govori koliko su Španci napredovali. Pesma nenametljiva, fina balada. NE PROLAZI
Blanca Paloma - jako interesantna i specifična pesma, podseća malko na njenu prošlu pesmu. Mislim da neće imati problema da uđe u finale. PROLAZI
E’Femme - ovo ima neki hype oko sebe, ali mislim da će baš morati da se potrude kako bi nastupom dočarale energiju. Pesma je onako, tu na mestu. NE PROLAZI (na granici)
Famous - Famous sjajan pevač, što je pokazao na OTu 2019. Ova pesma kao neka himna za svetsko prvenstvo. Nisam siguran da je dovoljno za dalje. NE PROLAZI
José Otero - pesma malo vuče na Duncan Laurenca, fino je to. Izgleda da će i nastup biti dobar. Ipak, imam neki intuitivan osećaj da će ovo da se migolji između 4. i 5. mesta, klaće se sa Femama. PROLAZI (na granici)
Karmento - interesantan španski vajb, ali malo zaboravno. Sumnjam da ide dalje. NE PROLAZI
Rakky Ripper - benger, ne znam šta da očekujemo na sceni. Verujem da će biti dovoljno specifično da se izdvoji kod publike, jedino je žiri upitan. Dosta zavisi od njene energije na sceni, ali mislim da će to biti ok. PROLAZI
Siderland - pesma sama po sebi malo podseća na Meler u prvom polufinalu. Stoga, ima dve stvari koje joj idu u korist. Prva da to može da znači da će jako dobro proći kod demoskopskog žirija (ako bude energičan nastup), a drugo glasovi kod katalonaca s obzirom da pevaju na katalonskom (slično kao Terra prošle godine, samo što svakako nije konkurent za pobedu). Kad se uzmu ova dva faktora u okolnosti, rekao bih da ovo može da uleti na neko 3. - 4. mesto. Za sada bih ga stavio na neko 6. NE PROLAZI
Vicco - probija rekorde na Spotify-ju, nema tu šta. Za publiku se ne brinem, jedino me plaši da po pitanju nastupa može da doživi sudbinu "Tuki" da scena bude prazna. Ipak, mislim da će svakako biti dovoljno za finale. Ako nastup iznenadi možda i konkurent za pobedu. PROLAZI