es Španija 2025: Melody - Esa diva

Doslovno nijedna pesma mi se nije preterano dopala na isečcima. Ako kvalitet nastavi ovako da propada iz godine u godinu, očekujem gašenje festivala.
Baneri mi interesantniji od pesama 😆

Baš sam gledao izjavu Abrahama Matea koji je rekao da je do ove godine imao plan da se prijavi ali kad je doživio festival iz prve ruke (pjevao u revijalnom + brat mu se takmičio), zauvijek otpisao mogućnost da se prijavi jer mu se ne sviđa kako sve funkcioniše tamo i šta se gleda i bira.

Drugačiji doživljaj Evrovizije imaju on i čelnici BF, i mislim da je njegov ispravan, a sigurno njegovo mišljenje dijele i mnogi drugi izvođači koji su već izgrađena imena.

Još Rayden se kao hvali što su neka poznata imena odbijena ove godine zbog jake konkurencije 😭 bro 😭

Lachispa - Hartita de Llorar i K!NGDOM - Me gustas tu jedine dve pesme koje sam imao želju da čujem do kraja. Izdanje negde u nivou prošle godine, dakle slabo za španske standarde.

"Me Gustas Tu" mi zvuči kao nešto što bi se poput "Nochentera" vrtelo po španskim radijima, a "Hartita de Llorar" konkurentniji flamenko od pesme Marie Pelae od prošle godine.

Ostatak zvuči kao fileri iskreno, Melody tresla se gora rodi se miš.

Jedan od najgorih Benidorma ikada.
Bukvalno je sve dosadno, outdated, predvidivo...

Uh, jeste slabije izdanje.

I meni je kao i Pokiju prva asocijacija na K!ngdom - Me gustas tu bila Vicco, baš prepoznatljiv zvuk ima i sviđa mi se.

Lachispa - Hartita de Llorar je zanimljiva u neo flamenco fazonu, iako mislim da mi se trenutno tu više dopada mogućnost da nastup bude moćan, mogao bi biti zanimljiv paket vizuelno.

Dopadaju mi se i i Melody - Esa Diva i Kuve - Loca Xti.

U ostalim pesmama ima par momenata koji bi mogli da budu zanimljivi na sceni, ali su u celini pesme slabije.

Ne znam šta to znači, rekao sam da ima momenata koji bi mogli da budu zanimljivi na sceni. Na osnovu toga ću i odrediti šta mi se sviđa u paketu. Izdanje je svakako slabo.

Nije bilo upućeno tebi. Ovo je španska verzija "biće bolje do maja" - neće 😭

Ne znam sa čime će u Bazel, ali i ovako na slepo deluje da će im Big 5 pozicija definitivno značiti ove godine.

Е ако је ово било најбољих 16 од 1000 пријављених онда стварно не знам на шта личе оне 984 одбијене пјесме.

Карла Фриго - Бесаме ми је највећи потенцијал, звучи као нешто што би Ана Мена пријавила, с тим да има доста празних момената у студијској верзији тако да се надам да има продукцију добру и да ће то уклопити за наступ као Ћана.

Остало, бар у контексту ЕВ - не видим.

Пар пјесама као да је за 2007. пријављено, пар ни главе ни репа, имају неколико занимљивих момената али као бућкуриш све испадне на крају.

Дефинитивно најлошије издање, прошлих година сам одмах имао 3-4 пјесме које сам убацио себи на листу и вртио често, сад нећу ниједну

Jedan od direktora BF Cesar Vallejo kao da je pohađao workshop u RTS-u lol
In his words, «having such a variety of incredible styles from public television I had never thought could be a reality».

U ovo ne vjeruje ni on sam.

Elem, za sad djeluje kao da će Lachispa lagano da pobijedi. Meni ima par baš dobrih dijelova, ali me nije kupila još. Mogla je ona mnogo konkurentnije i moćnije nešto poslati, definitivno.

Od publike u Bazelu vjerovatno sličan scenario kao Blanka

Njena pesma je kao miks tri pesme od kojih valja samo onaj dark bass/techno koji me podseća na Belen Aguilera - Como en un Drama Italiano. Da je cela u tom fazonu bila bi odlična, ovako samo zvuči kao neko šizofeno cepanje.

Sve su to dobro isproducirane pesme ali da li sam zapamtio nesto nakon prvog preslusavanja? O, ne.

Njena pesma je kao miks tri pesme od kojih valja samo onaj dark bass/techno koji me podseća na Belen Aguilera - Como en un Drama Italiano. Da je cela u tom fazonu bila bi odlična, ovako samo zvuči kao neko šizofeno cepanje.
E bravo, i meni je taj dio (jedini) odličan i još se pitam na šta me podsjeća 😂

Back