es Španija 2025: Melody - Esa diva

Španija će i u Bazelu biti pri samom dnu,od 20.mesta ili niže. Ove pesme nisu ništa posebno. 2022 je bila samo puka slučajnost za njih! Zapamtite to! Kako sve više i više zemalja objavljuje svoje NF pesme,sve je biti očiglednije,imajući u vidu prethodne godine,da Mons donosi Švedskoj rekordnu osmu pobedu u Bazelu,pošto 99% on dobija Melodi,i drugi put za tri godine za tu zemlju.

Žali Bože protraćenog mesta u finalu. Ne pamtim ovako loš Benidorm, nema nijedne pesme koja me je povukla da je polsušam celu. Jezivo, sve zvuči dosta amaterski i vrlo dated, sa vrlo izvesnim potencijalom za još jedan bottom 5.

Gde je St. Pedro ove godine... :( :cry:

Španija je u BIG 5,a Švedska nije. To je samo zato što Španija ima daleko više stanovnika od Švedske,inače,ovako rezultatski,po tome koliko se trude,Švedska neuporedivo više zaslužuje tu poziciju.

Realno, Big 5 poziciju ne zaslužuje niko, osim možda da pobednik ima direktan plasman u finale. Prevaziđen koncept i utešna nagradica za emitere koji pumpaju najviše u budžet, a kod nekih se ta ušuškanost i jasno vidi kroz nedostatak motivacije i nezainteresovanost da se više potrude.

Španija je u big 5 zbog daleko većeg broja stanovnika?! Obožavam ovakve neutemeljene konstatacije.

Lično, ukinuo bih big 5 bez razmišljanja, svi ravnomerno u polufinala i svakom po zasluzi. Direktno u finale samo pobednik.

Сан Педро мислим да би био лагано топ 10 у Малмеу (са измијењеним наступом) а у овој конкуренцији би побиједио убједљиво.

Можда ако неки од ових 'бопова' покида наступом буде потенцијала за пристојан пласман, овако на основу пјесама, тешко да се ишта издваја.

Па да, као што рекох, једино у тим бржим видим можда неки потенцијал постоји ако наступ покида, али баш да грми као што је то урадила Ћана, мада су ми све овогодишње некако недоречене. Зато остављам простор за Карлу да подигне наступом пјесму на виши ниво

Španija je u big 5 zbog daleko većeg broja stanovnika?! Obožavam ovakve neutemeljene konstatacije.
Nije nimalo neutemeljeno jer EBU državi odredjuje visinu kotizacije za učešće na osnovu broja stanovnika, izmedju ostalih faktora. Samim tim i države sa najviše stanovnika plaćaju najviše a eto i top 5 dobija i direkt finale.

To je i jedan od razloga što Turska ne želi da se vrati. Kotizacija im verovatno ista ili čak veća no direktnim finalistima, a moraju da se vuku po polufinalima.

Edit:

Na 12:05:

Nije nimalo neutemeljeno jer EBU državi odredjuje visinu kotizacije za učešće na osnovu broja stanovnika, izmedju ostalih faktora. Samim tim i države sa najviše stanovnika plaćaju najviše a eto i top 5 dobija i direkt finale.
Ali ipak nije samo do broja stanovnika, jer da je tako i Turci sa 85 miliona i Rusi sa preko 140 miliona stanovnika bi bili među privilegovanima u doba kad su učestvovali. Ima tu malo i više od toga, ponajviše politike.

Ali ipak nije samo do broja stanovnika, jer da je tako i Turci sa 85 miliona i Rusi sa preko 140 miliona stanovnika bi bili među privilegovanima u doba kad su učestvovali. Ima tu malo i više od toga, ponajviše politike.
Ali ipak nije ni neutemeljena konstatacija kao što si naveo, a na šta sam se ja nadovezao, a zato sam i uostalom napisao da je to samo jedan od faktora :)

Mislim da nema, možda Majsta zna propozicije festivala. Sećam se da sam negde, ili pročitao, ili baš ja kačio da je sa nekom devojkom iz Megare radila pesmu, e sad ne znam da li je sebe prijavila kao izvođača.

Ta djevojka iz Megare je koliko sam skapirao ujedno i njena djevojka tako da su se zajedno prijavile. Nisam čitao propozicije pa ne z ali kapiram da može ako je jedan od izvođača državljanin/ka Španije

Back