ch Švajcarska 2024: Nemo - The Code

Ako uzmemo bice kao generalno ime i rec onda je ono bice ona bica. Mozda zavisi od imenice.

Ako uzmemo bice kao generalno ime i rec onda je ono bice ona bica. Mozda zavisi od imenice.
Da, ali nije baš prirodno stalno govoriti ovo biće, ko da je životinja a ne čovek, i to samo za nebinarme ljude, dok za ostale da se ne koristi. Isto i ova osoba je malo nakaradno, naročito ako pišeš duži tekst, jer u nekom trenutku ti zatreba zamenica. Za najavu tokom razglednice nema problema, to je kratko i dovoljno je reći npr. "Nemo dolazi iz Bila, voli da ide u lov i ribolov i igra igrice. Večeras će izvesti pesmu The Code, koja govori o autentičnosti svake osobe." i gotovo.

Sreća pa će to pomodarstvo koje nam je doneo zapad (tačnije SAD) za vreme pandemije, kad je svima bilo dosadno jer su sedeli kod kuće, otići uskoro u zaborav, pa nećemo ni morati da smišljamo način da se tako nešto uključi u srpski jezik.

Baš pomodarstvo i dokonost.

Sebe neka naziva u svoje slobodno i profesionalno vrijeme kako želi, za mene je on. Kad i ako se podvrgne operaciji promjene spola, onda je to druga stvar. Al' kontam da mu to ni nije cilj, već samo eto crazy sam i kul pa hajde da budem nebinaran.

U Turskoj znam da nemaju rodove u jeziku ni on ni ona ni ono, nego iz konteksta recenice zakljucuju o kome se radi.

Ja iskeno nisam osetljiva na takve stvari, ali razumem da postoje ljudi koji jesu. To sada i feministkinje propagiraju, kao nisam ja sociolog nego socioloskinja i slicno. Meni licno to ne pravi problem, moze me zvati svako kako hoce pa i tata sine. I ne vidim u tome nikakvu mizoginiju. Jezik se svakako menja sam sa vremenom bez da ga i mi menjamo, a kompletna reforma sada ne znam da li je moguca. To je za mene samo forma, al sad...

Minipop

tOaF9Ch.jpeg

Kao one slike 18+ gde stave pahulju ili cvetić da prekriju voćku. Malo je reći da ni je glup mp. Iskreno se nadam da i na nastupu neće otići u krajnost ovog tipa

Ova pesma stvarno ima potencijal da pobedi/ winner vajb ukoliko se sve kockice sklope (ne verujem svakako da će da pobedi), ali slažem se da mu ne ide u prilog da nosi haljine. Uz Končitu je išla elegantna haljina, jer je dregsica i takva je pesma, ali Nemo čak ni ne izgleda androgeno, već bez greške izgleda kao muškarac. Pritom mi ove tutu/ baletske haljinice koje forsira ne idu čak ni uz odrasle žene, već devojčice u vrtiću. Prosto izgleda veoma pogrešno i mess u svakom smislu.

Inače je i meni pesma odlična, trenutno mi je na 2. mestu i ja da radim nastup, pre bih išao u nekom Vitas - 7. element pravcu. Smešno, bizarno, a opet vrlo dopadljivo masama.

Meni je pesma odlična, na 4. mestu mi je, ali nadam se stvarno da će da se uozbilji malo za nastup. Više me brine obleka i vizuali nego da li će moći da otpeva uživo.
Zapravo vec po ovom nastupu se vidi da isto obucen kao u spotu, nazalost moguce da ce tako i nastupiti i da ce mu nastup biti u tom fazonu, svakako mi je on kao lik i ti kostimi silni mess, ali pesma kao pesma je cak i kul, odnosno melodijski zanimljiva i on dobro peva i njega i Belgijanaca sam uzivo cuo dobro pevaju, ali glupo mi je ako idu na tu pricu kao lupam Izraelac 2022.godine ili ne daj Boze jos kao onaj iz San Marina 2022.godine, znaci kapiram priču, žele istaći žensku stranu i u tom su fazonu deluje mi kao Filari, ali ne treba kao on preterivati u tome, treba na pesmi i glasu biti koncetracija, jer njihove pesme su ozbiljnije i praviti cirkus bi bilo glupo, lose i neozbiljno zaista..

Back