Mislim da ne treba uzimati kladionice zdravo za gotovo. Nisu uspele da predvide pobednika 2014, 2016, 2017, 2021, itd.
Veliki razlog zašto je Lorin prva na kladionicama je nastup sa Melfesta, koji neće uspeti da ponovi u Liverpulu zbog tehničkih ograničenja. Šta god da smisle će ostaviti slabiji utisak od legendarnog nastupa na Melfestu. Osim toga, činjenica da je to Lorin i da je već pobedila joj takođe ide u prilog jer sa jedne strane već ima evrovizijsku publiku, a sa druge, znamo da neće da podlupi uživo, pa je “sigurica” kladionicama.
Međutim, prosto ne znamo da li će neka druga država da se potpuno uzdigne na samoj Evroviziji i da stvori poseban trenutak. Od Lorin znamo šta da očekujemo, ali uvek postoji ta šansa da će neka druga država da zasija na samoj Evroviziji.
Ako obratite pažnju na reakcije ljudi, uglavnom hvale nastup i izvedbu, ali je utisak većine ljudi o pesmi prilično mlak. Meni se lično dopada dovoljno da mi bude #1 ove godine, ali razumem zašto ljudi misle da je previše bejsik. Sa druge strane, skoro svi su oduševljeni finskom pesmom, koja ima to nešto jedinstveno što je izdvaja od drugih pesama ove godine i to nešto “pobedničko” kao gomila skorašnjih pobednika.
Mislim da će Finska da oduva Švedsku kod publike i da će to da anulira bilo kakvu prednost koju Švedska može da ostvari kod žirija. Očekujem nekih 300-320 poena publike za Finsku i duplo manje za Švedsku. Takođe sam u manjini što se tiče plasmana Finske kod žirija, pošto mislim da će žiri zaista da nagradi Finsku, a ne da ih patosira. Očekujem u najgorem slučaju peto mesto a u najboljem treće, dakle sasvim dovoljno za pobedu.