se Švedska 2023: Loreen - Tattoo

Ma ovo s brojevima mi je kao da se oslanjamo na numerologiju. Pobeđuje onaj ko ostavi utisak, pa makar i prvi nastupao.
Pa nema nikakve veze sa numerologijom, nego organizatori namenski prave redosled sa idejom da najvećim favoritima daju najbolji mogući žreb i priliku da se istaknu. Svakako je moguće i da se pobedi sa 25. pozicije, Kipar je bio blizu 2018.

Nisam ni doveo u vezu sa numerologijom, nego poredio, pošto se bavite predikcijama na osnovu brojeva.
Kontekst koji sam ja pomenuo jeste da broj nastupa mi nije garancija uspeha, može biti dobra potpora. Više mi je faktor to kako se raspoređuju pesme stilskim redosledom, jer imali smo primer prošle godine nekoliko balada pa Moldavija. Da se to desilo i na početku, tipa 6. da su nastupali isti bi efekat bio.

What a bless.... 😍

Kako fin (saharski) pesak u glasu.. A vetar sa Atlasa u kosi... ❤️🤩

Loreen je tu da patosira, nama joj ravne.. Loreen je tu da odmuti vodu, pročisti vazduh, sa Loreen nema kockanja, ide se na SVE ili NIŠTA... 😉

What a bless.... 😍

Kako fin (saharski) pesak u glasu.. A vetar sa Atlasa u kosi... ❤️🤩

Loreen je tu da patosira, nama joj ravne.. Loreen je tu da odmuti vodu, pročisti vazduh, sa Loreen nema kockanja, ide se na SVE ili NIŠTA... 😉
Pošto niko ne zna, ti znaš sve o ESC-u reci mi molim te podseti me kako se zove onaj sajt gde glasa svaka zemlja od 1 do 12 poena pre evrovzije, gde je Konstrakta bila 4.mesto sa skoro 200 poena prosle godine, gde su nam svi čak i Litvanija na primer davali solidne poene nikako se ne mogu setiti da me ubijes??

Pošto niko ne zna, ti znaš sve o ESC-u reci mi molim te podseti me kako se zove onaj sajt gde glasa svaka zemlja od 1 do 12 poena pre evrovzije, gde je Konstrakta bila 4.mesto sa skoro 200 poena prosle godine, gde su nam svi čak i Litvanija na primer davali solidne poene nikako se ne mogu setiti da me ubijes??
Ne znam na šta tačno misliš? Reddit?

Ne znam na šta tačno misliš? Reddit?
Ma ne reddit, nešto slično kao OGAE što glasamo, samo što tu glasa svaki OGAE klub a ne samo zemlje ucesnice te godine, a ovde postoji mogućnost da ukoliko si iz zemlje koja učestvuje samo glasaš i sve vreme na primer od marta kada se izaberu sve pesme pa do maja stoji ko koliko ima poena, medjutim iz dana u dan to se menja, jer danas Srbija na primer ima 5 poena od Islanda, ali u medjuvremenu večeras je glasalo još nekoliko ljudi sa Islanda pa Srbija u već sutra u datom momentu ima 6 poena, mislim da glasanje traje tu bukvalno do same evrovzije negde krajem aprila recimo početkom maja je trajalo prošle godine i onda samo kada se završi glasanje budu zvanični rezultati, ali u svakom trenutku je moguće videti i koliko ko ima poena, čak i ko je glasao za nas dakle recimo za Srbiju je glasalo 10 ljudi sa Islanda, i tačno se može videti NICK svake od tih osoba koja je glasala za nas.

Dakle nije ESC pre chart ili kako već tu su u ukupnim poenima bodovi, nije OGAE, znači šta može biti nikako se ne mogu setiti, ali me živo zanima kako tamo stojimo ove godine, jer smo neverovatno dobro tamo stojali, Španija je pobedila tamo sa 300 i nešto poena, a mi smo imali negde oko 200 do 210 poena čak, mislim da su nam sve zemlje dale bodove cak smo od recimo Letonije sa Konstraktom dobili 7 poena mislim, sigurno neko zna za to na ovom forumu i na šta mislim.. na 4.mestu je bila Konstrakta prošle godine.

Last edited:
  • Like
Reactions: Mrm
42% na kladionicama, za pobedu... 🤭🤭 Lele i kuku si nama, ko ne nađe zaštitu od "tajfuna", "uragana", "tornada" nagraisao je, ali dibiduz....

Mislim da ne treba uzimati kladionice zdravo za gotovo. Nisu uspele da predvide pobednika 2014, 2016, 2017, 2021, itd.

Veliki razlog zašto je Lorin prva na kladionicama je nastup sa Melfesta, koji neće uspeti da ponovi u Liverpulu zbog tehničkih ograničenja. Šta god da smisle će ostaviti slabiji utisak od legendarnog nastupa na Melfestu. Osim toga, činjenica da je to Lorin i da je već pobedila joj takođe ide u prilog jer sa jedne strane već ima evrovizijsku publiku, a sa druge, znamo da neće da podlupi uživo, pa je “sigurica” kladionicama.

Međutim, prosto ne znamo da li će neka druga država da se potpuno uzdigne na samoj Evroviziji i da stvori poseban trenutak. Od Lorin znamo šta da očekujemo, ali uvek postoji ta šansa da će neka druga država da zasija na samoj Evroviziji.

Ako obratite pažnju na reakcije ljudi, uglavnom hvale nastup i izvedbu, ali je utisak većine ljudi o pesmi prilično mlak. Meni se lično dopada dovoljno da mi bude #1 ove godine, ali razumem zašto ljudi misle da je previše bejsik. Sa druge strane, skoro svi su oduševljeni finskom pesmom, koja ima to nešto jedinstveno što je izdvaja od drugih pesama ove godine i to nešto “pobedničko” kao gomila skorašnjih pobednika.

Mislim da će Finska da oduva Švedsku kod publike i da će to da anulira bilo kakvu prednost koju Švedska može da ostvari kod žirija. Očekujem nekih 300-320 poena publike za Finsku i duplo manje za Švedsku. Takođe sam u manjini što se tiče plasmana Finske kod žirija, pošto mislim da će žiri zaista da nagradi Finsku, a ne da ih patosira. Očekujem u najgorem slučaju peto mesto a u najboljem treće, dakle sasvim dovoljno za pobedu.

Ma kaki, Loreen ide utabanom stazom, Loreen je predvodnik stada, prema Loreen se navijaju svi satovi, Loreen je ta koja iznosi činjenice i kojoj se veruje. Gde Loreen prođe, ove godine, tu trava ne raste.. 😎🤩💙💛💙💛

Mislim da ne treba uzimati kladionice zdravo za gotovo. Nisu uspele da predvide pobednika 2014, 2016, 2017, 2021, itd.

Veliki razlog zašto je Lorin prva na kladionicama je nastup sa Melfesta, koji neće uspeti da ponovi u Liverpulu zbog tehničkih ograničenja. Šta god da smisle će ostaviti slabiji utisak od legendarnog nastupa na Melfestu. Osim toga, činjenica da je to Lorin i da je već pobedila joj takođe ide u prilog jer sa jedne strane već ima evrovizijsku publiku, a sa druge, znamo da neće da podlupi uživo, pa je “sigurica” kladionicama.

Međutim, prosto ne znamo da li će neka druga država da se potpuno uzdigne na samoj Evroviziji i da stvori poseban trenutak. Od Lorin znamo šta da očekujemo, ali uvek postoji ta šansa da će neka druga država da zasija na samoj Evroviziji.

Ako obratite pažnju na reakcije ljudi, uglavnom hvale nastup i izvedbu, ali je utisak većine ljudi o pesmi prilično mlak. Meni se lično dopada dovoljno da mi bude #1 ove godine, ali razumem zašto ljudi misle da je previše bejsik. Sa druge strane, skoro svi su oduševljeni finskom pesmom, koja ima to nešto jedinstveno što je izdvaja od drugih pesama ove godine i to nešto “pobedničko” kao gomila skorašnjih pobednika.

Mislim da će Finska da oduva Švedsku kod publike i da će to da anulira bilo kakvu prednost koju Švedska može da ostvari kod žirija. Očekujem nekih 300-320 poena publike za Finsku i duplo manje za Švedsku. Takođe sam u manjini što se tiče plasmana Finske kod žirija, pošto mislim da će žiri zaista da nagradi Finsku, a ne da ih patosira. Očekujem u najgorem slučaju peto mesto a u najboljem treće, dakle sasvim dovoljno za pobedu.
Zapravo od 4 godine koje si naveo, kladionice na dan i noć finala nisu ustvari predvideli samo 2016. godine pobednika, ali je i Jamala bila top 3 svih kladionica. 2014. 2017. i 2021. godine je prvi favorit kladionica i pobedio, ali je bilo jako tesno na kladionicama.

Ako izgubi Svedska sa Loreen to je zvanicno dokaz da su upali u stagnaciju, ostvare uvek lep rezultat ali nikad nije za pobedu. Sve dok ne izadju iz komfor zone i prepoznatljivog melodi zvuka, tesko da ce da budu prvo mesto kod publike.

Loreen je otpevala akustičnu verziju Euforije u drugoj epizodi "A Little Bit More".

Back