se Švedska 2023: Loreen - Tattoo

Kod žirija da , za publiku čisto sumnjam. Kaarija dobila publiku
Pa dobro 1.mesto kod zirija i 2.mesto kod publike i to je dosta za pobedu...

Finska mozda prodje kao Ukrajina pre 2 godine ili kao Srbija prosle godine po ziriju i onda im je logicno dzabe pobeda kod publike, a i pobeda kod publike je upitna..

Pa dobro 1.mesto kod zirija i 2.mesto kod publike i to je dosta za pobedu...

Finska mozda prodje kao Ukrajina pre 2 godine ili kao Srbija prosle godine po ziriju i onda im je logicno dzabe pobeda kod publike, a i pobeda kod publike je upitna..
Ukrajina je pre 2 godine bila 9. kod žirija a mi smo bili 11…Nema šanse da Finska bude tako nisko ove godine, pesma je veoma radio-friendly. U najgorem slučaju će biti 5. kod žirija, možda čak i top 3. Ako je Sergej bio u top 5 2016. sa onom pesmom iz 90-ih, stvarno ne vidim scenario u kojem Cha Cha Cha neće biti.

Takođe, mislim da je malo smelo predviđati sigurno prvo mesto kod žirija Lorin, kad je žiri skoro svake godine nepredvidiv sa biranjem pobednika. Mislim da će razlika između glasova publike biti previše velika da je glasovi žirija nadomeste, jer se publika uglavnom skoncentriše na nekoliko pesama koje osvoje ogroman broj poena, dok su glasovi žirija dosta izjednačeniji.

Imaj na umu i to da Švedska nije bila u top 5 kod publike osam godina i da nijednom u tom periodu nisu osvojili više od 180 poena od publike (štaviše, mislim da su samo jedne godine osvojili više od 100). To nije dovoljno za pobedu.

90% sam siguran da Finska pobeđuje ove godine. Lorin može da pobedi samo ako žiri patosira i Finsku i Ukrajinu (koja će opet imati bar 220+ kod publike).

Ukrajina je pre 2 godine bila 9. kod žirija a mi smo bili 11…Nema šanse da Finska bude tako nisko ove godine, pesma je veoma radio-friendly. U najgorem slučaju će biti 5. kod žirija, možda čak i top 3. Ako je Sergej bio u top 5 2016. sa onom pesmom iz 90-ih, stvarno ne vidim scenario u kojem Cha Cha Cha neće biti.

Takođe, mislim da je malo smelo predviđati sigurno prvo mesto kod žirija Lorin, kad je žiri skoro svake godine nepredvidiv sa biranjem pobednika. Mislim da će razlika između glasova publike biti previše velika da je glasovi žirija nadomeste, jer se publika uglavnom skoncentriše na nekoliko pesama koje osvoje ogroman broj poena, dok su glasovi žirija dosta izjednačeniji.

Imaj na umu i to da Švedska nije bila u top 5 kod publike osam godina i da nijednom u tom periodu nisu osvojili više od 180 poena od publike (štaviše, mislim da su samo jedne godine osvojili više od 100). To nije dovoljno za pobedu.

90% sam siguran da Finska pobeđuje ove godine. Lorin može da pobedi samo ako žiri patosira i Finsku i Ukrajinu (koja će opet imati bar 220+ kod publike).
Loše su prolazili kod publike, zato što su imali slabe ili loše pesme uglavnom, medjutim ove godine ih predstavlja Loreen čuvena koju svi vole i obožavaju, sa sjajnim nastupom ,emocijom vokalom i dobrom numerom, koja nije bolja od njene prethodne evrovzijske ali je dovoljna.
Sa druge strane Finska i da bude 5.mesto kod žirija to nije dosta za pobedu naravno, ne može Finska imati kao Ukrajina prošle godine 439 poena nema teorije nikakve.

Loreen je imala 342 poena od publike 2012.godine, ove godine ce svakako u nekom najgorem slučaju imati barem blizu 300 poena publike, što uz 350 publike i nekih 600 do 650 poena mislim da je više nego dovoljno za pobedu.

Finska je mnogo manje komercijalna, ne zaboravi da rep pesme koje traju po 2 minuta ti rep delovi imaju inače slabu prodju na evrovziji, ako ne računaš Kalush, svi ostali su veoma loše prolazili na evrovziji i svi ispadali mahom u polufinalu već..

Teško je očekivati da će Finska pobediti, nema publika strpljenje da čeka prva 2 minuta da pesma konačno počne..

Loše su prolazili kod publike, zato što su imali slabe ili loše pesme uglavnom, medjutim ove godine ih predstavlja Loreen čuvena koju svi vole i obožavaju, sa sjajnim nastupom ,emocijom vokalom i dobrom numerom, koja nije bolja od njene prethodne evrovzijske ali je dovoljna.
Sa druge strane Finska i da bude 5.mesto kod žirija to nije dosta za pobedu naravno, ne može Finska imati kao Ukrajina prošle godine 439 poena nema teorije nikakve.

Loreen je imala 342 poena od publike 2012.godine, ove godine ce svakako u nekom najgorem slučaju imati barem blizu 300 poena publike, što uz 350 publike i nekih 600 do 650 poena mislim da je više nego dovoljno za pobedu.

Finska je mnogo manje komercijalna, ne zaboravi da rep pesme koje traju po 2 minuta ti rep delovi imaju inače slabu prodju na evrovziji, ako ne računaš Kalush, svi ostali su veoma loše prolazili na evrovziji i svi ispadali mahom u polufinalu već..

Teško je očekivati da će Finska pobediti, nema publika strpljenje da čeka prva 2 minuta da pesma konačno počne..
1. Šanse da Lorin osvoji 350 poena kod publike ili žirija su mininalne…Evo koliko su poena dobili pobednici žirija poslednja 4 izdanja:

2022- 283p
2021- 267p
2019- 247p
2018- 271p

U svim ovim godinama je bila vrlo mala razlika između top 3 kod žirija jer su glasovi žirija, kao što sam već pomenuo, dosta ravnomernije raspoređeni. To na stranu, preko 300 poena kod publike su u poslednjih 5 godina samo dve pesme dobile, ne računajući Ukrajinu (Italija 2021. i Izrael 2018). Od trenutnih pesama, Finska je ubedljivi favorit kod fanova i jedina pesma sa šansom da pređe 300 poena. Ko pređe 300 poena kod publike ima skoro zagarantovanu pobedu.

2. Lorin je potvrdila juče da su promenili koncept nastupa i da nije baš najzadovojnija, ali da će dati sve od sebe. Bez nastupa sa Melfesta, pesma prosto nema winner vibes.

3. Pogledaj pobednike publike poslednjih godina - Ukrajina 2022, Italija 2021, Norveška 2019, Izrael 2018. Pobeđuju pesme koje su originalne, drugačije, lude i koje se izdvajaju. Nema šanse da kod publike u 2023. pobedi bejsik pesma kao Tattoo i to govorim kao neko kome su i Finska i Švedska u top 3, dakle nemam nikakvu agendu ili subjektivnost.

4. Finska pesma nije rep, već industrija, koja je potpuno drugačiji žanr i stil pevanja. I netačno je da rep ne prolazi na Evroviziji. Italija je bila 2. i 6. sa rep pesmama dvaput u poslednje 4 godine…

Apsolutno netočno u vezi Finske, pjesma lovi i mami pažnju na prvu sekundu, još je i Kaarija savršen lik za ovu pjesmu, sve u vezi Finske je top pogodak ove godine, praktički da nema mane

1. Šanse da Lorin osvoji 350 poena kod publike ili žirija su mininalne…Evo koliko su poena dobili pobednici žirija poslednja 4 izdanja:

2022- 283p
2021- 267p
2019- 247p
2018- 271p

U svim ovim godinama je bila vrlo mala razlika između top 3 kod žirija jer su glasovi žirija, kao što sam već pomenuo, dosta ravnomernije raspoređeni. To na stranu, preko 300 poena kod publike su u poslednjih 5 godina samo dve pesme dobile, ne računajući Ukrajinu (Italija 2021. i Izrael 2018). Od trenutnih pesama, Finska je ubedljivi favorit kod fanova i jedina pesma sa šansom da pređe 300 poena. Ko pređe 300 poena kod publike ima skoro zagarantovanu pobedu.

2. Lorin je potvrdila juče da su promenili koncept nastupa i da nije baš najzadovojnija, ali da će dati sve od sebe. Bez nastupa sa Melfesta, pesma prosto nema winner vibes.

3. Pogledaj pobednike publike poslednjih godina - Ukrajina 2022, Italija 2021, Norveška 2019, Izrael 2018. Pobeđuju pesme koje su originalne, drugačije, lude i koje se izdvajaju. Nema šanse da kod publike u 2023. pobedi bejsik pesma kao Tattoo i to govorim kao neko kome su i Finska i Švedska u top 3, dakle nemam nikakvu agendu ili subjektivnost.

4. Finska pesma nije rep, već industrija, koja je potpuno drugačiji žanr i stil pevanja. I netačno je da rep ne prolazi na Evroviziji. Italija je bila 2. i 6. sa rep pesmama dvaput u poslednje 4 godine…
Te pesme iz Italije nisu bile rep pesme..

Kao drugo ne vidim cemu statistika, statistika uopste nije merodavna, jer po toj statistici Srbija prosle godine trebalo da dobije izmedju 50 i 80 poena, zato sto svake godine u finalu od publike dobije toliko i od zirija je trebalo najvise 35 poena da ocekujemo prosle godine, umesto toga dobismo 225 poena ovamo iod zirija 87 poena, u polufinalu smo bili prvi sa blizu 200 poena i cak 8 dvanaestica.

Kakve veze ima Švedska od recimo 2018.godine i ove godine??

2018.godine su imali bezveznu bezlicnu i sranje pesmu, ove godine imaju zvezdu bukvalno sa dobrom pesmom, sjajnim vokalom, izuzetnom harizmom..

Hajmo onda Finsku da uporedimo sa prethodnih 6 godina kako je Finska prolazila na evrovziji i koliko poena je dobila, ako cemo se već striktno voditi statistikom, dakle po toj logici Švedska ne moze prebaciti 200 poena nikako od publike, ali zato i u proseku kada izvadimo prosek Finska nema teorije ako uzmemo zadnjih 6 godina po publici saberemo i podelimo sa 6 Finska vise od 80-90 poena po toj logici ne moze dobiti, ili hajde reci mi kada je to Finska dobila nesto od tog žirija, evo da me ubijes ne mogu se setiti neke slavne godine za Finsku po žiriju od kada su opet uveli žiri 2009.godine..

u polufinalu smo bili prvi sa blizu 200 poena i cak 8 dvanaestica.
Bili smo drugi kod publike, sa istim brojem poena kao Švedska ali manje glasača (od Azerbejdžana nismo dobili poene).

Ma kaki, Loreen ne ferma ništa to, tutnji li tutnji, na solo turneji je do maja, pripremite vilice da ne vise mnogo u maju kad krenu bodovi da se čitaju... 😎😌

Bili smo drugi kod publike, sa istim brojem poena kao Švedska ali manje glasača (od Azerbejdžana nismo dobili poene).
Kako smo bili drugi idalje mi nije jasno, jer godinama i oduvek je pravilo da je bolje plasirana ona zemlja koja dobije više 12 poena, ukoliko je izjednačeno onda desetki, pa osmica i tako redom, po toj logici mi smo dobili od 8 zemalja 12 poena sto je mnogo više nego Kornelia iz Švedske. Da li je to pravilo od prošle godine uvedeno da ako su zemlje bodovno izjednačene, prednost ima zemlja koja je dobila poene od više država???

Kako smo bili drugi idalje mi nije jasno, jer godinama i oduvek je pravilo da je bolje plasirana ona zemlja koja dobije više 12 poena, ukoliko je izjednačeno onda desetki, pa osmica i tako redom, po toj logici mi smo dobili od 8 zemalja 12 poena sto je mnogo više nego Kornelia iz Švedske. Da li je to pravilo od prošle godine uvedeno da ako su zemlje bodovno izjednačene, prednost ima zemlja koja je dobila poene od više država???
Nije od prošle, važi dugo unazad, mislim od 2008. otprilike. U slučaju istog broja poena, prvo se gleda broj zemalja koje su glasale, pa tek ako je i taj broj jednak, ko je dobio više 12-ica, zatim 10-ki itd.

Nije od prošle, važi dugo unazad, mislim od 2008. otprilike. U slučaju istog broja poena, prvo se gleda broj zemalja koje su glasale, pa tek ako je i taj broj jednak, ko je dobio više 12-ica, zatim 10-ki itd.
Ne znam kako mi je to promaklo, da li to važi samo za polufinala, ili i finale?

Hvala Vam u svakom slučaju na zanimljivoj informaciji koju nisam primetio uopšte, verovatno je na nacionalnim takmičenjima takav sistem uglavnom pa sam mislio da je i ovde..

I za finale naravno. Jeste da u ovom specifičnom slučaju možda čudno deluje zbog toliko 12-ica, ali generalno jeste malo pravednije kada si u više zemalja primećen, makar u 12 zemalja dobio po 1 poen, nego samo od jedne 12.

Što se tiče nacionalnih izbora, tu svako ima svoja pravila. RTS se drži starog gde se samo gledaju 12-ice, 10-ke itd. Npr. Angellina je dobila 3 poena u polufinalu od žirija a Luka 2, iako su imali po 11 poena, za njega glasalo tri člana, za nju samo dva ali od toga je jedna 8-ica, dok njemu najveća 6-ica.

Loreen je prošli put više bodova dobila od publike nego od žirija:

Polufinale

Žiri 145
Publika 180

Finale

Žiri 296
Publika 343

Last edited:
Nisam neko vreme ni gledao ni slušao Loreen sa MF, nastup za "Tattoo"... I sad kad sam odgledao i odlušao baš pažljivo, moram da kažem da je ovo jače od "Euphoria", ima dosta "jakih" elemenata, što pevački, što vizuelno, kako mi se dopadaju i izrazi lica, totalno prilagođeni određenim tekstualnim sekvencama..a ovaj deo sa motivima iz pustinje, kad se podiže "pesak" a gore se oslikavaju figuraji, kao da glasom crta te oblike, prosto neverovatno... 🥰 Podseća me kao da smo kamenitim stazama pošli uz plavi Nil, prema Luksoru da dešifrujemo egipatske hijeroglife i pred nama se otvara vrela sudanska pustinja, dine koje Loreen oslikava glasom, nošeno vetrom..

Ma nema, Loreen je tata mata igre...Loreen nije tu da otalja, Loreen je tu da odigra za 10+..Loreen je GLAVNA ULOGA u moru EPIZODNIH.. 🤩😎
Loreen je lučonoša, unosi svetlo u pećinu i osvetljava stazu.. Njeno je da presudi..
Teško onom ko se nameri na nj'.. 😌

Last edited:
Da li si ti to upravo stavio Tattoo i Euphoria u istu recenicu...
Nikad nisam dao više od 6/10 za "Euphoria".. 😁🤭😌
Pogledaj još jednom komentar, dodao sam za Luksor deo.. 🤭😛

Da li si ti to upravo stavio Tattoo i Euphoria u istu recenicu...
Zašto je to čudno staviti ih u istu rečenicu, realno isti autori su radili pesmu, ista žena izvodi obe numere, žanrovski su dosta slične pesme, ne vidim zašto je čudno porediti te dve pesme?
Plus i nastup je odličan za obe pesme.

@Mrm
Pomno pratim tvoje misli hahaha, samo zar nisu u pitanju marokanski motivi? :)

Elem, meni je Euphoria vanvremenska pesma i pobedila bi svake godine lagano, dovoljno je da je cujem na radiju i najezim se. Tattoo je standardno lepo upakovan produkcijski paket ali tu nema nicega groundbreaking.

Back