Na osnovu isečaka odlično polufinale. Prvo mi se obično ne dopadne, ali sada na osnovu imena očekivalo se da prvo bude odlično!
1. Eva Rydberg & Ewa Roos - "Länge leve livet" 10/10 - super witty, odlično, prema očekivanjama, ali i muzički fenomenalno, Swing je tu, vokali su dobri...
2. Rejhan - "Haunted" 10/10 oooo da baš haunted

ovo je najpozitivnije iznenađenje tako dobra kompozicija, Flow deluje super, Building of the composition, boja glasa je prelepa, ako se uživo preslika sve, ovo će biti vrhunski!!
------------------------------------------
3. Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods - "Where You Are (Sávežan)" 10/10 - ovde prvobitno nisam dao 10, ali nakon drugog slušanja je jako zanimljivo zapravo, podseća me na Avicii dosta, mislim da će se tek pri nastupu savršeno uklopiti Joik i elektro dance vibe...
4. Loulou LaMotte – "Inga sorger" 8/10 - ovde je već razočarenje, ovde je trebala desetka kao kuća, na osnovu glasa od milion dolara, no ovo je grower, tek drugi put kad se čuje isečak izađe bolje, posle prvog je bilo baš čupavo..

Ma Loulou LaMotte će zasijati uživo, nema tu zbora, MAMA je to..

------------------------------------------
5. Victor Crone - "Diamonds" 6/10 - bolje nego stari pokušaji Victor Crone
6. Elov & Beny - "Raggen går" 5/10 - nije loše, ali naaaaah, nikako za mene
7. Tone Sekelius - "Rhythm of My Show" 5/10 - razočarenje za sada, moglo je bolje..