se Švedska 2023: Loreen - Tattoo

Sáve je ćerka Jon Henrik Fjallgren-a, a žan na Sami jeziku znali "little". Tako da ovo "Savežan" iz naslova pesme znači "little Sáve"... 🥰😍💕 Ovo će biti prelepo...

Ako imate problema da zaspite, SVT ima rešenje za vas 😃

Na SVT Playu objavljen je program koji traje duže od šest sati sastavljen od arhive Melodifestivalena. Ceo program se sastoji od dosadnog saopštavanja glasova koji pomažu da zaspite.

Evo linka, pa rešavajte probleme sa nesanicom (ili uživajte u arhivi).

https://www.svtplay.se/video/jAB7M1E/melodifestivalen-2023-somna-med-mello

Od Tennessee tears očekujem jakoooo puno, iako je Jon Henrik Fjallgren tu, LouLou Lamotte, Panetoz, najranija predikcija ko će mi biti glavni favorit je zapravoTennessee tears...

Ipak danas u 7.00 izlaze audio isečci od 60 sekundi, a sutra isečci sa proba...

Bored Bugs Bunny GIF by MOODMAN

Ništa specijalno u ovom polufinalu.

Na prvo slušanje interesantno mi zvuče Tone Sekelius i naravno Jon Henrik Fjällgren, Arc North i Adam Woods, mada nisam očekivao da će to biti ovako neka bržeg ritma, nadam se da će se desiti bar neka magija u nastupu kako to zna kod njega da bude, jer na osnovu isečka mi još nije to ono što sam očekivao.

Jon Henrik jedini vredan pomena. Ovo ostalo boze sacuvaj, sve vec milion puta cuto, reciklirano...

Na osnovu isečaka odlično polufinale. Prvo mi se obično ne dopadne, ali sada na osnovu imena očekivalo se da prvo bude odlično!

1. Eva Rydberg & Ewa Roos - "Länge leve livet" 10/10 - super witty, odlično, prema očekivanjama, ali i muzički fenomenalno, Swing je tu, vokali su dobri... 🙌

2. Rejhan - "Haunted" 10/10 oooo da baš haunted 😍 ovo je najpozitivnije iznenađenje tako dobra kompozicija, Flow deluje super, Building of the composition, boja glasa je prelepa, ako se uživo preslika sve, ovo će biti vrhunski!!
------------------------------------------
3. Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods - "Where You Are (Sávežan)" 10/10 - ovde prvobitno nisam dao 10, ali nakon drugog slušanja je jako zanimljivo zapravo, podseća me na Avicii dosta, mislim da će se tek pri nastupu savršeno uklopiti Joik i elektro dance vibe...

4. Loulou LaMotte – "Inga sorger" 8/10 - ovde je već razočarenje, ovde je trebala desetka kao kuća, na osnovu glasa od milion dolara, no ovo je grower, tek drugi put kad se čuje isečak izađe bolje, posle prvog je bilo baš čupavo.. 🤐 Ma Loulou LaMotte će zasijati uživo, nema tu zbora, MAMA je to.. 💪
------------------------------------------
5. Victor Crone - "Diamonds" 6/10 - bolje nego stari pokušaji Victor Crone

6. Elov & Beny - "Raggen går" 5/10 - nije loše, ali naaaaah, nikako za mene

7. Tone Sekelius - "Rhythm of My Show" 5/10 - razočarenje za sada, moglo je bolje..

Jon Henrik i ekipa pokidali. Predivna pesma, drago mi je što je ukombinovao upbeat u njegovu tradicionalnu interpretaciju, zvuči savršeno.
Victor Crone mi je takođe super, što se tiče prvog pf-a. Ostalo prosek ili slabo.

Jon i Tone sigurni finalisti ako mi je Tone bas bopic i kidalica ;)

Crone nazalost pregenericno ali solidno

Ostalo bez komentara

Definitvno će Jon Henrik Fjällgren da pokida, uvek volim njegove pesme.

Čekam da čujemo celu pesmu, ali na osnovu snippeta mi zvuči da bi ovo bilo ogromno osveženje za šveđane da pošalju na ESC posle godina dosadnih i bezličnih pop numera.

Bogami probe od Rejhan, Eva Rydberg & Ewa Roos i Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods su bile super, ne šale se nimalo.. Rejhan mi se jako dopada, mislio sam pokleknuće.. Deluje jako dobro..

Šveđani standardno sa vrhunskom produkcijom. Jedino da su muzički malo zanimljiviji / šareniji i bili bi top.

Cornelia će nastupiti u pauzi za glasanje. Mnogo lep nastup...

Audience poll sa probe u Geteborgu:

1. Where You Are (Sávežan)–Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods, 183 röster, 38,1 %

2. Rhythm Of My Show–Tone Sekelius, 180 röster, 37,5 %

3. Länge leve livet–Eva Rydberg & Ewa Roos, 26 röster, 5,4 %

4. Inga sorger–Loulou LaMotte, 25 röster, 5,2 %

4. Diamonds–Victor Crone, 25 röster, 5,2 %

6. Raggen går–Elov & Beny, 21 röster, 4,4 %

7. Haunted–Rejhan, 20 röster, 4,2 %

Ocekujem bake u finalu ovog puta
Iato, mada mi kažu sada ko se vratio iz arene u Geteborgu, da se očekuje ubedljivo Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods i Tone Sekelius DTF, kao što kaže i anketa, ali da su deca jako dobro reagovala i na Eva Rydberg & Ewa Roos..

Back