se Švedska 2023: Loreen - Tattoo

Što se Melodifestivalena tiče, polovina pesama se bira sa konkursa, a preostale poziva SVT, otud svake godine ima poznatih pevača i povratnika, kako bi takmičenje bilo gledano i medijski propraćeno.

Pritom SVT radi svima nastupe pošto žele da to sve na televiziji izgleda dobro, ali i da budu spremni za potencijalnu pobedu svakog od njih.

Meni je taj sistem okej, mislim da tu nema klanova, ali mnogi poznati pevači ne žele da se takmiče, pošto smatraju da nisu u toj klasi, a mnogi se i boje neuspeha.

Melodifestivalen je ipak poseban žanr kod njih i mnogi kompozitori se u tome dobro snalaze, a drugi ne žele ni da priđu, jer ne žele da prođu loše, iako im ide dobro u nekim drugim sferama muzike.

Ali ove zaslepljen svedske fanice po kojima ocigledno niko ne treba ni da se pojavljuje i dopronosi ESC-u jer njihova ljubljena SveCka sve to demolira na sami pomen svog imena

Ne znam kako da vam kazem, ali nece vam botovanje za Svedsku doneti poziv iz ambasade za stan na racun drzave i posao za 7000 jura mesecno tamo - u najboljem slucaju izgledate i zvucite kao Kristina Kovac

Što se Melodifestivalena tiče, polovina pesama se bira sa konkursa, a preostale poziva SVT, otud svake godine ima poznatih pevača i povratnika, kako bi takmičenje bilo gledano i medijski propraćeno.

Pritom SVT radi svima nastupe pošto žele da to sve na televiziji izgleda dobro, ali i da budu spremni za potencijalnu pobedu svakog od njih.

Meni je taj sistem okej, mislim da tu nema klanova, ali mnogi poznati pevači ne žele da se takmiče, pošto smatraju da nisu u toj klasi, a mnogi se i boje neuspeha.

Melodifestivalen je ipak poseban žanr kod njih i mnogi kompozitori se u tome dobro snalaze, a drugi ne žele ni da priđu, jer ne žele da prođu loše, iako im ide dobro u nekim drugim sferama muzike.
E to nisam znao, mislio sam da je sve preko konkursa, zato mi je čudno toliko istih imena među izabranima

Ro mnogo voli švedske pesme i produkciju njihovu. Na FSC je pobedio sa Monsom :)

@Ivan

Da li znaš Miss Li koje je još pesme radila osim Mariette 2015 - "Don't Stop Believing"?
Da li bi bila zainteresirna kao izvođač, hmmm? :unsure:

Ali ove zaslepljen svedske fanice po kojima ocigledno niko ne treba ni da se pojavljuje i dopronosi ESC-u jer njihova ljubljena SveCka sve to demolira na sami pomen svog imena

Ne znam kako da vam kazem, ali nece vam botovanje za Svedsku doneti poziv iz ambasade za stan na racun drzave i posao za 7000 jura mesecno tamo - u najboljem slucaju izgledate i zvucite kao Kristina Kovac
Nisi ti video Sweden Eurovision Fan-a sa hr sajta. E to je prava svedska fanica.

Neka on meni da Monsa, ali za nesto drugo. 😎

manszelmerlow01.gif

Neki ljudi iz godine u godinu traze od Svedske da im se izvini sto je uspesna.
Ne osećam se prozvano, ali ..
Nemam ništa protiv da Švedska, pobedila ili ne, organizuje svake godine evroviziju, jer SVT odlično zna svoj posao, Šveđani vole evroviziju, i svaki put sve je organizovano na odličnom nivou.
Makar i da sam jedini na svetu, pesme su mi iz godine u godinu iste. Od 2015-2023 sve pobedničke pesme mi zvuči kao jedna ista pesma, bilo je sporijih, bržih, balada, moćnih, ali produkcijski mi je sve isto.
Ne treba Švedska (ili bilo ko) da menja bilo šta jer se meni nešto ne sviđa, jer im očigledno donosi uspeh/ popularnost/ novac/ preglede, ili da šalju neki etno/ nordijski rok kako bi bili drugačiji, ali iako u navedom periodu iznad imaju ostvarene izvanredne uspehe, meni je period npr od 2004-2014 mnogo bolji i raznovrsniji.

@Ivan

Da li znaš Miss Li koje je još pesme radila osim Mariette 2015 - "Don't Stop Believing"?
Da li bi bila zainteresirna kao izvođač, hmmm? :unsure:
Pisala je još "Songburning" za Mimi Werner 2018, ali pod imenom Niki Niki. Bilo bi zanimljivo videti nju, zaista...

• Like
Reactions: Mrm
Marcus & Martinus pre skoro tačno pet godina u Jutarnjem programu RTS-a...

Attachments

• Screenshot_20230313_115103.webp
    Screenshot_20230313_115103.webp
    109.8 KB · Views: 14
  • Screenshot_20230313_120407.webp
    Screenshot_20230313_120407.webp
    76.5 KB · Views: 9
  • Screenshot_20230313_120644.webp
    Screenshot_20230313_120644.webp
    93.8 KB · Views: 10
  • Screenshot_20230313_120618.webp
    Screenshot_20230313_120618.webp
    114.2 KB · Views: 9
Svedska je treci izvoznik muzike u svetu, ne vidim sto je nelogicno da prolaze dobro.

Kako se izvozi muzika?
Njihovi autori koji rade pesme za strano trziste, na escu maltene svake godine ima jos par zemalja sa Svedjanima u timu, i jos poneko tipa Andrija Jo, Mia Negovetic itd po nacionalnim finalima.

Ispred Svedske u tom segmentu su SAD i UK, samo ne u evrovizijskom kontekstu

Back