se Švedska 2023: Loreen - Tattoo

Rekao bih da Šveđani obesmišljavaju ovo muzičko (koje ruku na srce odavno nije više samo muzičko) takmičenje sve više i više. Već sam pisao da volim svakakva čudesa na sceni ali ovo je stvarno preterivanje, treba imati meru. Neko bi trebalo da zapita Loreen, njen tim, SVT, Švedsku: "Imate li vi pesmu uopšte, ili samo nastup? Hoće li vam sve pasti u vodu ako ne uspete da okačite taj video wall od 10 tona da sve vreme tokom show-a visi iznad sviih izvođača sve dok "vaš glavni favorit" ne nastupi? Ne verujem ni da bi izmena RO u smislu da ona nastupi prva pa se to čudo skloni da druge ne bi ugrožavalo bila moguća kao što ni sa kinetičkim suncem ništa nije moglo da se uradi. Ona jeste veoma harizmatična ali da sad ostane bez ove scenografije, ne znam koliko bi joj ta harizma pomogla. Previše se sve gradilo na tome.

Neka Svedjani naprave ovako nesto i eto resenja. Vise led ekrana na samoj sceni( na led ekranima neka animacija) malo dima, mlataranje ruku i eto pobede.

Gotovo, ne izlazi mi iz glave. Dotle da mi je cak usla i u san.

Definitivni dobija glas od mene.

@inga Nikako, to sa Maltezanima 2018, je bilo miks svega i svacega i nije licilo ni na sta sto je i rezultiralo debaklom kod publike.

Minipop

zmMRrlD.jpg

Niko:

Regulus na svaka dva dana: E ljudi, još uvek se ne zna da li će dozvoliti skalameriju!!

Rekao bih da Šveđani obesmišljavaju ovo muzičko (koje ruku na srce odavno nije više samo muzičko) takmičenje sve više i više. Već sam pisao da volim svakakva čudesa na sceni ali ovo je stvarno preterivanje, treba imati meru. Neko bi trebalo da zapita Loreen, njen tim, SVT, Švedsku: "Imate li vi pesmu uopšte, ili samo nastup? Hoće li vam sve pasti u vodu ako ne uspete da okačite taj video wall od 10 tona da sve vreme tokom show-a visi iznad sviih izvođača sve dok "vaš glavni favorit" ne nastupi? Ne verujem ni da bi izmena RO u smislu da ona nastupi prva pa se to čudo skloni da druge ne bi ugrožavalo bila moguća kao što ni sa kinetičkim suncem ništa nije moglo da se uradi. Ona jeste veoma harizmatična ali da sad ostane bez ove scenografije, ne znam koliko bi joj ta harizma pomogla. Previše se sve gradilo na tome.
Prosle godine su imali veoma sveden i jednostavan nastup a pesma je bila super. Sada je evidentno da pucaju iz svih topova na pobedu.

Prosle godine su imali veoma sveden i jednostavan nastup a pesma je bila super. Sada je evidentno da pucaju iz svih topova na pobedu.
Švedska je prošle godine bila najbolja čak i bolja od Konstrakte vokalno,tako da prošle godine nisu pobedili zbog rata kao ni Srbija,ove godine Švedjani pobedjuju,videćeš..

Srbija će neke druge godine pobediti, ove godine smo bez šansi realno..

Mada mislim da kada nismo prosle godine pobedili, teško da ćemo uskoro imati neku bolju šansu, ne kažem da nikada više nećemo pobediti, ali verovatno ja to neću doživeti baš prvo mesto opet da osvojimo...

Imam osjećaj da će ova pjesma Loreen dati ono što Euphoria do kraja nije - potpunu svjetsku vidljivost. Nakon ovoga nema nazad. Uspjet će kao Talijani ili Armenka. Svijet je sada puno više online, a Eurosong puno više svjetski brand nego 2012.

Meni je Lorinin nastup iz 2012. jedan od najboljih na Evroviziji; kad tako jednom pokidaš stvarno više ne treba da se vraćaš - jedan tako savršeno osmišljeni minimalizam - onaj ples u polumraku, veštački sneg - ne znam kolliko skupo plaćen slowmotion od par sekundi na kraju pesme. To nije radila Saša, ali i ta koreografkinja se spominjala, čini mi se, da je tu i tamo još nešto dobro odradila. Što se Kornelije tiče, to mi se sve veoma svidelo, pesmu i dalje slušam, njen promukli glas, ali i taj minimalizam je bio veoma osmišljen - svaki kadar je tu bio isplaniran - sećam se koliko je problema bilo zbog insistiranja da se koristi taj vintage mikrofon; mikrofonija na svakoj probi, pa je problem bio i ko će da okreće ono platneno sunce (na kraju je to sama morala).

Uh ali to nije dobro, nastupi sa MF se dugo nisu menjali, posebno ne drastično, za ESC..

Back