se Švedska 2026: Felicia - My System

Ali zasto je onda Svedska u vrhu svake godine ako postoji veliki bias u fandomu? Pa ne glasaju samo ESC fanovi vec uveliko i kezualci.
2022-2026 svedska je svake godine poslala fan favorita sa melfesta, osim 2024 i tu pesmu mnogi mrze iako je meni recimo mnogo bolja od kaja, meni je kaj precenjen recimo iako je simpatican, ali bili si fan favoriti od pocetka, kao i cornelia, kao i loreen, kao i sad felicia, zasto je problem da budu voljeni kad posalju fan favorita?
2021 su manifestovali ispadanje iz pf, 2018 i dan danas svi ismejavamo zbog broja poena u finalu, robin bengtson je jedan od omrazenijih pevaca, mislim ne razumem zasto bi bilo cudno da budu pri vrhu kad ih voli veliki broj fanova, pa cak je i srpski televote dao poene kaj-u cini mi se?

Ne pričamo o našim ličnim ukusima o pesmama već o činjenici da ESC fanovi bar dve decenije unazad minimum precenjuju Švedsku daleko češće no što je manja grupa fanova preterano kritikuje.
Pa esc je realno takmicenje pop(ularne) muzike, a svedska je maher za takav vid muzike, ne znam kako je to iznenadjujuce, mislim niko ne brani drugim zemljama da izlaze sa komercijalnom muzikom i skupim nastupima

Češće su precenjeni nego što nisu, i to je tako.
Postoji dovoljno vidljiv bias protiv Švedske u fandomu naravno, ali instant oduševljavanje skoro svakom švedskom pesmom je daleko masovnije u tom istom fandomu, i to je tako.
Ne znam da li je neka zemlja uopšte i navukla toliki negativan bias na sebe da bi joj se odražavao na rezultate i plasmane, ali i ako jeste, Švedska sigurno nije jedna od njih, lol.

Češće su precenjeni nego što nisu, i to je tako.
Postoji dovoljno vidljiv bias protiv Švedske u fandomu naravno, ali instant oduševljavanje skoro svakom švedskom pesmom je daleko masovnije u tom istom fandomu, i to je tako.
Ne znam da li je neka zemlja uopšte i navukla toliki negativan bias na sebe da bi joj se odražavao na rezultate i plasmane, ali i ako jeste, Švedska sigurno nije jedna od njih, lol.
Upravo što pokušavam da poentiram. Hvala rintintin 🥰

Njezin vokal mi je malo iritantan + prokuvana je i nema ritma, nešto kao Mimi Mercedez. Pjesma ko pjesma je ok i malo vozi iako nisam ljubitelj edm-a.

Pa bas je obrnuto..svedska je toliko omrazena, da sta god posalju nekima ne valja, a ja prvi sam mrzeo njihove pesme 2016-2019 i mislim da tattoo nije zasluzila da pobedi, ali my system je 10/10
Pritom nema vece gluposti od nazivanja my system generikom, mislim da se sada ovo koristi kao uvreda za svaku pesmu koju neko ne gotivi
Čuj, omražena do te mere da je u poslednjih 15 godina učešća samo dva puta bila van top 10, 7 puta bila u top 5 i zabeležila tri pobede. Kamo sreće da nas tako mrze.
Generalno, EDM žanr kome My system pripada jeste generika sam po sebi, jer se melodije i aranžmani prave u okviru istog kalupa, pa osim vokalnog izvođenja, u samim ritmovima nema suštinskih razlika. Ja lično volim EDM i bude mi na repertoaru često, ali se sa ovom ne kačim. Felicia kao izvođač nije preterano ubedljiva, što bi se reklo blago je kuvana na sceni i nabudženim nastupom je uspešno prikrila te nedostatke. U neku ruku to jeste za respect, ali ne možemo se ni pretvarati da je ovo ne znam kakvo remek delo jer zaista nije.

Čuj, omražena do te mere da je u poslednjih 15 godina učešća samo dva puta bila van top 10, 7 puta bila u top 5 i zabeležila tri pobede. Kamo sreće da nas tako mrze.
I na sve to, bukvalno pričamo o zemlji koja ima najkultnije NF (ili bar jedno od dva najkultnija), a na scoreboardu i raznim fanovskim rangiranjima su neretko i na višim pozicijama nego što su na kladionicama, koje su im svakako više nego dovoljno naklonjene.
Omraženost možda tu i tamo postoji ali marginalnije, i u opštoj slici dostigla neke iole bitne nivoe nije, doslovno su definicija fan fave zemlje.

Generalno, EDM žanr kome My system pripada jeste generika sam po sebi, jer se melodije i aranžmani prave u okviru istog kalupa, pa osim vokalnog izvođenja, u samim ritmovima nema suštinskih razlika. Ja lično volim EDM i bude mi na repertoaru često, ali se sa ovom ne kačim. Felicia kao izvođač nije preterano ubedljiva, što bi se reklo blago je kuvana na sceni i nabudženim nastupom je uspešno prikrila te nedostatke. U neku ruku to jeste za respect, ali ne možemo se ni pretvarati da je ovo ne znam kakvo remek delo jer zaista nije.
Pa to je potpuno druga stvar, ja sve vreme govorim da postoje precenjene pesme i da vecina nas ne gotivi takve pesme, ali za to je kriv ziri, da, ziri ih precenjuje uglavnom, ali kakve to veze ima sa fanovima, ja kazem da esc fanovi imaju sarena misljenja o svedskoj, a njihove esc rezultate nisam pominjao, pa evo ovde dokazujete da postoji odredjeni animozitet prema svedskoj, pritom ako smatrate da su pesme koje su dobro prosle i kod fanova i na evroviziji precenjene jer se vama ne svidjaju, to je do vaseg licnog ukusa, nema smisla kriviti svedsku za to, svi imamo pesme sa cijim rezultatima se ne slazemo 🤷‍♂️

Dosta jeftino ako mene pitate. I zvuk i vizuali i stajling srećna nova 2012.
Možda najslabija pesma koju je Švedska poslala u poslednjih 15ak godina posle onog Million Voices ili kako se već zvala.

Animozitet prema Švedskoj ne gajim. Pa svi smo svesni da su oni minimalno u top 3 na svetu po izvozu moderne pop muzike kakvu znamo. Ova pesma je smuti pa prospi.
Proći će dobro, ne sumnjam.

Meni i dalje bas smeta koliko je ona u falsu u strofama, ali izgleda da niko na to ne obraca paznju.

Po prvi put ove godine bacih oko na Eurovisionworld. Da li može neko da objasni ovo rejtovanje? Ne razumem se, ali mi je interesantno da saznam
Screenshot_20260313_104555_com.brave.browser_edit_402335448544857.webp
Screenshot_20260313_104610_com.brave.browser_edit_402352604801104.webp

Po prvi put ove godine bacih oko na Eurovisionworld. Da li može neko da objasni ovo rejtovanje? Ne razumem se, ali mi je interesantno da saznam
View attachment 42581
View attachment 42582
Pa generalno rangiras odredjenu pesmu sa zvezdicama u zavisnosti koliko ti se svidja pesma. Kao da rangiras ocenu od 1 do 5. Ako ti se pesma u opste ne svidja das joj 1 zvezdicu, ako ti se svidja das joj 5. Na primer, nasu pesmu je rangiralo skoro 11 hiljada ljudi i prosecna zvezdica (ocena) je 3,9 znaci 4 u sustini. Mada, taj rejting i nije toliko bitan jer tu mozes da rangiras i svoju zemlju pa onda se spamuje sa 5 zvezdica, neko namerno ocenjuje sa 1 zvezdicom i tako.

Tehnikalija me interesuje.
Jedno ima veći rejting sa manje broj glasača. Drugi pak znatno manji sa više glasova. Nisu svi glasovi podjednako validni?
Pa ne, nego se izdvaja prosek. Nema veze sto odredjena pesma ima bolji ranking a manje glasaca. Gleda se overall rejting. Pesma ima manje glasaca, ali je davat bolji renking i zato ima bolji overall

Valjda se učila aritmetička sredina u osnovnoj školi. U Srbiji, u petom razredu, ako ne ranije.

se Švedska 2026: Felicia - My System
Back