223. FSC - Welcome back!

Čestitam svim finalistima.

@Tinte, ti si me oduševio i komentarima i bodovima. Mnogo mi je drago što su stigli baš od tebe i što se poklopilo da opet dobijem tvoju podršku (sećam se dobro tvoje podrške za Chanel). Dobro si primetio zadnjih 30-ak sekundi pesme, jer je to samo teaser pesme "Bussin" ubačen u "Do we have a problem" music video. Taj deo ne postoji u oficijalnoj audio verziji.

Nicki Minaj slušam od detinjstva i veliki mi je idol i inspiracija, i osećam se preponosno što je moj prvi entry baš njena pesma i puno mi je srce kada vidim svoj nick pored njenog imena.

"Do we have a problem" će biti promo/lead single petog studijskog albuma Nicki Minaj koji izlazi ove godine. Music video je mini movie i traje 9 minuta. Postavljeni video je short verzija, da bi se uštedelo na vremenu.

Hvala i ostalima koji su dali bodove! Družimo se i na narednom FSC-u, nadam se. ☺️

@Storm Vidim da mi se nekako ne uklapa tih pola minuta. Meni inace je jako bitno kakva je muzicka, melodijska podloga kada se repuje ili sl. Na reci ne obracam paznju toliko. A ovde mi se sve vise dopada.
Ne treba da pominjem da sam doziveo fijasko na svom 1. ucescu, ali mi je bilo zanimljivo. Jeste neprijatno, ali sam se zabavio.

Mene interesuje kome se prijavljujemo za organizaciju? U slučaj da pobednik ne želi da organizuje, ja sam zainteresovan. Imam nekoliko tema na umu. 🙂

Mene interesuje kome se prijavljujemo za organizaciju? U slučaj da pobednik ne želi da organizuje, ja sam zainteresovan. Imam nekoliko tema na umu. 🙂
Ivani, Milošu i Milosu-S. Pripremiš ideju i onda oni razmotre između prijava i odaberu organizatora.

Finalno glasovanje traje od danas, 21.6., 23:00h, do petka, 24.6., 20h.

Podsjećam da morate u finalu bodovati pjesme koje su vam bile u top 3 (8, 10 i 12 bodova).
Ne moraju dobiti iste bodove, ali neke bodove moraju.

Ako su se pesme, kojima je učesnik dodelio 12, 10 ili 8 poena u polufinalu, plasirale u finale, on ih ne može ostaviti bez poena u finalu.
(Pravilo 9.)

Last edited:
OK rezultati u 1. polufinalu, ispadanje sam potpuno očekivala, posebno nakon prilično slabih komentara i ocena (tek po koji dobar se našao). Ipak, nadala sam se da bi barem Konstatinos mogao do finala (imala sam i njega u opticaju, ali sa pesmom koja ne odgovara uslovu oko godine objave).

OK rezultati u 1. polufinalu, ispadanje sam potpuno očekivala, posebno nakon prilično slabih komentara i ocena (tek po koji dobar se našao). Ipak, nadala sam se da bi barem Konstatinos mogao do finala (imala sam i njega u opticaju, ali sa pesmom koja ne odgovara uslovu oko godine objave).
Athina Mou? :D
Mojih 12 je otišlo Ikonomopulosu, naravno, iako mi je Apo erota bolja od PG, ali obe su odlične

Sjajna priredba tetsujine, kao mini ESC. Odradio si zapravo bolji posao od ESC organizatora ove godine sto se mene tice i to je vec samo po sebi dostignuce! Bravo 👍

Drago mi je sto je da je moj predlog prosao u finale na ovom povratnickom izdanju. Vec sam zadovoljan ovim ucinkom kao i komentarima koje je pesma dobila. Sta god da bude u finalu, i vise nego odlicno.

Takodje sam zadovoljan i prolaskom skoro svih mojih favorita. Zao mi je sto Aleksandra Janeva nije u finalu, kod mene bi (i) u finalu sigurno bila u vrhu da je prosla. Odlican izbor Petre.

A gledam sada i ko je sta poslao od pesama koje su ispale...........mislim da se nikad ovoliko nisam ispromasivao sa procenama ko je sta mogao da posalje. Jedino sam pogodio da je Majsta Konstantinos, ovo ostalo sve promasaji 🤣

U svakom slucaju, bice jako i uzbudljivo finale.

Prijave saljes Ivani, Milosu i meni. Jedva cekam da vidim temu :D Ne iz razloga sto mi je proslo tvoje izdanje bilo talicno (mada naravno, nije ni to za bacanje, uvek ce mi to 213. izdanje ostati u posebnom secanju), vec zbog toga sto ocekujem zabavnu i izazovnu temu.

@Ivana @Majsta94
Ko je onda od vas dvoje bio :gr: a ko :cy: ? :D

Inače, ja ne znam kako se to desilo, s obzirom da sam samom sebi delovao kao padobranac na jednom ovakvom FSC-u i s obzirom na vaše komentare i ocene, ali ja sam prošao u finale!!! Hvala svakome i nikome! :LOL:
Doduše, uložio sam prilično truda prilikom odabira pesme, pa se izgleda to isplatilo.

E sad, moram onu (za mene) lošu stvar da kažem, a to je da mi glavni favoriti iz oba polufinala nisu prošli u finale! :( :(
Jedna od ove dve pesme je dobila 12 poena, a druga bi dobila 12:
1) Konstantinos Argyros - Eleftheros (stvarno retko volim grčke pesme, ali ovo me je baš, baš kupilo)
2) Josef Salvat - The Drum (pesma je baš po mom ukusu, nešto što mi skroz odgovara i što bih u svako doba rado poslušao)
Da su prošle obe, u finalu bi Salvat imao 12-icu! ⭐

Pored ove dve pesme, još tri su mi bile u top 5 u svojim polufinalima, a nažalost nisu prošle:
- Filatov & Karas, Busy Reno - Au revoir (slična za mene po stilu sa Josefom, ali za nijansu slabija)
- Selah Sue - Free Fall (neobična i unikatna)
- Jake Wesley Rogers - Wedding and Funerals (najbolji tekst ovog FSC-a, šteta što ni "lyrics video" nije pomogao; baš me zanima ko je to prošao sa istim brojem bodova)
Znači, sve čestitke na odabirima pesama: Bebi, Majsta, Endrega, Erin i Marko, a ostalima više sreće naredni put.

Čestitke svim finalistima (pa i meni)! :cool::D Ima tu još dosta jako lepih pesama...

Sad gledam. Samo Storm od debitanata nije prosao.
Zar nije i PeleESC7 debitant ili je imao drugačiji nick ranije?

U kom smislu? :p:D
I da, koliko i ja pamtim Pele je debitant na FSC. Učestvovao je, ako dobro pamtim na Srboviziji, pa moguće da je pomešao Tinte sa tim.

Tako je, ovde sam debitant, a na Srboviziji sam ranije učestvovao

U kom smislu? :p:D
Pa ti si se nadala da bi Konstantinos mogao u finale, onda kontam da si mu dala baš dosta poena, a Majsta je tebi dao 12.
A pritom su obe pesme na grčkom jeziku. :)

Aaaaaa, nisam videla Majstin post. :ROFLMAO::ROFLMAO: Od mene je bilo 8 za Konstatinosa, dve su mi se ipak malo više dopale, mada jedna takođe završila takmičenje.

Ljudi da li sam ja to dobro razumeo po završetku ovoga odmah ide sledeći? Mislim to tako ide u nizu koliko sam ukopčao? Imam nekih lepih pesmica na umu 🫣 Baš želim da učestvujem,samo da vidim na vreme.. moraću obaveštenja upaliti primećujem da mi ništa ne stiže sa foruma

Ljudi da li sam ja to dobro razumeo po završetku ovoga odmah ide sledeći? Mislim to tako ide u nizu koliko sam ukopčao? Imam nekih lepih pesmica na umu 🫣 Baš želim da učestvujem,samo da vidim na vreme.. moraću obaveštenja upaliti primećujem da mi ništa ne stiže sa foruma
Tako je. Uglavnom je uvek tako da nakon što prođe par dana od jednog fsca ide drugi. Mislim da imaš opciju da uključiš obaveštenja, meni bar na mejl stiže sve.

Back