225. FSC - VS

I ja bih pre možda spojila finski i mađarski (i apsolutno sam za tu temu), nego sa estonskim. Njega možda u kombinaciji Letonija/Estonija/Litvanija. A može i hebrejski ponovo.

Pa više ima veze s estonskim nego sa mađarskim, ali ae kako god.

Dajte molim vas, vratite se ovoj non binary gender fluid temi. Iduci fsc se odrzava u svemiru tkd

@Mrm Kod takvih tema obično posle krene diskusija kako su privilegovani oni koji su po ceo dan na forumu i mogu da pošalju prijavu u prvih par sekundi.
Jedna moja tema je bila slična, s tim što umesto zemlje bilo je dozvoljeno da izabereš pesmu na određenom jeziku. I po jednom jeziku dozvoljeno dva izvođača - jedan muški i jedan ženski. I kada se pokupe oni popularni jezici onda krene kuknjava.... 🤣
Pih bezevze, ja bih baš mogao širok dijapazon zemalja, uopšte nije problem.. :(

Ni ja ne želim da ulazim u diskusiju, ali podrška svakako za "glas razuma" grupu.

Inače, obožavam ovakve rasprave... kao i sa jednog mog FSC-a kad je započeta tema da li je bosanski jezik. Mislim da je i tada ista osoba otvorila pandorinu kutiju. 🤣
Vidim da je moj post pokrenuo polemiku, ali ne sa tom namerom. 😮
Citao sam sve iz pocetka i moj odgovor je usledio na prethodni post koji je pisao Endrega i na pitanje zelenog o promeni polova, razumeo sam da je pitao vise u smislu "zasto je promenio pol izvodjaca", pa sam napisao vise u saljivom tonu. A sledeci moj post govori o pravom razlogu na koji sam mislio. U tom trenutku, uopste mi nije palo na pamet da pita stvarno sta je sa izvodjacima koji su promenili pol. Samo sam se bio povezao na Endregin post.

S druge strane, drago mi je da vas ima u Stojkolendu. Mislio sam da sam pogresio zemlju i dosao na pogresno mesto.😅
@Tinte

Znači učestvuješ ipak?! Jeeeeee..... 👏👌
Radujem se bodovima od tebe.. 🤪😛😆
Samo zbog toga? 🤨
Za sada se samo razgleda, turisticki, opusteno...

Pih bezevze, ja bih baš mogao širok dijapazon zemalja, uopšte nije problem.. :(
Pa i ja, ali poenta je da mnogi nemaju želju ili vremena da istražuju i onda bude opšti pokolj oko 5-6 zemalja. :ROFLMAO:
Ali ako si voljan da organizuješ tako neku temu - samo napred!

Uh teške teme.. Poštujem svačije mišljenje ali termine kao što su " zdrav razum" itd ne podržavam. Imam druga koji ceo život živi u telu kojem ne želi i znam kroz šta prolazi. Isto tako na svakome od nas je da se identifikujemo kako želimo. Ako neko kaže da je non-binary ja ću to poštovati. Nisam mnogo stručan da pričam na ovu temu samo su mi neki komentari ovde zaparali oči. Jedno je diskutovati a drugo je koristiti argumentaciju gore navedenu da bi se opravdali stavovi, a smatram da to nije pravi način.

Imam ideju. Što se ne bi postavila anonimna anketa o brojnosti lgbtq+ osoba na forumu? Baš me zanima koliki bi procenat bio..

Nemas sta da se izvinjavas, sve je ok. Bar sam nesto saznao, naucio, upoznao se o ovoj temi o kojoj ste polemisali, diskutovali.

Ne znam da li ste znali, ali pre neki dan sam procitao zanimljiv podatak na ovu temu o promeni polova.
U jednom selu u Dominikanskoj Republici radjaju se devojcice kojima u 12. godini pocne da raste muske genitalije i stvaraju se testisi i postaju decaci. Neki se odlucuju da ostanu devojcice, a vecina bude musko. Meni je to neverovatan fenomen.
Evo jedan clanak.
https://www.blic.rs/slobodno-vreme/...vojcice-pa-u-12-godini-postaju-decaci/561qwl2

Back