Pošto neću imati sutra vremena za zajedničko slušanje, možda kratko uđem, ali verovatno ni to, poslušao sam pesme i ovo su moji utisci nakon prvog slušanja.
Prvo polufinale
Nex - Synchronize Lips: Može da prođe, zarazan refren. 7/10
Klara Hammarstrom - You Should Know Me Better: Fina lagana pop pesmica, dopadljivo, definitivno nešto što bih slušao u prevozu. 9/10
Beyond The Black - In The Shadows: Skroz okej, ovo sam poslušao par puta i već nakon 2. ostane u glavi. 7/10
CRO - Traum: Ehh idk 3/10
Die Toten Hosen - Zehn Kleine Jagermeister: Ne bih da budem nepristojan, ali meni je i ovo kao neka malo grublja verzija deset ljutih gusara, ali nažalost ne i bolja. 1/10
Sira - Koma: Fino, ali nažalost dosadno. 4/10
Scooter - The Logical Song: Vozi, ali radilo bi me više da sam mrtav pijan. 7/10
Alice Boman - Waiting: Ravna linija, dosadno. 3/10
Santiano - Frei Wei Der Wind: Ovo jednostavno nije za mene. 1/10
Tim Bendzko - Hoch: Ovo mi se već sviđa, i melodija i ritam i ceo pozitivni vajb pesme, ovo ide na moju plejlistu sigurno 8/10
Svietneica - Varang Nord: Sviđa mi se vajb pesme, ali pesma kao pesma baš i ne, nisam nešto ljubitelj ovih etno rok metal pesama ili kako se već predstavljaju, možda zvuči malo previše zastarelo za mene. Ne smetaju mi pesme sa starijom produkcijom, ali i onda bi morale da budu makar jače melodijski, a ovo to nije . 3/10
Gabrielius Vagelis - Penkeri: Fino, sviđa mi se. 8/10
Therrion - The Rise Of Sodom and Gomorrah: Okej, mada nije nešto što bih ovako pustio sebi. 6/10
Juha Tapio - Valitsisin Sut: Ehh okej 5/10
Otra Puse, Antra Stafecka - Uzzime: Slabo.. :/ 4/10
Martynas Kavaliauskas - Jauni: Okej, refren dobar, nakon više slušanja mogao bih ovo staviti na plejlistu 7/10
Kato, ZeBrene - Es Ta Jutos: Ovo mi se sviđa, dobar refren, fine strofe i tera te da poslušaš opet. 8.5/10
Mikael Gabriel - Oli alkoi: Dobro je, ali strofe su mi nekako jače od refrena, refren je mogao biti jači, svakako sviđa mi se. 8/10
Prosečna ocena za ovo polufinale nakon prvog slušanja: 5.52