227. FSC - Baltic Song Contest

Pogodite koja će zemlja imati najmanje predstavnika na BSC-u

• Nemačka

Votes: 2 6.5%
  • Danska

Votes: 3 9.7%
  • Finska

Votes: 0 0.0%
  • Švedska

Votes: 1 3.2%
  • Letonija

Votes: 13 41.9%
  • Litvanija

Votes: 8 25.8%
  • Estonija

Votes: 4 12.9%

• Total voters
    31
  • Poll closed .
Jer se želim malo zezat sa kolegom forumašem zelenim, imao je vrlo zanimljiva pitanja kroz cijelu ovu temu, pa sam se zapitao neka pitanja

Meni ste sa spiska za slanje skinuli Klaru, baš me zanima kako će proći.

Marko kidaš s avatarima 😆
Ti i @Storm(❤) imate najbolje avatare, veliko brawo 👏
Hvala, i ja izrazito volim ovaj Vaš avatar moment u kojem Korny simulira određene stvari s mikrofonom 🥵

Zar Blind Channel nisu bili 2021. u Roterdamu? :ROFLMAO:
Evo počela je lupetati, Duška ujebala si godine, kakva 2020!!!!
Aman bre, ako Duška kaže da su bili 2020. u Stokholmu, znači da je tako bilo! Vidi ti njih, hoće da ospore Duškinu istinu! :mad:o_O

Volim ovako zabavne priredbe, nasmejao sam se glasno nekoliko puta! 😄 Bukvalno je sve napravljeno kao da gledam i slušam RTS nekog utorka ili četvrtka od 21h sredinom maja. 👏🏻👏🏻👏🏻
A verujem da se priredba najviše dopala najvećem fanu lika i dela Duške Vučinić! @Boxy :D
Pesme sa ove Baltikovizije nisam još slušao, tako da ćemo videti kako sve ovo izgleda, mada generalno volim muziku iz ovog područja, tj. ovih zemalja.

Samo mi je zanimljivo da Nemci u žrebu nisu ni u jednom polufinalu dalje od pozicije broj 10.
Da li to Šveđani ovde sabotiraju :de: ? :oops::cautious:

Koja sabotaža, ju. :o

U prvom polufinalu je možda trebalo da bolje rasporedim Nemce, ali pesme su sve različite, pa ne bi trebalo da nastane pokolj.

Ja sam pogledao priredbu jutros jos jednom. Stvarno genijalno. Svaka cast za trud, trebalo je i vremena i inspiracije sve to osmisliti.

Jaoooo, hvala! ❤️ Iskreno, i ja sam jutros pogledao opet. :D

Nadam se da ce Duska da komentarise i rezultate, da je drmne srcka ako joj favorita prozovu poslednjeg ili da ishejtuje sve zivo ako joj favorit ne prodje u finale. 🤬

Jaooo fenomenalna priredba, bukvalno sam imao osećaj da je Duška prisutna i sve vreme mi njen glas odzvanjao u glavi! Baš je lepo najavila našeg predstavnika, smatramo da će nam to pomoći da budemo zapaženi.
O banerima da ne govorim, iz Petristanske produkcije uvek su dolazile najbolje realizacije programa.:love:
Bebilend uzima sad da preslušava polufinale i glasa uskoro, s obzirom na iskustvo na novom forumu koje nikada ranije nismo doživeli, da slučajno se ne ponovi. :ROFLMAO:

Pošto neću imati sutra vremena za zajedničko slušanje, možda kratko uđem, ali verovatno ni to, poslušao sam pesme i ovo su moji utisci nakon prvog slušanja.

Prvo polufinale

Nex - Synchronize Lips: Može da prođe, zarazan refren. 7/10

Klara Hammarstrom - You Should Know Me Better: Fina lagana pop pesmica, dopadljivo, definitivno nešto što bih slušao u prevozu. 9/10

Beyond The Black - In The Shadows: Skroz okej, ovo sam poslušao par puta i već nakon 2. ostane u glavi. 7/10

CRO - Traum: Ehh idk 3/10

Die Toten Hosen - Zehn Kleine Jagermeister: Ne bih da budem nepristojan, ali meni je i ovo kao neka malo grublja verzija deset ljutih gusara, ali nažalost ne i bolja. 1/10

Sira - Koma: Fino, ali nažalost dosadno. 4/10

Scooter - The Logical Song: Vozi, ali radilo bi me više da sam mrtav pijan. 7/10

Alice Boman - Waiting: Ravna linija, dosadno. 3/10

Santiano - Frei Wei Der Wind: Ovo jednostavno nije za mene. 1/10

Tim Bendzko - Hoch: Ovo mi se već sviđa, i melodija i ritam i ceo pozitivni vajb pesme, ovo ide na moju plejlistu sigurno 8/10

Svietneica - Varang Nord: Sviđa mi se vajb pesme, ali pesma kao pesma baš i ne, nisam nešto ljubitelj ovih etno rok metal pesama ili kako se već predstavljaju, možda zvuči malo previše zastarelo za mene. Ne smetaju mi pesme sa starijom produkcijom, ali i onda bi morale da budu makar jače melodijski, a ovo to nije . 3/10

Gabrielius Vagelis - Penkeri: Fino, sviđa mi se. 8/10

Therrion - The Rise Of Sodom and Gomorrah: Okej, mada nije nešto što bih ovako pustio sebi. 6/10

Juha Tapio - Valitsisin Sut: Ehh okej 5/10

Otra Puse, Antra Stafecka - Uzzime: Slabo.. :/ 4/10

Martynas Kavaliauskas - Jauni: Okej, refren dobar, nakon više slušanja mogao bih ovo staviti na plejlistu 7/10

Kato, ZeBrene - Es Ta Jutos: Ovo mi se sviđa, dobar refren, fine strofe i tera te da poslušaš opet. 8.5/10

Mikael Gabriel - Oli alkoi: Dobro je, ali strofe su mi nekako jače od refrena, refren je mogao biti jači, svakako sviđa mi se. 8/10

Prosečna ocena za ovo polufinale nakon prvog slušanja: 5.52 😶

Drugo polufinale

Blind Channel - Died Enough For You: E, ovu pesmu znam od ranije i slušao sam je na repeatu, znam je napamet. Ovo je tip rok muzike koju volim i žao mi je što se ja nisam setio da ih pošaljem. 10/10

Aynur Aydin - Salla: Vozi, nakon više slušanja mislim da će mi se utisak još i popraviti. 7/10

Thundertale - Švieski, žvaigžde, aukštai: Joj nemam ništa lepo da napišem ni o ovome, ništa mi se ne sviđa. 1/10

Shirin David - ICE: Samo ne. 3/10

Westwind - dArtagnan: Mislim da je do sad bilo već nekoliko ovakvih pesama, mada ova je prijatnija za uši od tih prošlih, okej. 5/10

Vaidas Baumila - Apžavai: Malo dosadno, ne ostavlja mi nikakav utisak. 4/10

Everdeen - Hearth Shaped Gutter: Na prvu, odlično i ostaje mi u glavi, ovo ću definitivno slušati još van generalnog preslušavanja. 10/10

Petri - Here I Am: U poređenju sa prošlim sličnim pesmama, ovo je okej. 6/10

Sisters On Wire - Melyna Melyna: Mehhhh. 5/10

Meide - Vaiduoklis: Zanimljivo, upečatljivo, sve mi se sviđa. 9/10

Zygga Music - Nenonoriu gyvent be taves: I ovo mi se sviđa iz prve. 9/10

Lasse Skriver - Like it: Ovo sam možda i ja poslao, ko zna. Odlično je, bukvalno, vokal i kompozicija. 10/10

Moonshine - Body On My Mind: B a n g e r, već vidim da će mi ovo ostati u glavi danima. 10/10

Saveus - Dark Vibrations: Još jedna desetka za mene, bravo. 10/10

Indica - Vuorien taa: Ovo mi se još i sviđa, instrumental je super. 7/10

Kiki - 666: Što mi se više sviđaju pesme, to manje imam šta da kažem za njih. I ovo mi je odlično 9.5/10

Normandie - Hostage: Uf koliko moćna stvar, bukvalno ću da silujem replay na ovome. 10/10

Justinas Jarutis, Jessica Shy - Rugpjutis: Ovo je okej ali pomalo nebitno, zaboraviću na postojanje ove pesme kad se FSC završi. 6/10

Prosečna ocena za ovo polufinale nakon prvog slušanja: 7.30

Kod Stefana očekivano drugo polufinale pokidalo. Očekujem da stariji forumaši više vole prvo, a mlađi drugo. :D

Najjači komentar na fsc-u: Ovo sam možda ja poslao

Back