227. FSC - Baltic Song Contest

Pogodite koja će zemlja imati najmanje predstavnika na BSC-u

• Nemačka

Votes: 2 6.5%
  • Danska

Votes: 3 9.7%
  • Finska

Votes: 0 0.0%
  • Švedska

Votes: 1 3.2%
  • Letonija

Votes: 13 41.9%
  • Litvanija

Votes: 8 25.8%
  • Estonija

Votes: 4 12.9%

• Total voters
    31
  • Poll closed .
Vrlo subjektivno rekao bih

(Mislim na šta je kreativno, a šta ne).

Zar ovo nije bila teška tema? :eek: Blokiran ceo USA i artist koji nikada nije bio na FSC-u? I prošla je bila preteška tema, mislim da je vreme za malo liberalniju i kreativniju temu.

Ova konkretno je jedna od laksih tema do sada, mada je to dosta i individualno. Sada nismo imali rigorozna ogranicenja, bile su dostupne i neke "popularne" zemlje, tako da je postojala prilicno velika sloboda sto se tice izbora pesme.

S druge strane, ok je imati i nesto teze i zahtevnije pa se i pomuciti oko predloga s vremena na vreme. To je neki sablon koji smo vremenom uspostavili. Zao mi je sto sad Stevan nije sa nama.......da jeste, veruj mi da bi brzo video sta je stvarno teska tema :p

Bukvalno ovi novi ni ne znaju šta je teška tema, a kmeče. Ne pada mi na pamet da se izborom teme dodvoravam bilo kome, imao sam jednu dosta težu u opticaju, ali prosto sam imao osećaj da je vreme za nešto lakše.

Bukvalno ovi novi ni ne znaju šta je teška tema, a kmeče. Ne pada mi na pamet da se izborom teme dodvoravam bilo kome, imao sam jednu dosta težu u opticaju, ali prosto sam imao osećaj da je vreme za nešto lakše.
Ali niko nije ništa loše rekao za tvoju temu. Za mene je samo bila teška, a to je kao što kaže Miloš, individualno. Ne zbog ograničenja ili slično, ali meni su generalno geografske/jezičke teme teške, jer su mi artisti uglavnom locirani u istom predelu. I ne treba nikome da se dodvoravaš, u do u!

Gdje su tvoji artisti locirani Stormže, na Beverly i Hollywood Hillsu? 😊

Back on-topic:

Ne mogu da verujem da sutra već šaljem podsetnike. Glasajte ako ne želite podsetnik!

Sve je spremno za završnicu 227. FSC-a

5URiwXB.gif

Pripreme za kulminaciju 227. FSC-a su pri kraju. Donosimo ekskluzivne detalje iz imaginarne arene negde na Baltiku.

Nakon par nedelja uzbudljivog šou programa koji nikog nije ostavio ravnodušnim, došlo je vreme da se glamurozna svetla upale po poslednji put. Devetnaest finalista je sinoć po poslednji put otpevalo svoje pesme uživo u imaginarnoj areni negde na Baltiku i jedino što je ostalo da saznamo jesu rezultati.

Sinoć su u finalnom šouu voditelji ekskluzivno izneli detalje tzv. Results Show-a koji nas očekuje sutra od 21h. Naime, glasanje će početi tako što će svoje glasove prezentovati žiri svih zemalja učesnica, ali po rasporedu brojnosti. Tako će svoje glasove prvo prezentovati danski žiri koji broji svega 2 člana (članovi žirija su direktno srazmerni broju prijavljenih pesama iz zemlje), sve do nemačkog žirija koji ima najviše članova žirija (i pesama). Kako bi uzbuđenje bilo veće, poslednji prezenter glasova će svoje glasove pročitati za svaku pesmu posebno, pa se do kraja neće znati ko je pobednik, osim ako imate kalkulator i planirate da sebi uništite zabavu.

Objavljen je i izgled tabele.

O5g2vA5.png

Pored ovih detalja, na internetu se pojavila i informacija o TV ličnostima koje će prezentovati glasove žirija uživo iz gradova baltičkih država, a to su:

:dk: Camila Otessen, TV ličnost i voditeljka
:lv: Jana Dulevska, TV ličnost i voditeljka
:fi: Krisse Salminen, stand-up komičarka i voditeljka talk-show programa
:se: David Hellenius, komičar, glumac, TV voditelj
:lt: Inga Jankauskaitė, pijanistkinja, pevačica, glumica
:de: Helene Fischer, pevačica šlagera i multimedijalna ličnost

Finale će prenositi i televizije i radio stanice iz Poljske, Estonije i Rusije, iako ove zemlje nemaju pravo učešća na ovogodišnjem BSC-u ili, u slučaju Estonije, nisu izabrale predstavnike.

Dvočasovni šou počinje sutra u 21h, a linije za glasanje se zvanično zatvaraju sutra u 9h.

Last edited:
Posle ne znam koliko vremena sam dobio podsetnik.... hteo sam da glasam juče ali sam odlučio da preslušam danas još jednom pesme.

Što se zahtevnosti tema tiče, meni do sada nijedna nije bila teška. Ova mi je možda bila najkomplikovanija zbog regiona koji slabo slušam, ali uz malo pretraživanja došao sam do nekoliko pesama koje mi se dopadaju. Super je što nas teme vuku da šaljemo izvođače iz različitih delova sveta. Od pet učešća do sada slao sam pesme na pet različitih jezika.

Ni meni nijedna tema nije bila teska. Novi forumasi stvarno treba da prodju kroz neku Stevanovu organizaciju 🤣
Secam se jedne njegove teme kada sam ja bio relativno nov forumas. Izvlacili smo zadatke iz razlicitih sesira i ja sam dobio zadatak da posaljem muskarca koji ne peva na egleskom, koji je stariji od 40 godina i bila je jos jedna zackoljica u zadatku, ali se ne secam koja. A pritom moj zadatak je bio medju najlaksim 😅
A secam se da je imao i neku pretesku temu sa kodovima, ali to mi bas ostalo u magli i ne secam se kako funkcionisalo.

[TABLE=full]
[TR]
[TD]109 (3. u pf)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]108 (3. u pf)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]100 (5. u pf)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]94 (1. u pf)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]90[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]84[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]73[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]67 (1. u pf)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]65[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]62[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]59 (2. u pf)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]59[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]59[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]59[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]47[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]46[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]44[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]32[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]13[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Evo šta se desi kad se polufinala slučajno podele po muzičkim afinitetima. :)

Glasao! Pjesma koja je dobila 1 bod bi na nekom slabijem izdanju dobila 8-12, eto toliko.

Ne ne, kod mene cete moci slati sta god da zelite, osim sto cete biti strasno limitirani #StayTuned

Ne postoji nijedna toliko zahtevna tema da se bukvalno ništa ne može pronaći. Uvek može. Pitanje je da li će se neko potruditi da nađe sebi pesmu koju voli. Barem ja tako mislim 🙃

Meni takodje nijedna tema nije teska, jedino ponekad treba da se istrazuje, jer cesto imam brdo nekih pripremljenih pesama koje bih da saljem, ali nikako da dodje vreme za njih pa treba da se trazi nesto novo 🤭 sve je ovo stvar igre i treba da bude sto zanimljivije ☺️

Kukuveve 12 i 10 sam dodijelio doslovno na ecipecipec. Drago mi je sto nas je Petar pozvao da sudjelujemo na najjacem fscu u novijoj historiji foruma

Ni meni nijedna tema nije bila teska. Novi forumasi stvarno treba da prodju kroz neku Stevanovu organizaciju 🤣
Secam se jedne njegove teme kada sam ja bio relativno nov forumas. Izvlacili smo zadatke iz razlicitih sesira i ja sam dobio zadatak da posaljem muskarca koji ne peva na egleskom, koji je stariji od 40 godina i bila je jos jedna zackoljica u zadatku, ali se ne secam koja. A pritom moj zadatak je bio medju najlaksim 😅
A secam se da je imao i neku pretesku temu sa kodovima, ali to mi bas ostalo u magli i ne secam se kako funkcionisalo.
Moj prvi fsc je bio Stevanov fsc. Oprostite, aliiiii... zadatak - koreanac, između 40 i 50 godina, debitant, rođen u Koreji, pjesma na korejskom i svašta nešto... Slom živaca. o_O

Back