232. FSC - Roadtrip to Africa

Gde podrumara, to je bilo posle Karica, vec je bila anti-Ceca u pokusaju. Selebriti.

Слушао сам песме, рећи ћу само жали боже извођача из Јужне Африке. Само ми је 1 прихватљива песма, а да не кажем да ми су бодови од 1-7 поклоњени. И то поклони су били, чујем песму која је лоша, ставим је у део без поена, па онда чујем још лошију, па тако ову што сам отписао ставим у део за бодове. Тешкое. 8 је ок, али само зато што знам извођача и његове песме. 10 је ајд нешто боља али досадна, 12 је најбоља у том полуфиналу, али далеко да ме је одушевила, пошто сам мислио тог извођача да шаљем, али сам се предомислио. Супротно полуфинале скоро исто незанимљиво, верујем да је зеру боље. Тачно ће ми бити свеједно ко победи, знам да га нећу слушати...

Podsetnici za glasanje poslati. Do sada je glasalo 17 od 34 forumaša . Molim sve da ispoštuju rok do sutra u 18h.

Baš je malo forumaša glasalo, a preostalo je manje od 24 sata.
Imaćeš pune ruke posla danas i sutra oko upisavanja glasova. o_O

Vratio se u fazu drveća, tuga.
Glasao. 12 sam znao još od ranije, šokantno da je neko poslao baš to, baš me zanima ko je. 8 i 10 vrhunske, 7 i 6 odlicne, ostalo onako, kec ono što je ostalo nakon bojkota.

Uvek je bilo tih faza kada se FSC "utiša". Mislim da dođe do zasićenja među učesnicima i spadne euforija.
Možda bi trebalo razmisliti za narednu FSC sezonu da se povremeno prave pauze, npr. posle pet, šest izdanja da se napravi jedno nedelju dana pauza.

Zašto je propao? I dalje je veliki broj forumaša koji ga igra?
To što je utihnuo je zato što se ne mora sve i svašta komentirati. To ne znači da se ne prati. Radije potpuno slobodna tema nego pauza. Pauze su uvijek pogubne za natjecanja kao ovo. Tko hoće pisati neka piše, tko neće ne mora.

A što se tiče predloga teme, eto sugestije da poslednja tema u godini, bude nešto laganije..:)

Nije problem da ostavim semafor/ocene, ali opet će biti negodovanja na samu koncepciju, nizak kriterijum...Ili nešto treće..
Zasad sam više posvetila pažnju svom polufinalu koje mi je dosta dobro i mislim da ne bi bilo ocene ispod 7 ili 8. Suprotno sam onako poslušala, ali čini mi se da je takođe OK.

Ma nije uopšte problem ko će da komentariše i ocenjuje, a ko neće. Ali kada tema utihne to je do sada uglavnom bio signal zamora od FSC-a i polako nakon toga kreće smanjenje broja učesnika.

Mislim da smo i svi mi krivi donekle za to. Kako prođe jedan FSC, ajd' brže-bolje da krene novi, ako može još isti dan. A nema potrebe za tim.

A o slobodnim i lakšim temama stvarno više nemam šta da kažem. Koliko je zaista do sada bilo teških tema? Dve, tri?

Dobro, pogrešno sam se izrazila, moje izvinjenje. Mislila sam nešto manje ograničeno uslovima. Poenta je bila da hoću da kažem da slobodnih tema bez bilo kakvih ograničenja neće biti.

A za drugi pasus delim mišljenje.

I ja sam za to da za poslednji FSC bude skoro pa potpuno slobodna tema, možda neki uslov da se ne šalju poznate pesme tj. ziceri. Ne kažem da su ove teme do sada bile teške, ali svi mi imamo pesmu/e koje želimo da šaljemo, ali uvek ima ta neka bar jedna mala začkoljica koja sve to koči...

Last edited:
Slažem se. Neka se stavi ograničenje neko tipa da izvođač ne može da učestvuje ako je pre učestvovao i još nešto, a da ostane prostora da možemo da pošaljemo to nešto što želimo, a nikako da se poklopi tema. Nešto slično kao prvo izdanje ove sezone.

Back