233. FSC - World Cup

I na kraju ćemo predstaviti četiri zemlje CONCACAF-a.
cGOXCcq.png

Nema lepÅ”eg osećaja nego kada pročitaÅ” ovako neÅ”to. Hvala Margy :love:

Ovu skupinu otvara pjevačica koju jako dobro znamo. Iako živi većinu života u Španjolskoj, ona je rođena na Kubi i dio života je tamo živjela. Inače, jeste li znali da je stopa pismenosti u ovoj zemlji 99,8% čime je po tom kriteriju prva na svijetu. Također, da si uvidite koliko su Kuba i Florida blizu - let traje niti 40min, a Kuba se za lijepog vremena vidi s obala Floride.
1WaiYFF.png

Kada smo već kod Floride, sljedeća na redu je država SAD. Odavno svi znaju za Kip slobode no znate li da je katastarski u New Yerseju, a ne New Yorku? :D
0Qughui.png

Last edited:
Predzadnja zemlja je Kostarika. Zemlja koja nema vojsku, a sunce zalazi gotovo svaki dan u isto vrijeme zbog svoje blizine ekvatoru.
7tP8Zk4.png

I ovaj FSC zatvara Jamajka. Ova zemlja je učinila neÅ”to Å”to i hrvatski otok Mljet. Naime, otok je bio pun Å”takora i stoga su doveli mungose da ih pobiju. Kako su se mungosi razmnožili, onda su i zmije potamanili stoga ova zemlja skoro da nema uopće zmija. Identično kao Mljet.
4tHRR0A.png

Last edited:
To je to. To su sve pjesme ovoga izdanja. ZavrÅ”ili smo prije 20h. Sada, tko prati, možete na sljedeću utakmicu. Popis po polufinalima uskoro. (y)
Glasovanje će krenuti sutra ujutro i trajat će do sljedeće subote, a Petar će vas obavijestiti za sutraÅ”nje sluÅ”anje.

CONCACAF dobar.

Svidja mi se sto je u najavama bilo zanimljivih podataka u vezi sa drzavama. Za vecinu nisam znao.

Super priredba, Tets! Grafika odlična kao i zanimljivosti o državama učesnicama. Ne znam 99% pesama tako sa će biti zanimljivo za sluÅ”anje.

Lepo skockano predstavljanje i za divno čudo dosta toga mi je poznato.

Imamo i prvi penal ovog SP, neko mi je skinuo pesmu sa liste. Predivno, ali i ružno. Sramite se, čestitke. <3

Odlična priredba!

Znam par pjesama - jedna od njih je, naravno, grčka i poÅ”tovanje za poÅ”iljaoca, drago mi je da joÅ” neko zna Kakoseosa šŸ‘
I kad smo kod toga - posjetio sam Santorini i taj vulkan, prelijepo neÅ”to šŸ˜„

Svaka čast za priredbu, banere, tekstove! šŸ‘

Daću svoje komentare nakon prvog sluÅ”anja: u ovom postu za Afriku i Ameriku, a u narednom za evroazijsku kopnenu masu.

CAF:

Angola
Rekao bih da je dobar početak. Divna je atmosfera, lep instrumental, laganica. Asocira na leto.

Benin
Kombinacija autentičnog i modernog. Pevačica izgleda atraktivno. Nije loÅ”e. Sviđa mi se Å”to je odabrana mala država.

Južnoafrička Republika
Ovde već ne mogu da pohvalim odabir države, ali pesma je korektna uz nultu autentičnost. No, neÅ”to mi ipak ovde fali.

Nigerija
Zanimljiv i neočekivani odabir za Nigeriju, mada mi je ovo neka afrička verzija Welshly Arms - Legendary (dosta me podseća, iako se vidi da je sve samo ne afrička). Jako mu je dobar glas.

Tunis
Zanimljiva i tenzična pesma. Originalno, egzotično i intrigantno, samo je mana Ŕto se dosta ponavlja.

CONMEBOL:

Kolumbija
Divna joj je boja glasa, pesma je hitična, a pritom relaksirajuća. Meni je, Å”to bi se reklo, legla. :)

Ekvador
Ovde mi boja glasa već para uÅ”i, a ni sama pesma mi nema niÅ”ta posebno da bi me privukla.

Venecuela
Vraćamo se autentičnoj muzici i to me raduje. A vidim da je Endrega stavio srca, pa me i to raduje. Simpatičan entry.

Brazil
Uh, jako dobar instrumental u startu. Glas me je zbunio, kao neki kontraalt (svakako je odličan)? Harmonično i timski zvuče sa ovim gitarama. Skroz korektno i fino, a bez nekog preterivanja.

Urugvaj
Zvuči mi underground. Super je atmosfera i instrumenti. Ne sigurno najbolja pesma sa ovog FSC-a, ali skroz je OK utisak, sve u svemu.

Argentina
Ona je jako slatka, zavodljiva i Å”armantna i kao da ide na tu kartu, ali ne mogu da se otmem utisku da je moglo i neÅ”to bolje da dođe iz ove zemlje. Ono, nije nesluÅ”ljivo u svakom slučaju.

CONCACAF:

Kuba
Sad bi trebalo da si faca ako ugrabiÅ” i poÅ”aljeÅ” novu pesmu Chanel, ali za Kubu? Ne, apsolutno ovo neće proći kod mene. Pesma mi je neprimetna, a primetan je samo očekivani mrdoguz.

Sjedinjene Američke Države
Ovo mi je prijatno iznenađenje, ali nemojte se zavarati jer ne znači da je baÅ” toliko dobro. Ali ono, jeste OK. :)

Kostarika
Dobri zvuci i vibracije. Fini reggae odabir i može da prođe nekako kod mene.

Jamajka
Marlijev unuk je dobar i viÅ”e mi se sviđa od kostarikanske pesme. BaÅ” mi je gotivan ovaj stil, a i njegov vokal je izražajan. Ubedljiv refren je neÅ”to Å”to se traži!

Back