Svaka Äast za priredbu, banere, tekstove!
DaÄu svoje komentare nakon prvog sluÅ”anja: u ovom postu za Afriku i Ameriku, a u narednom za evroazijsku kopnenu masu.
CAF:
Angola
Rekao bih da je dobar poÄetak. Divna je atmosfera, lep instrumental, laganica. Asocira na leto.
Benin
Kombinacija autentiÄnog i modernog. PevaÄica izgleda atraktivno. Nije loÅ”e. SviÄa mi se Å”to je odabrana mala država.
JužnoafriÄka Republika
Ovde veÄ ne mogu da pohvalim odabir države, ali pesma je korektna uz nultu autentiÄnost. No, neÅ”to mi ipak ovde fali.
Nigerija
Zanimljiv i neoÄekivani odabir za Nigeriju, mada mi je ovo neka afriÄka verzija
Welshly Arms - Legendary (dosta me podseÄa, iako se vidi da je sve samo ne afriÄka). Jako mu je dobar glas.
Tunis
Zanimljiva i tenziÄna pesma. Originalno, egzotiÄno i intrigantno, samo je mana Å”to se dosta ponavlja.
CONMEBOL:
Kolumbija
Divna joj je boja glasa, pesma je hitiÄna, a pritom relaksirajuÄa. Meni je, Å”to bi se reklo, legla.
Ekvador
Ovde mi boja glasa veÄ para uÅ”i, a ni sama pesma mi nema niÅ”ta posebno da bi me privukla.
Venecuela
VraÄamo se autentiÄnoj muzici i to me raduje. A vidim da je
Endrega stavio srca, pa me i to raduje. SimpatiÄan
entry.
Brazil
Uh, jako dobar instrumental u startu. Glas me je zbunio, kao neki kontraalt (svakako je odliÄan)? HarmoniÄno i timski zvuÄe sa ovim gitarama. Skroz korektno i fino, a bez nekog preterivanja.
Urugvaj
ZvuÄi mi
underground. Super je atmosfera i instrumenti. Ne sigurno najbolja pesma sa ovog FSC-a, ali skroz je OK utisak, sve u svemu.
Argentina
Ona je jako slatka, zavodljiva i Å”armantna i kao da ide na tu kartu, ali ne mogu da se otmem utisku da je moglo i neÅ”to bolje da doÄe iz ove zemlje. Ono, nije nesluÅ”ljivo u svakom sluÄaju.
CONCACAF:
Kuba
Sad bi trebalo da si faca ako ugrabiÅ” i poÅ”aljeÅ” novu pesmu Chanel, ali za Kubu? Ne, apsolutno ovo neÄe proÄi kod mene. Pesma mi je neprimetna, a primetan je samo oÄekivani mrdoguz.
Sjedinjene AmeriÄke Države
Ovo mi je prijatno iznenaÄenje, ali nemojte se zavarati jer ne znaÄi da je baÅ” toliko dobro. Ali ono, jeste OK. 
Kostarika
Dobri zvuci i vibracije. Fini reggae odabir i može da proÄe nekako kod mene.
Jamajka
Marlijev unuk je dobar i viÅ”e mi se sviÄa od kostarikanske pesme. BaÅ” mi je gotivan ovaj stil, a i njegov vokal je izražajan. Ubedljiv refren je neÅ”to Å”to se traži!