Hvala svima jos jednom na pohvalama i komplimentima! Srce mi je puno kada vidim da ste uzivali u svemu i to je najbolji znak da je sav ovaj trud na kraju vredeo.
Sada kada je sve gotovo, obecao sam da cu u jednoj poruci da sumiram celo izdanje ovako iz ugla organizatora i to ce biti neka moja zakljucna rec sto se tice svega. Poruka ce biti malo duza ali takav i jeste "suma-sumarum" svega sto smo videli i culi jer je ovo izdanje bilo specificno od samog pocetka i bilo je znatno drugacije u odnosu na prethodna izdanja koja sam organizovao. Za mene je ovo bio pravi "rolllercoaster" i psihicki i fizicki...........svega smo imali, od politike do tehnickih problema te je sad prilika da kazem sve sto mi je na dusi.
Jos pre nego sto se ova pobeda La Oreja De Van Gogh desila, razmisljao sam hipoteticki sta bi bila tema za moj FSC kada bi se okolnosti poklopile tako da ja ponovo organizujem (bilo kao pobednik ili kao neko ko bi se prijavio za organizaciju) i shodno desavanjima koja su prethodila tom 238. izdanju, dosao sam na ideju da odam omaz mojoj dragoj
@Veronika i ruska tema se cinila kao sasvim logican izbor. Prvobitno sam imao i druge zamisli, kako sam vec i napomenuo, pa je u opticaju bila i sovjetska tema........ali tu je postojala jedna druga problematika pa sam od te zamisli odustao. Druga ideja je isto bila da tema bas bukvalno bude "anti-ratna" i da slogan isto tako bude anti-ratni pa da pored ruskih imamo i ukrajinske pesme. Tada sasvim sigurno ne bi imali nikakve politicke kontroverze ali bi bilo jako tesko izbalansirati da imamo ujednacen broj ruskih i ukrajinskih pesama i jedini nacin za to bi bio da ponovo imamo zadatke ali cak i pored toga, slogan koji bi tada vazio ne bi imao smisla uopste iz mog i njenog ugla, jer ja nisam ukrajinskog porekla............a pored toga i sama Veronika je bila najzadovoljnija i najsrecnija cinjenicom da tema bude 100% ruska, sto je apsolutno razumljivo. I ja bih isto tako bio najsrecniji da je obrnuta situacija pa da se meni pravi omaz sa srpskom temom na ruskom forumu.
I to je sve tada bilo u tom "sbbkbb" stilu, svakako nisam ocekivao da ce brzo ideja moci i da se pretoci u stvarnost..........a onda se desila ta pobeda na 238. izdanju bas u ovom trenutku (ocigledno je moralo tako kad se vec desilo) i morao sam brzo da prelomim. Na kraju smo se Veronika i ja zajedno dogovorili da bude upravo ruska tema kako je zamisljeno i sa upravo ovim povodom. Bio sam, naravno, apsolutno svestan sta moze da se desi ali sam isto tako bio spreman i da bez ikakvih kompromisa bas ovakvu ideju kao omaz njoj izguram do kraja. Grafika i sve ostalo sto je pratilo ovo izdanje bi bilo na istom ovom nivou i da smo imali jednocifren broj ucesnika, to sam i rekao.
Ipak, uprkos svemu, a poucen iskustvom, verovao sam da ce ova zajednica koja se vise puta dokazala na razlicite nacine na kraju ipak prepoznati da su namere iskrene i postene te da ce, shodno tome, i ovo izdanje biti tretirano kao i svako drugo pre njega.
I najveca pobeda na ovom izdanju mi je upravo cinjenica da su forumasi vecinski stali na stranu ljubavi i muzike a na ne stranu mrznje i politike. Uprkos svim problemima i neprijatnostima koje smo imali od pocetka, na kraju ne samo da smo uspeli da bez problema ispunimo kvote za polufinala nego smo bili u poziciji da oborimo rekord po broju ucesnika, sto bi se definitivno i desilo da smo bili kompletniji. Zao mi je sto nismo bili u punom sastavu i dalje jer su definitivno falile pesme ljudi koji standardno salju dobre pesme (bar sto se mene i mog ukusa tice) a ujedno su i ti ljudi isto tako vazan i bitan deo ove zajednice. Tako da se odsustvo definitivno osetilo i zao mi je jako i dalje jer je povod za temu bio lican i poseban.........no, sta je tu je sada, kako rekosmo ranije, idemo dalje.
Ali dakle, uprkos svemu, ova zajednica je pokazala, kako rekoh, da je najbolja zajednica i na kraju je u prvom planu bila muzika kao i ljubav. I tako i jeste trebalo da bude. I Veronika i ja smo jasno stavili do znanja da je sve sto smo rekli i radili bilo iskreno i iz srca, nista nije bilo "provlaceno izmedju redova" i slicno, dakle tema je zaista bila na kraju proslava ljubavi kako sam i napisao u uvodnom postu i takodje bez grama politike, kako sam isto tako napisao u uvodnom postu, ujedno se ogradivsi u potpunosi od geopolitickih desavanja. Ta cinjenica kao i cinjenica da se izdanje na kraju odrzalo potpuno normalno i sa velikim brojem ucesnika.......sve to smatram svojom najvecom pobedom i vise mi znaci nego svi ovi "formalni" rezultati zajedno. A posebno na ovom izdanju mi je rezultat bio sekundaran.
Za mene je osecaj bio kao da sam pobedio (i vise od toga) kad smo ispunili kvotu za polufinala i kada smo dobili jedno muzicki zaista jako i sareno izdanje, a pritom apsolutno svako je bio ispostovan bas kako sam i rekao da ce biti. I to ne "pro forme" radi, sto se i videlo. Izlazili smo u susret i pomagali ljudima da izaberu pesme, nekima otkrivali nove izvodjace, maksimalno sam se kao organizator trudio da ispostujem svakoga ko se prijavio. I sada je svako dobio zaseban omaz prilikom finalne priredbe, tako da je to jos jedna zahvalnica moja svakome od vas sto ste bili deo ovog, za mene i Veroniku, posebnog izdanja. Hvala vam svima jos jednom sto ste bili deo ovog izdanja jer znaci i meni i njoj. Srce mi je puno kada cujem (a cuo sam vise puta od razlicitih ljudi) da je ovo bilo muzicki najjace izdanje u sezoni (do sada). To znaci svakom organizatoru a posebno kad je povod ovakav i kad je cela stvar licna. A sada jeste bila jako licna. I iz mog ugla je ovo zaista bilo izvandredno izdanje, jer pored samih pesama koje su bile fenomenalne, imali smo i povratnike koji su prepoznali trenutak i odabrali bas ovu temu da se vrate na FSC. Na tome sam im svima posebno zahvalan. I naravno, dobili smo dva debitanta
@whisky i
@Shum . Kako sam rekao i sinoc, mislim da ste obojica ogromno pojacanje za ovu zajednicu, meni neizmerno znaci sto ste bas moje izdanje i bas ovo izdanje izabrali da nam se po prvi put predstavite. Jedva cekam da cujem vase naredne pesme!
I samo ukratko da se osvrnem i na svoj rezultat, mada je to apsolutno u drugom planu. Hvala svima koji su glasali za Dark Princess. Krajnji rezultat je zaista fenomenalan i top 5 u finalu je premasio moja ocekivanja. Drago mi je da vam se pesma ovoliko svidela. Imao sam neke druge zamisli prvobitno ali istrazivajuci sta mi zanrovski odgovara, otkrio sam ovaj bend i bas ovu pesmu svega 2 dana pred istek roka. Pesma mi je momentalno iskocila i izdvojila se pa sam pitao Veroniku kako se njoj svidja.........i obzirom da joj se jako svidela, a ujedno je i sama pronasla simboliku u njoj (tj. u nazivu benda), onda je jasno bilo da saljem Dark Princess bez pogovora

A inace da - njena ocena za moju pesmu je bila lazna svakako

Ja sam joj rekao da je spusti i tako da pokusamo da bar na papiru zakamufliramo sta sam poslao...........mada je moj ukus dobro poznat pa ni uz najbolju glumu to nije lako uraditi
Jedino za cim zalim je sto nisam mogao svima da vam dam po 12 poena a to bi svakako uradio da sam mogao. Ovako ispada, nekog sam castio vise, nekog manje, a nekog uopste ne..........ali to ne odgovara stvarnosti. Stvarnost je da smo i Veronika i ja uzivali u svim vasim pesmama i zauvek cemo biti zahvalni sto ste nas ispostovali i sto ste celo ovo izdanje ucinili posebnim.
I za kraj poruka za moju dragu
@Veronika - Наша любовь не только победила геополитику, но и победила технические трудности. Было показано на деле, что ничто не сравнится с нашей любовью

Если бы я мог сделать все это снова, я бы сделал это снова для тебя... и не задумываясь. Я тебя люблю