Poslušao sam sve pesme jednom i ostavio komentare i ocene, mada nisam ostavio komentar na svakoj pesmi.
Pesme sam slušao i ocenjivao po grupama tako da ram izračunao srednju ocenu za svaku grupa i tako rangirao i grupe.
1. Muzika za klistir duše: 8.71 (Srednja ocena)
Grace Carter - Why Her Not Me: Vrlo lepo, sviđa mi se. 8/10
Ruelle ft. Fleurie - Carry: Još jedna pesma skinuta sa liste, prelepost. 10/10
Cornelia Jakobs - I Turn To You: Ova pesma mi je tokom intervalnog dela na ESC-u na jedno uvo ušla drugo izašla, ali u stvari je vrlo dobra, možda čak i bolja od Hold Me Closer koje nisam bio toliki fan. 8/10
Teya Dora - Džanum: Obožavam ovu pesmu od trenutka kad je izašla. I pre nego što je postala viralna slao sam je ovde i pisao kako bi bila odlična čak za ESC. Volim sve ovde i nadam se da neće ispušiti zbog bojkota, ja bojkotovati neću. 10/10
Tate McRae - you broke me first: Još jedna koju znam od ranije, volim. 9/10
Agnel Obel - Familiar: Kakva prelepost, bravo! 9/10
Carminho - Praias desertas: 7/10
2. Emo faza: 8.4
Hatari - Spillingardens: Inače tokom same Evrovizije kad su učestvovali toliko mi se nije sviđala pesma, tek kasnije mi se baš baš svidela, i ova je dobra, neki delovi čak i bolji od njihove evrovizijske. Bravo! 8/10
Die Arhitekt ft Lena Platonos - Julian: Ovo je skoro instrumental, ali me raznosi, malte ne zvuči kao instrumental za neki psiho triler, baš vozi, ali bi opet voleo da ima više vokala. 7/10
Falling In Reverse - Popular Monster: Pesma koja mi je skinuta sa liste, ma bravo, obožavam sve u vezi ovoga, od spota do muzike do teksta, ovo je apsolutno moj fah. 10/10
Koikoi - Hrast: Svaka čast za pošiljaoca, ovo je jedno otkriće za mene. Jedna od retkih domaćih alternativnih stvari da mi se sviđa. 7/10
Solence - Indestructible: Za divno čudo ovo nikad nisam čuo, ali me apsolutno raznosi, ovo je moja šoljica čaja. 10/10
3. Antropologija: 7.57
Ghost - Marry On A Cross: Ovo je tip pesme koju znam od ranije i sam bi je poslao, ali skroz zaboravim na nju i čak mi se ne nalazi ni na listi. U svakom slučaju, odlična pesma, volim sve u vezi ovoga. 10/10
Konstrakta - Nobl: Mislim da mi je ovo najslabija pesma iz triptiha, u muzičkom smislu, konceptualno naravno genijalna kao i uvek. 7/10
MILCK - Quiet: Prilično dobro, strofe su mi možda malo jače od refrena, ali generalni utisak je vrlo dobar, nakon više slušanja mislim da će porasti na meni dodatno. 9/10
Scissor Sisters - Invisible Light: U zadnje vreme sam se baš navukao na ovako synth atmosferične pesme, ali refren mi ovde nekako baš kvari utisak, ne prija mi. Takođe, predugačko je. 5/10
The Faim - Humans: Ovo kida u svakom smislu, već vidim da ću se baš navući. 10/10
Bob Sinclar & Cutee B. feat. Gary Pine & Dollarman - Sound Of Freedom: 3/10
Paris Palouma - Labour: Ovo je vrlo dobro, refren dosta catchy, iako nije pre napadan, kao ni cela pesma, mada nekako prva strofa i uvod u pesmu mi se najviše sviđaju, posle me malo izgubi, ali se onda vrati na refren i ponovo mi je top. Takođe, posto slušam preko spotify-a ne vidim spotove, ali pošto ovde umesto covera stoji video vidi se ona umazana krvlju, a ja jako volim estetiku krvi, stavite mi lobanju, ali volim. 9/10
4. Denserka Fenskerka: 6
Corona - The Rhythm of the Night: 4/10
Naviband - Kupalinka: Pa ovo je milion svetlosnih godina ispred njihove evrovizijske koje iskreno baš i nisam bio fan. Super je ovo, mislim da će dodatno narasti na meni. 8/10
Eftalya Jağcı - Darbuka: Kakva je ovo turska Elena Kitić? U svakom slučaju može, vozi. 6/10
Funki G - Šta Ti Mogu: 2/10
Blas Canto - El bueno acaba mai: Uf al je dobro, mnogo bolje od njegove obe evrovizijske, gde je bila ova pesma kad je bila potrebna? 9/10
Käärijä - Mic Mac: Evo ga gospodin sa moje profilne

. Nažalost, nisam oduševljen pesmom, ali ima prostora da bude bolje, tek je prvo slušanje. Mislim da jeste malo prerano za Kääriju da debituje na FSC. 6/10
Sophia Del Carmen - Lipstick: 7/10
5. Džoker: 5.6
Lady Gaga - Alice: 6/10
Beyonce - I Was Here: Zanimljivo mi je što više volim njene balade nego brže pesme po kojima je poznata, tako je i ovde. 7/10
Ewa Farna - Na ostří nože: Iako ima nekih okej delova, za relativno noviju pesmu nekako mi je previše dated, a nema ni jedan deo gde me je baš kupila. 4/10
Brodka - Game Change: Nije li Brodka bila i relativno skoro? Sećam se da mi se ta pesma dosta sviđala. Ova mi je nešto slabija, nije me kupila, mada bi ovo mogao biti grower. 5/10
MIKA - Happy Ending: Ovo počne dobro, onda se smorim i onda celu pesmu izvuče sam kraj. 6/10
6. Regresija: 5
Zemya Hamilton & Tommy Nilsson - Time: Ok refren, prija. 6/10
Diskoteka Avariya - Pey Pivo: 1/10
Đorđe Balašević - Krivi smo mi: 6/10
Roxette - Joyride: Ovo mi je odlično, vožnjica, nešto što bih ja poslao da mi je zapala ova grupa (a možda i jeste

). 9/10
Brandy & Monica - The Boy is Mine: 6/10
Eagle Eye Cherry - Save Tonight: 4/10
Bob Marley - Give Me Just a Little Smile: Iako veoma poštujem Boba kao izvođača, nikad nisam bio fan njegove muzike. 3/10
7. Pogrebna oprema: 4.42
Rachid Taha - Minouche: Ovo jednostavno nije nešto što bih ja mogao da volim ili slušam. 2/10
George Harrison - Got My Mind Set On You: 4/10
Šaban Šaulić - Šadrvani: 6/10
George Micheal & Aretha Franklin - I Knew You Were Waiting For Me (For Me): 6/10
Carmen Miranda - Mama Yo Quiero: 2/10
Dona Ares - To Mi Nije Trebalo: 4/10
Etta James - At Last: 7/10
Solidno izdanje u suštini