243. FSC - Molim te budi Bebi!

Poštovani, do kog vremena želite da traju prijave za FSC u subotu?

• Total voters
    29
  • Poll closed .
Ja sam gospođa u crvenom sa crnom maramom.... 😌🙌👏👏

Zašto mi zeleni govori da sam serbian dancing lady?

Previše su restriktivna nova pravila za Slušamo. Gotovo uvek dođem na onaj revijalni deo kada nas ne bude više od troje i ostanem do samog kraja. Sada ću po kazni morati da preskočim kompletno izdanje (+ naredno) zato što ću opravdano debelo kasniti i to na pf u kojem je moja pesma. Nema mi smisla. 🫤

Odličan show, odlični opisi i super odabir pjesama. 👏
Dvije su mi pjesme skinute s liste. 😭 👌 Posebno me zanima za jednu tko ju je uspio iščeprkati.
Sviđa mi se različitost grupa no volio bih vidjeti Bebija kako organizira 80'te. Mislim da bi bila ekstaza.

Ja nikako neću moći pratiti slušanje polufinala, i ako sam dobro shvatio, to znači da za mene nema ni slušanja finala onda?

Edit: lol vidim da da. Glupost.

Odličan show, odlični opisi i super odabir pjesama. 👏
Dvije su mi pjesme skinute s liste. 😭 👌 Posebno me zanima za jednu tko ju je uspio iščeprkati.
Sviđa mi se različitost grupa no volio bih vidjeti Bebija kako organizira 80'te. Mislim da bi bila ekstaza.
Hvala lepo 🥰
Ah, te ‘80-te su takvo blago i volim čeprkati po periodu kada nisam ni rođen. Samo što je na forumu demode slušati muziku koja nije iz perioda današnjice, dok meni lično je muzika prošlosti mnogo inspirativnija.

Hvala lepo 🥰
Ah, te ‘80-te su takvo blago i volim čeprkati po periodu kada nisam ni rođen. Samo što je na forumu demode slušati muziku koja nije iz perioda današnjice, dok meni lično je muzika prošlosti mnogo inspirativnija.
Starija razdoblja, posebno prije 2000.-tih, su neizmjerno kvalitetnija. :love:
Možda bi bilo dobro edukacije radi napraviti nekakvu takvu temu. :geek:

Sve pohvale za priredbu. Em kreativno em duhovito, bas kako volim :D

Neke pesme znam ali vecinu ne znam........bice vrlo zabavno preslusavanje u svakom slucaju. Svidja mi se sto je sareno.

Sto se komentara tice, kod Stefana solidno :D

Previše su restriktivna nova pravila za Slušamo. Gotovo uvek dođem na onaj revijalni deo kada nas ne bude više od troje i ostanem do samog kraja. Sada ću po kazni morati da preskočim kompletno izdanje (+ naredno) zato što ću opravdano debelo kasniti i to na pf u kojem je moja pesma. Nema mi smisla. 🫤
Nećeš morati da preskočiš sledeće ako preskočiš ovo.

Glasses Why Dont We Have Both GIF by nounish ⌐◨-◨

A vi biste ravnopravnost između polufinala osigurali kako tačno?

Daaakle, što se tiče slušanja, ovako ćemo ovog izdanja, a i uvek ubuduće kad budemo imali 45+ pesama.

Polufinala ćemo slušati u dva dana, prvo polufinale će se održati u ponedeljak, a drugo polufinale u utorak. Namerno nismo hteli da danas slušamo jedno polufinale kako ne bi bilo u prednosti zbog toga što je neradan dan.

A evo i par novina:

- Pravo da prisustvuju finalnom slušanju će imati samo forumaši koji su bili prisutni i u ponedeljak i u utorak na slušanju.
- Što se tiče forumaša koji će potencijalno doći da poslušaju samo jedno polufinale iz bilo kog razloga, pored toga što neće moći da slušaju finale, neće moći da prisustvuju nijednom slušanju na sledećem izdanju.
- I, naravno, pod prisustvom se podrazumeva da su odslušane sve pesme, eventualno će se gledati kroz prste ako je propuštena jedna pesma ili tako nešto.

- Više neće biti tolerancije prema forumašima koji dolaze da anonimno slušaju i čitaju komentare bez da se predstave i kažu bilo šta (tzv. USER-XYZ). Apsolutno ste slobodni da samo čitate i da ne komentarišete, ali ćete morati da se predstavite. Ko se ne predstavi u roku od minut po ulasku dobiće ban.

Ravnopravnost između polufinala i pesama je uvek bila prioritet, tako da mislim da je ovim osiguran jednak tretman svih pesama.

Prvo polufinale: ponedeljak, 12.6. u 20h
Drugo polufinale: utorak, 13.6. u 20h
šta ako mi crkne net tokom Slušamoa? 😳

Što se mene tiče mogli smo kao i inače sve pesme za jedno veče, nekoliko pesama više nego inače i nije neka razlika. Ali ok, odgovara mi i ovo, stići ću na sve.

Poslušao sam sve pesme jednom i ostavio komentare i ocene, mada nisam ostavio komentar na svakoj pesmi.

Pesme sam slušao i ocenjivao po grupama tako da ram izračunao srednju ocenu za svaku grupa i tako rangirao i grupe.

1. Muzika za klistir duše: 8.71 (Srednja ocena)
Grace Carter - Why Her Not Me: Vrlo lepo, sviđa mi se. 8/10

Ruelle ft. Fleurie - Carry: Još jedna pesma skinuta sa liste, prelepost. 10/10

Cornelia Jakobs - I Turn To You: Ova pesma mi je tokom intervalnog dela na ESC-u na jedno uvo ušla drugo izašla, ali u stvari je vrlo dobra, možda čak i bolja od Hold Me Closer koje nisam bio toliki fan. 8/10

Teya Dora - Džanum: Obožavam ovu pesmu od trenutka kad je izašla. I pre nego što je postala viralna slao sam je ovde i pisao kako bi bila odlična čak za ESC. Volim sve ovde i nadam se da neće ispušiti zbog bojkota, ja bojkotovati neću. 10/10

Tate McRae - you broke me first: Još jedna koju znam od ranije, volim. 9/10

Agnel Obel - Familiar: Kakva prelepost, bravo! 9/10

Carminho - Praias desertas: 7/10

2. Emo faza: 8.4
Hatari - Spillingardens:
Inače tokom same Evrovizije kad su učestvovali toliko mi se nije sviđala pesma, tek kasnije mi se baš baš svidela, i ova je dobra, neki delovi čak i bolji od njihove evrovizijske. Bravo! 8/10

Die Arhitekt ft Lena Platonos - Julian: Ovo je skoro instrumental, ali me raznosi, malte ne zvuči kao instrumental za neki psiho triler, baš vozi, ali bi opet voleo da ima više vokala. 7/10

Falling In Reverse - Popular Monster: Pesma koja mi je skinuta sa liste, ma bravo, obožavam sve u vezi ovoga, od spota do muzike do teksta, ovo je apsolutno moj fah. 10/10

Koikoi - Hrast: Svaka čast za pošiljaoca, ovo je jedno otkriće za mene. Jedna od retkih domaćih alternativnih stvari da mi se sviđa. 7/10

Solence - Indestructible: Za divno čudo ovo nikad nisam čuo, ali me apsolutno raznosi, ovo je moja šoljica čaja. 10/10

3. Antropologija: 7.57
Ghost - Marry On A Cross:
Ovo je tip pesme koju znam od ranije i sam bi je poslao, ali skroz zaboravim na nju i čak mi se ne nalazi ni na listi. U svakom slučaju, odlična pesma, volim sve u vezi ovoga. 10/10

Konstrakta - Nobl: Mislim da mi je ovo najslabija pesma iz triptiha, u muzičkom smislu, konceptualno naravno genijalna kao i uvek. 7/10

MILCK - Quiet: Prilično dobro, strofe su mi možda malo jače od refrena, ali generalni utisak je vrlo dobar, nakon više slušanja mislim da će porasti na meni dodatno. 9/10

Scissor Sisters - Invisible Light: U zadnje vreme sam se baš navukao na ovako synth atmosferične pesme, ali refren mi ovde nekako baš kvari utisak, ne prija mi. Takođe, predugačko je. 5/10

The Faim - Humans: Ovo kida u svakom smislu, već vidim da ću se baš navući. 10/10

Bob Sinclar & Cutee B. feat. Gary Pine & Dollarman - Sound Of Freedom: 3/10

Paris Palouma - Labour: Ovo je vrlo dobro, refren dosta catchy, iako nije pre napadan, kao ni cela pesma, mada nekako prva strofa i uvod u pesmu mi se najviše sviđaju, posle me malo izgubi, ali se onda vrati na refren i ponovo mi je top. Takođe, posto slušam preko spotify-a ne vidim spotove, ali pošto ovde umesto covera stoji video vidi se ona umazana krvlju, a ja jako volim estetiku krvi, stavite mi lobanju, ali volim. 9/10

4. Denserka Fenskerka: 6
Corona - The Rhythm of the Night:
4/10

Naviband - Kupalinka: Pa ovo je milion svetlosnih godina ispred njihove evrovizijske koje iskreno baš i nisam bio fan. Super je ovo, mislim da će dodatno narasti na meni. 8/10

Eftalya Jağcı - Darbuka: Kakva je ovo turska Elena Kitić? U svakom slučaju može, vozi. 6/10

Funki G - Šta Ti Mogu: 2/10

Blas Canto - El bueno acaba mai: Uf al je dobro, mnogo bolje od njegove obe evrovizijske, gde je bila ova pesma kad je bila potrebna? 9/10

Käärijä - Mic Mac: Evo ga gospodin sa moje profilne 😍. Nažalost, nisam oduševljen pesmom, ali ima prostora da bude bolje, tek je prvo slušanje. Mislim da jeste malo prerano za Kääriju da debituje na FSC. 6/10

Sophia Del Carmen - Lipstick: 7/10

5. Džoker: 5.6
Lady Gaga - Alice: 6/10

Beyonce - I Was Here: Zanimljivo mi je što više volim njene balade nego brže pesme po kojima je poznata, tako je i ovde. 7/10

Ewa Farna - Na ostří nože: Iako ima nekih okej delova, za relativno noviju pesmu nekako mi je previše dated, a nema ni jedan deo gde me je baš kupila. 4/10

Brodka - Game Change: Nije li Brodka bila i relativno skoro? Sećam se da mi se ta pesma dosta sviđala. Ova mi je nešto slabija, nije me kupila, mada bi ovo mogao biti grower. 5/10

MIKA - Happy Ending: Ovo počne dobro, onda se smorim i onda celu pesmu izvuče sam kraj. 6/10

6. Regresija: 5
Zemya Hamilton & Tommy Nilsson - Time:
Ok refren, prija. 6/10

Diskoteka Avariya - Pey Pivo: 1/10

Đorđe Balašević - Krivi smo mi: 6/10

Roxette - Joyride: Ovo mi je odlično, vožnjica, nešto što bih ja poslao da mi je zapala ova grupa (a možda i jeste 🤫). 9/10

Brandy & Monica - The Boy is Mine: 6/10

Eagle Eye Cherry - Save Tonight: 4/10

Bob Marley - Give Me Just a Little Smile: Iako veoma poštujem Boba kao izvođača, nikad nisam bio fan njegove muzike. 3/10

7. Pogrebna oprema: 4.42
Rachid Taha - Minouche: Ovo jednostavno nije nešto što bih ja mogao da volim ili slušam. 2/10

George Harrison - Got My Mind Set On You: 4/10

Šaban Šaulić - Šadrvani: 6/10

George Micheal & Aretha Franklin - I Knew You Were Waiting For Me (For Me): 6/10

Carmen Miranda - Mama Yo Quiero: 2/10

Dona Ares - To Mi Nije Trebalo: 4/10

Etta James - At Last: 7/10

Solidno izdanje u suštini
Stefane, obriši ovo. Nije lepo ovako...

Sve pohvale za priredbu. Em kreativno em duhovito, bas kako volim :D

Neke pesme znam ali vecinu ne znam........bice vrlo zabavno preslusavanje u svakom slucaju. Svidja mi se sto je sareno.

Sto se komentara tice, kod Stefana solidno :D
Hvala lepo Miloše :love:

Glasanje je u toku, jedna pesma vodi u prvom polufinalu sa 12 poena 2 poena više od drugoplasirane, takođe isto tako i u drugom prva pesma ima 12 poena i vodi 2 poena od drugoplasirane.

Back