247. FSC - Eurovision Language Diversity

Krenućemo sa Introm - Delovi pesama koje imaju samo frazu na maternjem....

Ovo je vidim prošlo nezapaženo? Naročito @Marko koji nije prokomentarisao svog omiljenog hr izvođača. Koliko sam se samo trudio da napravim In to deep na srpskom....:mad::mad::mad:

Last edited:
Nakon pedantnijeg slušanja, komentari su spremni. Prvo polufinale solidno jače od drugog, ali u globalu kad mi se sleglo ima stvarno dobrih pesama. Nije ništa lošije izdanje nego obično, čak štaviše.

PRVO POLUFINALE
AKA Neomi (SLOVENIJA:si:)
- Veoma misteriozno, težak beat uklopljen uz zaraznu melodji. 8.5
Charis Savva (KIPAR:cy:) - Vozika pomalo, bolje je na drugo nego prvo slušanje. 7
Dimension (UK:gb:) - Opasno me vozi ovaj beat, ples u spotu se dobro uklapa uz melodiju. 9
DIONA (BUGARSKA:bg:) - Bugarska Tairovićka? Ok su mi ove zurle, zapravo ne mrzim. 6
Fabian Wegerer (AUSTRIJA:at:) - Simpa pesmica, jedini problem je što se ne ističe nipočemu (mada je to ponekad i dobro ako zmija sikće) 7.5
Irena Upe (LITVANIJA:lt:) - Litvanski animalistički rituali, pa može! Jedino bih voleo da je pesma doživela veći klimaks 8
Lauri Tähkä (FINSKA:fi:) - Ovo će stariji forumaši da progutaju u slast, meni nije loše. 7.5
Lilit Hovhannisyan (JERMENIJA:am:) - Turska se preselila u Jermeniju, nešto bolji tresić od Bugarske. 6.5
Marko Louis (SRBIJA:rs:) - Ovo je stvarno, stvarno dobro! Etnička power balada, a opet moderna. Možda i pobedi. 9
Mosaico (SAN MARINO:sm:) - Već sam video gomilu poređenja sa Joker Out/om i priključujem se tom voziću. 8.5
Nininho Vaz Maia (aka Bebe)(PORTUGALIJA:pt:) - Tradicionalno, nije loše. Nadam se da je dobro skuvao špagete iz spota. 7.5
Nour (MONAKO:mc:) - Dobra balada. Nisu mi ostala otvorena usta, ali da je dobro dobro je. 8
Pohja-Tallinn (ESTONIJA:ee:) - Naslušao sam se gomilu pesama sa Eesti Laula zadnjih godina tako da mi je poznat ovaj zvuk. Refren zaraza. 8.5
SILBERMOND (NEMAČKA:de:) - Trče, trče i na kraju ništa. Pesma pristojna, ali abitna. 7
Spike (RUMUNIJA:ro:) - Versovi onako, ali refren kidalica. Može! 8.5
Sys Bjerre (DANSKA:dk:) - Baš mi ne zvuči Danski, što je u ovom kontekstu dobro. Zabavna pesma, đuskam. 8
The Dumplings (POLJSKA:pl:) - Slično kao Slovenija, a za nijansu konkurentnije. Obožavam mračan vajb! 9
VADA (RUSIJA:ru:) - Naježio sam se. 10
Viktor Sheen (ČEŠKA:cz:) - Moderno, jedini problem mi je što je malo ravna pesma. 7.5

PROSEČNA OCENA: 7.97

DRUGO POLUFINALE
Arno (BELGIJA:be:)
- Ovo mi je konkurent za najgoru pesmu izdanja. 3
Charley (AUSTRALIJA:au:) - Preferiram njenu pesmu sa "Australia Decides", ali i ovo nije loše. 7.5
Dimitris Tatarakis (GRČKA:gr:) - Džasmin trtrtrttrttrt 9
Els Catarres (ANDORA:ad:) - Ovo mi je tako SARS 7.5
FLEMMING (HOLANDIJA:nl:) - Kao što sam rekao "Treat You Better" na aparate. Što se tiče pesme aj kao pristojna je. 7
Isah (NORVEŠKA:no:) - Posle holandskog Shawn Mendesa imamo norveškog Weekenda, ovo je dobra stvar za vožnju. 8.5
Lilian Renaud (FRANCUSKA:fr:) - Da je neka mala država ovo bi bio korektan predlog, ovako kada je muzička velesila poput Francuske razočaranje je. 7
Madame (ITALIJA:it:) - Originalno za Italiju. Njena pesma sa Sanrema (ovogodišnja) mi je nešto bolja, ali i ovo je zaraza. 8
Miri Mesika (IZRAEL:il:) - Pa fino, slušljivo. 7.5
Nia (SLOVAČKA:sk:) - Atmosferična balada. 8
HOMIE (BELORUSIJA:by:) - Nije konkurentno, ali je simpa. 7.5
Pawentaore (LUKSEMBURG:lu:) - Isto kao Belorusija. 7.5
Sarp İkiler (TURSKA:tr:) - Sve u ovoj pesmi mi miriše na ocenu 7.5
Slatkaristika (MAKEDONIJA:mk:) - Sviđa mi se matrica u refrenu. 8
Sprite Zero Klan (ISLAND:is:) - Tri pesme u jednoj, kraj je dobar. Ostatak pesme slabije. 7
Šako Polumenta (CRNA GORA:me:) - Ne bih. 5
The Motans (MOLDAVIJA:md:) - Kvalitet, spot ima jako specifičnu atmosferu koja te uvlači propraćenu sa jako zaraznom melodijom. 9.5
Venera Lumani (ALBANIJA:al:) - Nepostojeća pesma, nemam mišljenje. 5.5
Walking On Cars (IRSKA:ie:) - Ovo mi zvuči kao nešto što je FSC-friendly u smislu visokog plasmana. Meni lično solidno. 8.5
Zviad Bekauri (GRUZIJA:ge:) - Ovaj dark elektro sa elementima balade stvarno ide kao med i mleko. 9

PROSEČNA OCENA: 7.40

Mislim da je ovo prvi put da mi voliš pesmu ove godine? Ne znam da li si voleo Leu.
zapravo da, evo sad sam prošvrljao.

Dao sam Lisandru Cuxiju 7 poena (236.), a Lei 2. Ostalo nisam ništa.

Čudi me, mislio sam da sam ti davao više.

qUX1pBG.png

VEČERAS
20:00

Back