251. FSC - Sve boje sveta

Zastava Demokratske Federativne Republike Petarstana

Bele trake simbolizuju prošlost kojom se ponosimo i budućnost u koju gledamo i kojoj se radujemo.

Žuta boja predstavlja put između dve vremenske kategorije koji prolazimo uspravno kao stena (Petar na grčkom - petros - stena).

Grb - stena.

polotno.png

Screenshot_20231020_144109_Firefox.jpg
Screenshot_20231020_144148_Firefox.jpg

IMG_2303.png

Predstavljamo vam zastavu kraljevstva Reguluslavije, malog priobalnog kraljevstva u Kristalnom zalivu, koje se nalazi na na severu ostrvskog kontinenta Enea. Glavni simbol na zastavi Reguluslavije je drvo Arel, drevno Drvo života koje poseduje razna mistična svojstva i koje je izvor prirodne svetlosti ovog kraljevstva. Ono simboliše mudrost, povezanost sa prirodom i kosmosom i cikličnu prirodu života. Stanovnici kraljevstva drvo smatraju božanstvom, te je najdominantnija religija u kraljevstvu upravo bazirana na drvetu i prirodi.

Reguluslavija je poznata po razvijenoj poljoprivredi koja snabdeva više od polovine kontinenta, čime se ovo kraljevstvo izdiglo i ustanovilo kao dominantna ekonomska sila kontinenta, ali i po prirodnim bogatstvima poput gustih šuma, račvastih planinskih venaca na istoku koji su dom nekoliko desetina rasa zmajeva i raskošnih rajskih vrtova koji krase svaki grad ovog kraljevstva.

Kroz svoju turbulentnu istoriju, Reguluslavija je preživela mnoge ratove, recolucije i prirodne katastrofe, kao i niz kraljeva koji su misteriozno poludeli i izgubili razum…A inače po krunisanju i dolasku na presto, monarh ovog kraljevstva dobija titulu “Regulus”.

Crvena boja simboliše ratobornu i trnovitu istoriju, koja se ne sme zaboraviti, dok ljubičasta simboliše prosperitet, kako materijalni, tako i duhovni.

Last edited:
Svi koji su dobili zadatak su prijavljeni, imamo tačno 40 učesnika! 🥰

Pošto su kombinacije brojeva kod Stoleta, njemu ću poslati i svoj predlog + poene kada budem glasao.

Družimo se u 18h.

Da li će u predstavljanju pored pesama biti napisano i koje sve boje su bile u opticaju?

Ako stignem, mogu da ubacim u tekstualni deo. Svakako je sve evidentirano u Excelu.

Ispravka: Ne smem to da uradim jer svi znate Stoletovu i moju kombinaciju.

Last edited:
Znam da na tim takmičenjima gde su izmišljene države ljudi naprave i kontinente, pa te države rasporede po kontinentima.

To znači da bi FSC klan bio u istom delu kontinenta, jer imamo komšijsko glasanje i slične muzičke afinitete. :D

Ako stignem, mogu da ubacim u tekstualni deo. Svakako je sve evidentirano u Excelu.

Ispravka: Ne smem to da uradim jer svi znate Stoletovu i moju kombinaciju.
Pa možeš staviti boje koje su bile kao opcije, mi svakako ne znamo iza kog broja se koja boja nalazi... Ne moraš stavljati i brojeve na baner...

Pa možeš staviti boje koje su bile kao opcije, mi svakako ne znamo iza kog broja se koja boja nalazi... Ne moraš stavljati i brojeve na baner...
Na baner svakako ne mogu jer sam ih već spremio, a i ne vidim šta bi ta informacija na priredbi mogla da pruži.

Na baner svakako ne mogu jer sam ih već spremio, a i ne vidim šta bi ta informacija na priredbi mogla da pruži.
Mogla bi otrkiti kognitivni nacin na koji razmisljamo i koliko dobro poznajemo zastave na temelju nasumicno odabranih boja

Back