258. FSC - Risiko

Plejliste za youtube ako nekome treba. @Filhy izvini ako ti kradem posao ali pošto sam već krenuo da slušam i pišem komentare reko da podelim plejliste. Spotify ću pustiti tebe da napraviš :D.
OK, hvala. Ja sam već napravio i stavio u prvi post. :)
Neka su onda ovde i te tvoje, pa mogu da biraju. :D

Bravo na rekordu broja takmičara Filhy! Nadam se da zeleni nije na aparaty. :LOL:

Pravo internacionalno izdanje, ne znam skoro ništa od pesama.

Zeleni vec smislja kodno ime za slobodnu temu kako bi se ponovio 253 fsc!

A gde je Whisky???? Ne moze bez njegaaaa FSC da se odrzi…ipak je on osoba kod kojeg sam debitovso na ngovom forumu…

Evo ih i moji komentari. Slušao sam više puta i kako sam slušao tako sam pisao. Trajalo je skoro 5 sati da se sve napiše a pošto na kraju imam oko 2900 reči forum neće da prihvati sve iz jednog posta pa ću podeliti komentare u više postova! :D

PRVO POLUFINALE: ✈️

01. Self Deception - Fight Fire With Gasoline

Kao ljubitelju tvrđeg zvuka ovo je otkriće jer nikada nisam čuo za ovaj bend. Kod mene je inače simptomatično to da kako ću oceniti neku pesmu, film, ili knjigu, dosta zavisi od mojih trenutnih osećanja. Pesme povezujem s emocijama. To ste verovatno mogli i sami da shvatite nakon prošle teme koja je za mene bila jako lična jer svaku vašu pesmu koju pošaljete poslušam više puta i jako pažljivo razmatram tekst u pesmi. Ovde mi je teško bilo da se skoncentrišem na tekst od samog spota i svega što se dešava u pesmi. Pa sam opet uzeo da slušam. Ono što mi odzvanja u ovoj pesmi je - burn them all before I am gone. I don't care much anymore... U pesmi se oseti bes i mržnja prema određenim osobama. Svu negativnost tekstopisac izbacuje ovde. Melodija ide uz tekst, spot isto. Sve je uklopljeno tako da prikaže trenutno stanje onoga ko je ovo napisao. Što se mene tiče meni se ovo sviđa jer volim iskrenost u tekstu a i ovaj zvuk mi odgovara trenutno. Nešto mi ipak fali da mi to bude baš baš dobro ali i ovako nije loše. Ko zna kako će biti nakon još par slušanja. Za sad - 4.5/5

02. Elijah Woods x Jamie Fine - Ain't Easy

Pokušavam da nađem nešto za šta mogu da se uhvatim ovde, bilo šta.. Da li je to tekst, njihovi glasovi, bilo šta.. Ali.mi ne uspeva. Slušam preslušavam i svaki put prođe pesma kao da je nije bilo. Ne mogu da vidim dubinu u tekstu a melodija me ne vodi nigde. Samo je tu, postoji, ali ja ne uspevam da ostanem prisutan dok slušam. Možda sutra bude bolji utisak. 3/5

03. Galibri & Mavik - Федерико Феллини

Na početku mi je delovalo kao da ovo prosto nije moj fazon. I zaista nije. Ali opet refren uspeva da izvuče stvar i da me makar malo zainteresuje. Cenim originalnost. Samim tim i ocena je malo veća nego što bi inače bila. 3.5/5

04. Samuel Kim - Avatar: The Last Airbender Theme

Hvala onome ko je ovo poslao. Hvala ti na hrabrosti da pošalješ instrumental a znaš da neće biti dobro prihvaćen, svaka čast na izboru instrumentala. Ovaj ima itekakvu priču. Dok slušam osećam se kao da sam na jednom putovanju. Putovanju sa svim likovima iz ove serije. Proživljavam svaki ton svaki trenutak kao da prvi put gledam seriju a znam da to nije moguće. Opet takav osećaj imam. Kroz sva četiri dela u ovom instrumentalu ja osetim Aanga, Kataru, Soku, Iroha, Zuuka, Toph, Ozaia, Azulu, i sve ostale likove glavne ili sporedne. Ovo ima dušu, ima priču. Od početka instrumentala osetiš avanturu na koju su se likovi uputili i onda na kraju instrumental dođe do klimaksa gde priči dođe kraj ali ti želiš još. 5/5

05. Barbara Popović - Vatrena

Odličan glas. Odmah na početku osetim emociju iza pesme. Iznenađenje te čeka odmah na početku jer po glasu očekuješ baladu a dobiješ brzu pesmu uz kkju možeš da vajbuješ a možeš i da samo staneš i pažljivo oslušneš tekst i diviš se kreativnosti pevačice i tekstopisca. Ima ovde mnogo više od samo nekog hajp disko trans hip hop vajb zvuka. Ovde postoji dubina. Rođena u vatri, navikla da boli... 4/5

06. CUT_ - Out Of Touch

Ovo je apsolutno zvuk koji meni odgovara. Dobar elektro synth pop u pozadini i samo legnem u krevet sa slušalicama u ušima opustim se i slušam. Slušam svaki ton, svaku reč. Stopio sam se s pesmom jer sam dozvolio da me uvuče u priču. Odlična stvar i potencijalni pobednik. 5/5

07. Junie - Salt i mina sår

Jako dobar izbor. Prija mi jezik na kojem peva, prelepa melodija, njen glas je tako umirujuć da prosto nemaš izbora nego da slušaš i uživaš. Takođe ovo nije neka tipična ljubavna pesmica limunadica, tekst zapravo ima dubinu.

Crush my heart and the hope I had left
Lie to myself that it was as good anyway
Looking away everyday I see you two
You are happy, is like salt in my wounds

Stays on every picture you take
I hate I’m bothering me that she looks like me
Want to be happy for you but cannot anyway
That you are happy is like salt in my wounds

Pre nego što sam se oženio prošao sam kroz emotivni ringišpil i mogu da se povežem s ovom pesmom na dubok način jer razumem želju da osobu koju si nekad voleo i dalje podržiš i da budeš srećan ako su oni srećni. A opet u našem ljudskom telu, teško je samo ugasiti emocije, mi ne funkcionišemo kao prekidač. Tekst je ubo poentu, melodija je izuzetno povezana sa celom pričom i njen glas te vodi kroz čitavu pesmu. 5/5

08. Rohff, Mohamed Lamine & Cheba Maria - Mon bled

Ovo je skroz drugačije od onoga na šta sam ja inače navikao. Čitaj, navikao... Postoji navika a postoji i odvika. Volim kad čujem nešto što me potpuno izbaci iz zone komfora na pozitivan način. Osetim u sredini pesme da mi zvuk u pozadini (tuc , tuc , tuc, dramska pauza, tuc) zasmeta, ali njihovi glasovi i rep deo izvlače pesmu. Interesatna pesma sa puno skrivenih poruka. 3.5/5

09. Regi & Emma Heesters - Zwaartekracht

Ono što je ovde zanimljivo jeste da bih pre nedelju dana rekao da je ovo jedna prosečna pop pesmica. Sada zapravo dajem priliku pesmi da me kupi. Svaka pesma ima priču pa i one za koje to najmanje očekujete. Volim njen glas, i volim što se pesma završava taman kad treba. 4/5

10. Yüzyüzeyken Konuşuruz - Sen Varsın Diye

Ovde imam veliki problem što u njegovom glasu ne čujem pevanje već zavijanje. Pesma ima čudnu melodiju, kao da ne može da se odluči da li je pesma - pop synth, baladica, blagi rok (sa bubnjevima u pozadini) ili indie. Svega ima. Ako zanemarim glas a fokusiram se na poruku iza pesme i na fenomenalnu zaraznu melodiju koja šalje uši na sedmo nebo, ovo skroz može da prođe. Videćemo šta će biti posle više slušanja. 3.5/5

11. Nanne Grönvall - Kan du ge dig fan på

Uh. Ovo me je baš podelilo. Ona ima jako interesantan glas i stvarno pokušavam da razumem emociju koju ona ovde izražava. Ako ona koja peva ne može da me ubedi u to što peva, kako da verujem da je ovo iskreno? Previše se toga događa i u pozadini i čini mi se kao da su ovo dve pesme u jednoj što nije nužno loše ali kvari flow. Opet, ako zastanem i udubim se u poruku iza pesme shvatam onda u čemu je stvar.
You can bet your ass on that I can
I can love women or men
because it is for real,
important to be allowed to be genuine

Ona se kroz ovu pesmu bori, iskazuje svoju iskrenost i nešto u šta veruje. Poštujem to bez obzira da li mogu lično sa ovim da se povežem ili ne. Uspeva ipak na kraju da prenese poruku koju je htela i tera me na razmišljanje. 3/5

12. Kwiat Jabłoni - Od nowa

Lepuškasto. Nekako ovo jeste moj stil i budući da jako volim Poljski jezik i pesme koje dolaze iz Poljske, Češke, Slovačke itd, zahvalan sam što toga ima i na ovom fscu. Jako mi je dobar ovaj sklop glasova a poruka u pesmi je duboka.

Could someone reset the world
So that nothing would happen until yesterday?
Without painful words, without open wounds
So we could meet each other anew
Could someone reset the world
So that nothing would happen until yesterday?
Without painful words, without open wounds
So we could meet each other anew

Mnogo puta sam poželeo da zaustavim dan. Trenutak.. Da ostanem u tom momentu i to je to. Nema sutra, već samo taj momenat. Nažalost nismo u mogućnosti to da uradimo. Ali makar kroz pesmu mogu da proživim svaki od tih trenutaka i da kažem - Dobro je. Na kraju, uvek bude dobro a svaka ružna reč, loša emocija, ode u zaborav. 4.5/5

13. Chisu - Mysteeri

Prelep glas. Melodija u pozadini je tu samo da isprati njenu emociju koju iznosi kroz svaki takt. Ne moraš ni razumeti tekst, možeš se udubiti u melodiju i izgubiti u mašti. Kad pesma to uspe da uradi, to znači da radi nešto dobro. Fenomenalna stvar. Sve mi se ovde na kraju uklopilo. 5/5

14. Vishal Dadlani, Shalmali Kholgade - Balam pichkari

Ovde baš nisam uspeo da se povežem s pesmom. Želim da mi se svidi jer zapravo ima interesantan ritam samo nedovoljno zarazan. Previše se ovde melodije prožima, bukvalno ima svega, a glas mi prosto ne prija. Jedino što mogu da kažem a da mi se baš svidelo je vajb u referenu. Ostalo skroz prolazno i zaboravno. 2.5/5

15. Blind Guardian - The Bard's Song

Na youtubeu je lepa verzija, onako studijska i lepa. Na spotify-u je jači utisak jer je live izvođenje i ne čuješ puno bend, više čuješ publiku kako peva u pozadini. To odaje jako dobar utisak. Bar meni. Još jače osetim tekst, glas, i cela atmosfera je nekako na još većem nivou kad čuješ kakvu emociju svaka reč pesme proizvede u publici. Jako dobra stvar. 4/5

16. Albina - Grad sve zna

Pesma ima jako zaraznu melodiju koja mi je pomogla da se fokusiram na tekst. Njen glas i sam tekst su me odveli u neku neočekivanu stranu. Mogu reći da sam raumeo poentu pesme. Sviđa mi se jako što sve teče kao neka priča, kao da mi čita deo svog života a zapravo peva. Jako dobar flow ima ovo. Nimalo ne dosadi i nakon par repeata. 4/5

17. Alyosha - Поруч

U jednom trenutku se izgubim prosto i ne mogu više da je ispratim. Kao da mi na momente bude previše jednolično i ne mogu da osetim neku emociju koja bi mi održala prisutnost. Slušao sam je više puta samo da vidim da li je prosto do mene i činjenice da je 02:20 dok ovo slušam ili je pesma zaista takva da me uopšte ne dotiče. I za sad mogu reći da me ne dotiče. Slušaću još i videću kako će mi prijati. Za sad je u sredini. 3/5

18. Medina - Nema problema

Jako dobar hajp stvara ova pesma. Od početka do kraja me drži. Nije baš moj fax, ono da me oduva i ostavi bez teksta ali ok je. Dobra brza pesmica. 3.5/5

19. Giolì & Assia - The Point of Living

Dve reči. Avangardično, misteriozno.

Melodija mi se posebno izdvaja ovde i skroz me je kupila.

Koja je svrha pokušavanja? Ovo pitanje se prožima kroz pesmu. I zaista volim kad me pesma baci u neki rebus. 4/5

20. Claudia Leitte, JPerry & Kes - Liquitiqui (remix)

Kao i u svakoj pesmi tražim neku poentu i ovde osim toga da me pesma opušta uz neki dobar ritam, ne vidim ništa drugo. Možda je baš to i poenta šta znam. Mozak na ispašu i uživaj u sadašnjosti. Pusti prošlost, bol, prepusti se i uživaj u vajbu optimizma i pozitivnosti a ne bolu i tuzi koju si doživljavao pre. Sve u svemu možda ja samo preduboko analiziram apsolutno sve :D. 3.5/5

21. Brendan Peyper - Toer Om Die Vloer

Za sada mi ovo uopšte ne prija. Prosto nemam nikakav osećaj dok slušam. 2/5

22. LeeA - Get Out My Way

Isto kao prethodna pesma. Probam da se uhvatim za brz ritam i kao idemo, sigurno će mi se nešto ovde dopasti ... Kad ono.. Ništa. 2/5

23. Di-rect - Soldier On

Ovo se izdvaja u ovom pfu jer je pesma malo sporija nego većina u ovom pfu i akcenat je itekako na poruci. Glas pevača je prelep i stvarno se šalje predivna i optimistična poruka kroz pesmu. 5/5

24. Agnes - Fingers Crossed

Brza i ritmična pesma za sam finiš jednog ujednačenog pfa. Nemam šta puno ovde za reći. 3/5

DRUGO POLUFINALE: 🚀

01. Avantasia - Breaking Away

Dobra stvar. Tvrd zvuk za otvaranje drugog polufinala. Jako dobar refren. Zvuk instrumenata top, glas mi samo malo odskače i ne prija mi na momente ali opet sredina pesme je ono što skroz vadi prosek ovde i daje najbolji utisak. 4.5/5

02. АИГЕЛ - Ул

Jako čudna pesma. Ne u negativnom smislu, samo potpuno neočekivan zvuk. Pokušao sam ovo da prevedem pa i sam tekst je kao melodija pesme, misteriozan. Na kraju se sve svede na to da li mi ovakav zvuk prija ili ne. Prija. 4/5

03. Álvaro de Luna - Levantaremos al sol

Jako lepo. Može da se posluša i da ne zasmeta nimalo. Volim što mi konačno prijaju pesme na jednom od mojih omiljenih jezika. 4/5

04. Blackbook - Slowlove

U početku mi nimalo nije prijalo. Pa sam slušao više puta i mogu reći da mi ovo prija jako sada. Love in slow motiooon. Jako dobar synth zvuk a glas ovog čoveka je predivan. 5/5

05. Wany Hasrita - Canggung

Zanimljivo i interesatno. Definitivno originalno ali to mi nije dovoljno.

Izbacuje me iz zone komfora ali ne pruža mi nikakvo zadovoljstvo dok slušam. Fali mi puno toga ovde. 2/5

06. Guusje - Dopamine

Ima ovo neku svoju vožnju. Ne mogu da kažem da ništa ovde ne volim. Slagao bih. Opet, ne umem baš da opišem zašto mi se ovo sviđa. Možda mi fali dopamina. 4/5

07. Le Deva - Shangai

Pa pesma mi dođe ko brzi voz za Novi Sad. Uđeš izađeš i gotovo. Kad izađeš zaboraviš da si uopšte i bio u vozu i sutra kad ideš opet isto. Čista mehanika. 2/5.

08. Claude - Écoutez-moi

Ovo sam imao na listi pesama za odstrel, ovaj, za slanje. Odlična brza stvarčica koja mi zapravo prija. Msm šta znam. Da mi je zaista toliko prijala poslao bih je odavno kad sam je i pronašao međutim nikako da mi se uklopi da je pošaljem i eto. Ode. Sviđa mi se njegov glas. 4/5

09. Fever Ray - Keep The Streets Empty For Me

Ovo mi zaista deluje zanimljivo. Onako, kao neka sporija vožnja u automobilu gde imaš vremena da razmišljaš o prolaznosti života i o svemu što ti se dešava u jednom danu. Takav osećaj imam dok slušam ovo. Jutro, ulice su prazne... Mogu s ovim da se povežem. Samo mi nije dovoljno dobro za sam vrh. 4/5

10. María Becerra - Te cura

Ništa ovo mene ne radi. Prazan osećaj baš. Nemam inspiraciju ni da se raspišem. Prosto ne volim pesme koje su brze a nemaju nikakvu supstancu. Ama baš ništa. 2/5

11. Saveus - Traitors

Mislim ok. Sem njegovog glasa koji je vrh, ovo mi samo dođe i prođe. Možda mi treba više slušanja za ovo ali trenutno je takav osećaj gde mogu da nagradim samo njegov glas. 3.5/5

12. Cat Janice - Dance You Outta My Head

Previše je sličnih stvari ovde i onda mi sve vuče na isto pa i kad dođe nova neka brza pesma prosto nemam nikakav poseban utisak. Najgore je kad sam ravnodušan. 3/5

13. Rosenfeld - Undressed

Ovde mi se ništa ne dešava. Ne znam , kao da mi pesma nije potpuna ili da je napravljena iz više aspekata. Najiskrenije da je ovo samo instrumental bez reči dobilo bi 12 od mene. Ovako sa glasovima u pozadini i ne znam kuda pesma ide, ovo je baš slabo. 2.5/5
14. Edward Maya feat. Vika Jigulina - Desert Rain

Ja sam bio ubeđen da je ova pesma u nekoj verziji bila na fscu. Zaista. Dugo je nisam čuo. Dobra stvar. Onako baš volim ovu melodiju a glas mi ne smeta. Čak šta više daje neki dodatni šmek pesmi. 4/5

15. Stefan - Oh My God

Njega imam na listi za slanje samo s potpuno drugom pesmom. Ova mi samo postoji u svemiru. Volim njegov glas volim sve što izbaci ali ovo mi je prosečno. 3/5

16. Molly - Не плачу

Neću plakati samo ću promeniti pesmu. Najiskrenije se nadam da ću posle 3eg slušanja da zavolim ovaj zvuk i da mi se neće slošiti od toliko slušanja. Možda zaista zaplačem. 2/5

17. Comastatic - Fix It All
Ovo je zapravo skroz ok. Sviđa mi se što je tvrđi zvuk pored svih brzalica koje sam čuo u ovom pfu. 4/5

18. Bosson - One In A Million

Stvarno čudno da ovo nikada nije bilo. Nemam šta puno reći ovde. Hitčina koju volim. 5/5

19. Parade of Planets - Où est ton amour?

Jako zanimljiv zvuk. Izdvojiće se jer je jedina pesma na francuskom. Dobra stvar. Nenametljiva. Jako dobar bas ima ovo na slusalicama. Uživam prosto u melodiji. 4/5

20. Reuben and the Dark - Woke Up A Rebel

Ju. Otkriće za mene. Bravo. Odlična stvar. Prosto imam osećaj kao da sam na nekom koncertu i oni imaju neki epic nastup. Dramatično snažno otrežnjavajuće. 5/5

21. Die Antwoord - Baby's On Fire

I ovo je jako dobro. Od starta hajp. Ništa manje nisam ni očekivao od Die Antwoord lol. Ovo je blesavo i ludo i nešto što kod mene ne prolazi najbolje a opet mi se sada sviđa! 4/5

22. Gavin James - Always

Ovo itekako znam od ranije i hteo sam ovo da šaljem. Jedna od meni omiljenih pesmi u zadnje vreme. BRAVO BRAVO BRAVO! Prosto se izgubim dok slušam glas ovog čoveka. Neverovatno zaista. Predivno! Ako nastavim da pišem samo ću da se vrtim u krug. Teško mi je što je ovo neko poslao pre mene ali opet sam srećan da je ovde na fscu! Favorit nad favoritima! 5/5

23. KSHMR feat. Hannah Boleyn - Tears
On The Dancefloor

Odličan završetak drugog pfa. Ovakav sound prolazi kod mene. Ne uvek ali ovo može. Slušalice na uši i zavalim se i uživam u ritmu. Stvarno pesma ima taj x factor that I love. 5/5

Back