11.
Nanne Grönvall - Kan du ge dig fan på
Uh. Ovo me je baš podelilo. Ona ima jako interesantan glas i stvarno pokušavam da razumem emociju koju ona ovde izražava. Ako ona koja peva ne može da me ubedi u to što peva, kako da verujem da je ovo iskreno? Previše se toga događa i u pozadini i čini mi se kao da su ovo dve pesme u jednoj što nije nužno loše ali kvari flow. Opet, ako zastanem i udubim se u poruku iza pesme shvatam onda u čemu je stvar.
You can bet your ass on that I can
I can love women or men
because it is for real,
important to be allowed to be genuine
Ona se kroz ovu pesmu bori, iskazuje svoju iskrenost i nešto u šta veruje. Poštujem to bez obzira da li mogu lično sa ovim da se povežem ili ne. Uspeva ipak na kraju da prenese poruku koju je htela i tera me na razmišljanje. 3/5
12.
Kwiat Jabłoni - Od nowa
Lepuškasto. Nekako ovo jeste moj stil i budući da jako volim Poljski jezik i pesme koje dolaze iz Poljske, Češke, Slovačke itd, zahvalan sam što toga ima i na ovom fscu. Jako mi je dobar ovaj sklop glasova a poruka u pesmi je duboka.
Could someone reset the world
So that nothing would happen until yesterday?
Without painful words, without open wounds
So we could meet each other anew
Could someone reset the world
So that nothing would happen until yesterday?
Without painful words, without open wounds
So we could meet each other anew
Mnogo puta sam poželeo da zaustavim dan. Trenutak.. Da ostanem u tom momentu i to je to. Nema sutra, već samo taj momenat. Nažalost nismo u mogućnosti to da uradimo. Ali makar kroz pesmu mogu da proživim svaki od tih trenutaka i da kažem - Dobro je. Na kraju, uvek bude dobro a svaka ružna reč, loša emocija, ode u zaborav. 4.5/5
13.
Chisu - Mysteeri
Prelep glas. Melodija u pozadini je tu samo da isprati njenu emociju koju iznosi kroz svaki takt. Ne moraš ni razumeti tekst, možeš se udubiti u melodiju i izgubiti u mašti. Kad pesma to uspe da uradi, to znači da radi nešto dobro. Fenomenalna stvar. Sve mi se ovde na kraju uklopilo. 5/5
14.
Vishal Dadlani, Shalmali Kholgade - Balam pichkari
Ovde baš nisam uspeo da se povežem s pesmom. Želim da mi se svidi jer zapravo ima interesantan ritam samo nedovoljno zarazan. Previše se ovde melodije prožima, bukvalno ima svega, a glas mi prosto ne prija. Jedino što mogu da kažem a da mi se baš svidelo je vajb u referenu. Ostalo skroz prolazno i zaboravno. 2.5/5
15.
Blind Guardian - The Bard's Song
Na youtubeu je lepa verzija, onako studijska i lepa. Na spotify-u je jači utisak jer je live izvođenje i ne čuješ puno bend, više čuješ publiku kako peva u pozadini. To odaje jako dobar utisak. Bar meni. Još jače osetim tekst, glas, i cela atmosfera je nekako na još većem nivou kad čuješ kakvu emociju svaka reč pesme proizvede u publici. Jako dobra stvar. 4/5
16.
Albina - Grad sve zna
Pesma ima jako zaraznu melodiju koja mi je pomogla da se fokusiram na tekst. Njen glas i sam tekst su me odveli u neku neočekivanu stranu. Mogu reći da sam raumeo poentu pesme. Sviđa mi se jako što sve teče kao neka priča, kao da mi čita deo svog života a zapravo peva. Jako dobar flow ima ovo. Nimalo ne dosadi i nakon par repeata. 4/5
17.
Alyosha - Поруч
U jednom trenutku se izgubim prosto i ne mogu više da je ispratim. Kao da mi na momente bude previše jednolično i ne mogu da osetim neku emociju koja bi mi održala prisutnost. Slušao sam je više puta samo da vidim da li je prosto do mene i činjenice da je 02:20 dok ovo slušam ili je pesma zaista takva da me uopšte ne dotiče. I za sad mogu reći da me ne dotiče. Slušaću još i videću kako će mi prijati. Za sad je u sredini. 3/5
18.
Medina - Nema problema
Jako dobar hajp stvara ova pesma. Od početka do kraja me drži. Nije baš moj fax, ono da me oduva i ostavi bez teksta ali ok je. Dobra brza pesmica. 3.5/5
19.
Giolì & Assia - The Point of Living
Dve reči. Avangardično, misteriozno.
Melodija mi se posebno izdvaja ovde i skroz me je kupila.
Koja je svrha pokušavanja? Ovo pitanje se prožima kroz pesmu. I zaista volim kad me pesma baci u neki rebus. 4/5
20.
Claudia Leitte, JPerry & Kes - Liquitiqui (remix)
Kao i u svakoj pesmi tražim neku poentu i ovde osim toga da me pesma opušta uz neki dobar ritam, ne vidim ništa drugo. Možda je baš to i poenta šta znam. Mozak na ispašu i uživaj u sadašnjosti. Pusti prošlost, bol, prepusti se i uživaj u vajbu optimizma i pozitivnosti a ne bolu i tuzi koju si doživljavao pre. Sve u svemu možda ja samo preduboko analiziram apsolutno sve

. 3.5/5
21.
Brendan Peyper - Toer Om Die Vloer
Za sada mi ovo uopšte ne prija. Prosto nemam nikakav osećaj dok slušam. 2/5
22.
LeeA - Get Out My Way
Isto kao prethodna pesma. Probam da se uhvatim za brz ritam i kao idemo, sigurno će mi se nešto ovde dopasti ... Kad ono.. Ništa. 2/5
23.
Di-rect - Soldier On
Ovo se izdvaja u ovom pfu jer je pesma malo sporija nego većina u ovom pfu i akcenat je itekako na poruci. Glas pevača je prelep i stvarno se šalje predivna i optimistična poruka kroz pesmu. 5/5
24.
Agnes - Fingers Crossed
Brza i ritmična pesma za sam finiš jednog ujednačenog pfa. Nemam šta puno ovde za reći. 3/5